Baker- og konditorfagene 1
Baker- og konditorfagene 2
Baker- og konditorfagene 3 Bakeren produserer: Brød Wienerbrød Boller og skolebrød Enkle kaker Baguetter / chiabatta / foccacia
Baker- og konditorfagene 4 Konditoren produserer: Festkaker/bryllupskaker Kransekaker Dessert- og konfektkaker Brownies, muffins Marsipan- og sjokoladefigurer
Baker- og konditorfagene 5 Bedrifter og arbeidsplasser i Norge: Bakerier og konditorier Hoteller Cruisebåter Storkjøkken Restauranter Industribakerier Baker- og konditorbransjens leverandører
Baker- og konditorfagene 6 Spennende videreutdannings- /utviklingsmuligheter: Bakermester Konditormester Næringsmiddeltekniker Starte egen bedrift Jobb i Norge: muligheter i hele landet Jobbmuligheter over hele verden
Baker- og konditorfagene 7 Baker- og konditorbransjen i Norge: Totalt antall bedrifter: 360, geografisk spredt over hele landet Store industribakerier: Mesterbakeren Gomanbakeriene Bakers Bakerkjeder: Din Baker: 85 enkeltbakerier Brød og kaker: 6 enkeltbedrifter Organisasjonstilhørighet: For bedriftene: Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) Del av Næringsmiddelbedriftenes Landsforening og Næringslivets Hovedorganisasjon For de ansatte: Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeideforbund (NNN)
Baker- og konditorfagene 8 Andre spennende muligheter: Konkurranser Ung baker og Ung konditor Vinnerne deltar i World Skills (2005: Helsingfors/ 2007: Japan) Medlem av Baker- og Konditorlandslaget (Aktiviteter og konkurranser) Andre konkurranser
Baker- og konditorfagene 9 Lønnsmuligheter Antatt årslønn nyutdannet fagarbeider: kr Mulig årslønn for fagarbeider med full ansiennitet (6 år i faget): kr Baker- eller konditormester med egen bedrift: Gode lønnsmuligheter. Avhengig av kreativitet og innsats.
Baker- og konditorfagene 10 Kom til oss, vi elsker deig!