Baker- og konditorfagene 1. Baker- og konditorfagene 2.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Team Matbransjen Ragnar Holth Jens Erik Dobloug Roger Gustavsen
Advertisements

Det handler om byen vår Bergen har et problem • Luftforurensingen i Bergen er helseskadelig. Det er påvist at folk blir syke • Hver dag står folk i lange.
Studietur til Silkeborg tekniske skole. Alle kandidatene startet med en front fra en Toyota Yaris 2004 mod.
Foto: Jo Michael Næringslivets behov for generell kompetanse Christl Kvam, regiondirektør NHO Innlandet.
Medvirkning til utvikling Anja Kildal Gabrielsen, LO www. fellestiltak
Sommerskolen Oslo som rekrutteringsverktøy til restaurant- og matfag
Næringslivets utviklingsmuligheter Atle Kvamme Bergen Næringsråd 1.
Innkjøpsseksjonen Innkjøpssystemet - historikk •Forprosjekt 1999 •Konkurranse 2000 •Pilotprosjekt •Implementering på alle skolene
Velkommen til Service og samferdsel VG2
Yrkesforberedende utdanningsprogram
Organisering av PTF Vg1RM
Vardø Videregående skole
Programfag til valg (PTV) – Restaurant og matfag (RM)
Tariffoppgjøret •Fellesforbundets krav •Forbundsvist oppgjør •Sikre medlemmenes kjøpkraft •Lønnet pappaperm i forbindelse med fødsel •Utvidelse.
Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012
Etableringer og nedleggelser Spilling kapittel 5.
TEKMAR Teknologi for marin biomasseproduksjon; krav, behov og løsninger Trondheim 2-3. oktober 2003.
Velkommen til Service og samferdsel VG1
Samarbeid skole næringsliv Valgfag
Figur 1.5: Kapitaleierne står i en særstilling som interessent i et selskap Leverandører Ansatte Alle interessentene har sikret sin “betaling” gjennom.
IKKE ALLE KOMMER TIL HIMMELEN
1 RYLA - et program for fremtidens ledere. 2 Historikk RYLA: Rotary Youth Leadership Award Offisielt Rotaryprogram siden 1971 Første RYLA-seminar i Norge,
NY FORSKNINGSMELDING – NY GIV FOR NÆRINGSLIVETS FOU? Finn Bergesen jr. Administrerende direktør Næringslivets Hovedorganisasjon.
Kick-off Sør Afrika Næringslivets bistandskonferanse 10. februar 2010
Kunnskapslandet Norge. Skolen er bedriftenes viktigste leverandør.
På barnehagens lunsjmeny!
Arbeidsplassen ARBEIDSGRUPPETEMA. Deltakere Innleder: Tannteknikermester Johan Fridheim.
Betydningen av entreprenørskap i skoleverket
Programfag til valg Et individuelt tilpasset opplegg.
Ung i verden Verden er stor, men mindre enn noensinne. Hvordan påvirker det deg? Ung i Verden Verden er stor, men mindre enn noensinne. Hvordan påvirker.
Mitt Yrke.
1 Innovasjon og regional utvikling. - Den regionale dimensjonen i innovasjonspolitikken. Statssekretær Frank Jenssen. KNUS 2003, Oslo 29. oktober 2003.
1 Småtinget Forum for ledere i mindre bedrifter og politikere 1996: Oslo 1999: Eidsvoll 2002: Kristiansand 2003: Kongsberg 1.
Lørenskog skolekorps Korpstur 2012 og 2013
Introduksjon til samfunnsgeografi SGO 1001
"Verdier fra havet - Norges framtid"
Et hav av muligheter Nærings- og utdanningskonferanse Leknes 4 februar Bjørn-Willy Hansen.
Rådgiverkonferansen v/ Jan Larsen Daglig leder av Tre-Ringen og leder av koordineringsgruppen for Forum for Fagopplæring (Opplæringskontorene)
Norsk næringspolitikk – mer enn en langdryg diskusjon om verktøykasser? Karen Helene Ulltveit-Moe Universitetet i Oslo ___________________ Den nordiske.
Om skolekonkurranser i Nordland Informasjon ved koordinator seniorrådgiver Gunnar Pedersen
Årsregnskap 2012 Forslag Budsjett Budsjett for 2013 Bakgrunn for foreslått budsjett: –Foreldrekontingenten er kr ,-/ måned i 11 av årets måneder.
Kristiansund videregående skole TAF-MARIN FREMTIDENS AKVAKULTUR UTDANNING.
Bygg- og Anleggsteknikk Liker du å arbeide med hendene? Har du lyst til å jobbe med noe interessant? Vil du ha muligheten til å kunne sette spor etter.
Til barnas beste Ruzzel Solberg Leder. Landsforeningen for barnevernsbarn Interesse- og medlemsorganisasjon av barnevernsbarn for barnevernsbarn –Etablert.
Service- og samferdsel Presentasjon for 10. klasser Januar 2010.
Ove Guttormsen| NHO Anskaffelseskonferanse | Oslo 11.mai 2016 – EN LANDSFORENING I NHO Innovative offentlige anskaffelsers betydning for omstillingsarbeidet.
Kokk- og servitørfag Vg2 Videregående skole trinn 1, - Restaurant - og matfag RESTAURANT OG MATFAG: SERVITØR* KOKK* INSTITUSJONSKOKK* BAKER KONDITOR.
Landbruksutdanning.no - veier til utdanning og arbeid.
Arbeid med ny tilbudsstruktur. Bygg, elektro og industri + transport fra Sercvice og samferdsel er foreslått samlet i ett program Kontor, handel og service.
Internasjonal handel og komparative fortrinn De varene og tjenestene vi kjøper fra andre land, kalles import. Eksporten er de varene og tjenestene vi.
INFORMASJON OM ÅRETS TARIFFOPPGJØR Tillitsvalgtsmøte 2. november 2013.
JAMBOREE 2007 One World One promise Speidernes Fellesorganisasjon.
Markedet for arkitekt- tjenester Analyse av markedet for arkitekttjenester med prognoser fordelt på fag og segment. av David Lund.
| fb.com/trondelagfylke Skolekonkurranser RM i Sør-Trøndelag samarbeid, være utviklende, jobbe etter godfotteorien..
Punkt 1 - Forstår hva de skal lære og hva som forventes av dem
- Gir statistikken den nødvendige informasjon for regional næringsutvikling trender FoU-utgifter - næringslivets forskerkompetanse.
HØSTSUPPE I BARNEHAGEN
Velkommen til Newtonrommet!
I år blir det halloween fest for barn og unge på Lyefjell
Nord Troms – et bærekraftig reisemål
BioSmia i Hamarregionen Regionrådsmøte
Konferansemeny vinter 2017/2018
Om lønnsoppgjør – vårens Vakreste ………….
Velkommen til Service og samferdsel
Faguttrykk og kontrollspørsmål
Faguttrykk og kontrollspørsmål
YS-Medlemsfordeler inviterer til åpent arrangement
Eksport fra Vestfold og Telemark – legger grunnlag for arbeidsplasser og velferd Presentasjon 19 mars 2019 Sveinung Fjose.
Velkommen til Haga - i hjertet av Bærum. …
Utskrift av presentasjonen:

Baker- og konditorfagene 1

Baker- og konditorfagene 2

Baker- og konditorfagene 3 Bakeren produserer:  Brød  Wienerbrød  Boller og skolebrød  Enkle kaker  Baguetter / chiabatta / foccacia

Baker- og konditorfagene 4 Konditoren produserer:  Festkaker/bryllupskaker  Kransekaker  Dessert- og konfektkaker  Brownies, muffins  Marsipan- og sjokoladefigurer

Baker- og konditorfagene 5 Bedrifter og arbeidsplasser i Norge:  Bakerier og konditorier  Hoteller  Cruisebåter  Storkjøkken  Restauranter  Industribakerier  Baker- og konditorbransjens leverandører

Baker- og konditorfagene 6 Spennende videreutdannings- /utviklingsmuligheter:  Bakermester  Konditormester  Næringsmiddeltekniker  Starte egen bedrift  Jobb i Norge: muligheter i hele landet  Jobbmuligheter over hele verden

Baker- og konditorfagene 7 Baker- og konditorbransjen i Norge:  Totalt antall bedrifter: 360, geografisk spredt over hele landet  Store industribakerier: Mesterbakeren Gomanbakeriene Bakers  Bakerkjeder: Din Baker: 85 enkeltbakerier Brød og kaker: 6 enkeltbedrifter  Organisasjonstilhørighet: For bedriftene: Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) Del av Næringsmiddelbedriftenes Landsforening og Næringslivets Hovedorganisasjon For de ansatte: Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeideforbund (NNN)

Baker- og konditorfagene 8 Andre spennende muligheter:  Konkurranser Ung baker og Ung konditor Vinnerne deltar i World Skills (2005: Helsingfors/ 2007: Japan)  Medlem av Baker- og Konditorlandslaget (Aktiviteter og konkurranser)  Andre konkurranser

Baker- og konditorfagene 9 Lønnsmuligheter  Antatt årslønn nyutdannet fagarbeider: kr  Mulig årslønn for fagarbeider med full ansiennitet (6 år i faget): kr  Baker- eller konditormester med egen bedrift: Gode lønnsmuligheter. Avhengig av kreativitet og innsats.

Baker- og konditorfagene 10 Kom til oss, vi elsker deig!