Nådegavene i funksjon Hvordan du skal forholde deg til nådegaver.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
PowerPoint nr 1 Hva vil det si å være kristen? Av Karina Schjølberg
Advertisements

Åpenbaringen om Jesus Hvem er Jesus Kristus?.
SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk
“Fra ord til liv” Februar
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
Messa for travle familier
Tale profetisk, formane, oppmuntre
Åndsutrustning og nådegaver
Barnegudstjeneste 14.februar 2010
Ungdomsarbeidet i Agder bispedømme
Om å tjene… …og litt til Jon Arne Nygård.
Tjenesten & Nådegavene
Kristen tjeneste har med mer enn nådegaver å gjøre Oppdage gavene.
Klar til tjeneste?.
Fra ord til liv mai 2009 “Tjen hvernadre, hver og en med den nådegave han har fått, som gode forvaltere av Guds mangfoldige nåde.” (1. PT. 4,10)
MBS OmsorgsSkolen - Vennesla
Menighetsutvikling – hva og hvordan?
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Bibelskolen Bildøy Bergen
1.
Fra ord til liv tekst av Chiara Lubich januar 2009.
Fra ord til liv desember 2012 «Men alle som tok imot ham, dem ga han rett til å bli Guds barn» (Joh 1,12)
En måte å lese Bibelen på
Menigheten Det er oss det….
Andre bibeltime om nådegavene
Menigheter I Forvandling Brobygging mellom menigheten og vår tids kultur gjennom evangelisasjon – fra begivenhet til prosess.
”Jeg tror på Den Hellige Ånd”
Ungdomsarbeidet i Agder bispedømme Formål Vi vil forankre ungdom i trygge og utfordrende menighetsfellesskap og utruste dem til å nå sine.
Diakoni og trosopplæring
Oppsummering 101 things to do and know. 11.oktober Bibelen som rettesnor Bibelmixen Mennesker har verdi, hvem bestemmer verdien? Har man samme verdi som.
Nattverden.
Tro & Tilhøre Gode vaner for å pleie forholdet til Jesus.
Åndenes og Åndens makt.
Kirken har fått en ny plan for diakoni, en plan som gjelder fra 1. 1
Desember 2013 “fra ord til liv” ”Og må Herren la kjærligheten dere har til hverandre og til alle mennesker, få vokse seg rik og stor!” (1. Tess 3:12)
1 Å tjene skaperen eller skapelsen  Givertjeneste handler om penger ”Gi, så skal det bli gitt dere! Et godt mål, stappet, ristet og overfylt, skal bli.
1.Blir Gud æret gjennom det? 1Kor 10:31 2.Kommer jeg til å skamme meg over å gjøre dette når Herren kommer tilbake? 1Joh 2:28 3.Er det ”av verden”?Joh.
Problemet og løsningen:
Visjon og verdier for NaMu Norge.
1 Peter 2,4-5 Kom til ham, den levende steinen, som ble vraket av mennesker, men er utvalgt og dyrebar for Gud, og bli selv levende steiner som bygges.
Kjærlighet – mellom søsken
“Disippel-høring”.
Hvordan bruke adventstiden best mulig? Hvordan ære Gud i adventstiden?
Fellesskap og menighetsplanting som misjonsstrategi.
Bibelen til Kina 1. Bibler til Kina 2 Bibelen: Tidligere en forbudt bok 3.
Hva er egentlig en menighet -og hva er vår oppgave.
«Du er frelst!».  יְהוֹשֻׁעַ  Jesjua = Jesus = Herren + frelse  frelse  fri + hals  «Han er den som fridde oss ut av mørkets makt og satte oss over.
Bibelen Basic Brevlitteraturen I NT. 21 brev i NT 13 Paulus brev Romerbrevet, Korinterbrev, Galaterbrevet, Efeserbrevet, Filipperbrevet, Kolosserbrevet,
APG 1,8 MEN DERE SKAL FÅ KRAFT NÅR DEN HELLIGE ÅND KOMMER OVER DERE, OG DERE SKAL VÆRE MINE VITNER I JERUSALEM OG HELE JUDEA, I SAMARIA OG LIKE TIL JORDENS.
Fra ord til liv januar 2011 "Hele flokken av troende var ett i hjerte og sinn, og ingen kalte det han eide for sitt eget; de hadde alt felles." (Ap.gj.
Visdom Beredskap til å lide Kunnskap Organisering Gjestfrihet Barmhjertighet Sjelesorg Kunstnerisk kreativitet Musikk Håndverk Gi Hjelpe Frivillig fattigdom.
Å fremelske nådegaver og naturgaver for hverandre i menigheten.
Utrustet! «min kirke!» MATT 16: 18
Begynnelsen.
Kolosserbrevet 1,1-1,23 fra BIBELEN GUDS ORD, 1997/2007
Hvordan skal det egentlig se ut?
KRLE 27. SEPTEMBER 2017.
Kristendommen har hatt stor betydning for samfunnet vårt gjennom flere hundre år.
Skapt som mennesker.
Den apostoliske trosbekjennelse
- til Gud og til andre mennesker
Å fremelske nådegaver og naturgaver for hverandre i menigheten
Hvordan bruke adventstiden best mulig? Hvordan ære Gud i adventstiden?
Evangeliet for dummies
“Disippel-høring”.
Johannes 16, Om sorg og glede
Nattverden.
MIDTØSTEN.
Det er 7,4 milliarder mennesker i verden
Vi vil være en kirke som Strategi for Stavanger bispedømme
Utskrift av presentasjonen:

Nådegavene i funksjon Hvordan du skal forholde deg til nådegaver.

Hvorfor ikke nådegaver? ”Jeg tror det er viktigere å vise kjærlighet og omsorg mot hverandre, hjelpe hverandre og gjøre det som er godt. Jeg skjønner ikke hvorfor vi skal sitte på nådegavekurs og digge oss selv!”

Nådegaver i funksjon – I MENIGHETEN! Nådegavene er en gave til menigheten! Nådegavene skaper menighets- fellesskapet Vi er avhengige av at Gud gir oss gaver!

Misbruk av åndelige gaver ”Søk å bli rike på gaver som bygger opp menigheten!” (1. Kor. 14:12) Finnes det gaver som ikke bygger opp? På hvilken måte kan nådegavene misbrukes?

Visdom Beredskap til å lide Kunnskap Organisering Gjestfrihet Barmhjertighet Sjelesorg Kunstnerisk kreativitet Musikk Håndverk Gi Hjelpe Frivillig fattigdom Apostel (menighetsplanting) Evangelisering Lede Tydning av tungetale Undervisning Profeti Bedømme åpenbaringer Tro Tjene Undergjerninger Helbredelse Demonutdrivelse Bønn Enslig stand Hyrde Misjonær Tungetale

Faren for gaveprojeksjon Projeksjon = overføring ”Det er da så enkelt!” ”Gud har ikke gitt meg noen spesiell gave. Jeg gjør bare det som enhver kristen skal gjøre!” = skape dårlig samvittighet

Gavene og behagelighetsprinsippet ”Jeg har ikke nådegaven til å vaske!” Kristnes allmenne ansvar: –Gi tiende –Fortelle om Jesus –Hjelpe fattige –Arbeide for rettferdighet

Gaver må oppøves ”La Guds nådegave i deg flamme opp på nytt, den du fikk da jeg la hendene på deg!” (2. Tim. 1:6) Overføring og opplæring Gjør erfaringer, og del dem! Vær åpen for tilbakemelding

Vær åpen for flere gaver Nådegaver er ikke statiske Gaver utvikler seg Gud kan gi nye gaver ”søk åndsgavene med iver!” 1.Kor Hvilke gaver trenger menigheten?

Gud JesusDen hellige ånd Skaper

Gud Det er forskjellige tjenester, men Herren er den samme Det er forskjellige nådegaver, men Ånden er den samme. Det er forskjellig slags virksomhet, men Gud er den samme

Gud Jesus – tjenester OVERGIVELSE Ånd – gaver KRAFT Skaper – virksomhet VISDOM

Gaver og treenighet ”Det er forskjellige nådegaver, men Ånden er den samme”. –Nådegaver og Ånden ”Det er forskjellige tjenester, men Herren er den samme”. –Tjenester og Jesus ”Det er forskjellige kraftige virkninger, men Gud er den samme…” –Virkninger og Gud skaperen Ulike måter å gruppere gavene –Ingen gruppering er den bibelske En god gruppering= hjelpemiddel til å forklare den mangfoldige undervisningen i Bibelen Tre grupper/områder gaver –Grønt område: Utviklende gaver –Rødt område: Delende gaver –Blått område: Fornyende gaver

Utviklende gaver

Gavene er knyttet til Gud Skaperen Undergrupper: 1.Å utvikle sunne miljø 2.Å utvikle idéer og systemer 3.Å utvikle noe meningsfylt og vakkert

Delende gaver

Gaver om å forkynne og hjelpe mennesker til større kunnskap om Jesus Undergrupper: 1.Å dele evangeliet 2.Å dele framtiden 3.Å dele byrden

Fornyende gaver

Disse gavene demonstrerer Guds overnaturlige kraft 1.Å fornye tillit til Gud 2.Å fornye forhold til Gud 3.Å fornye ved Guds kraft