Laste ned presentasjonen
Presentasjon lastes. Vennligst vent
1
BioSmia i Hamarregionen Regionrådsmøte 28.11.17
Prosjektleder Yngve Sætre
2
Prosjektleder Yngve Sætre
Cand. Agric. innen økonomi og ressursforvaltning, NLH Ås, 2002 Yrkeserfaring: Landbrukssjef Kommunal landbruksforvaltning Statens vegvesen – kontraktsrådgiver Prosjektledelse
3
Finland avvirker 42% av tilveksten i lauvskog, Norge avvirker 0,7 %.
4
Kan vi utnytte bjørkeressursene bedre?
5
Muligheter?
6
Bjørk i Mjøsbassenget Mål: Finne ut om det er mulig og formålstjenlig å skifte treslag fra gran til bjørk i kommunene rundt Mjøsa Partnere: Prosjektleder Helge Hvoslef, Ringsaker skogeierlag, Ringsaker kommune, Fylkesmannen i Hedmark, NMBU, Mjøsen skog Status: Har fått kr i tilskudd fra Borregaard Forskningsfond, jobber nå med kartlegging av bjørkeressurser, forbereder neste fase i prosjektet som skal se på markedsmuligheter
7
Forbruket har økt fra 2 kg per person I 2007 til 4,5 kg per person i 2016
Vi spiser mer bær!
8
2016: Norge importerte 16.131 tonn bær (74%) og produserte 5.742 tonn
9
Nedfrysing enkeltbær Mål: Forstudie for å undersøke marked for enkeltfrosne bær Partnere: Ringsaker kommune, Gartnerhallen, Bring, bærprodusenter Status: Møte med ca. 20 interesserte i Ringsaker 1. juni. Prosjektet er nå igang, spørreundersøkelser ble gjennomført i September. Forstudien skal være ferdig innen
10
Umiddelbare bærvalg hos forbrukere vi var i dialog med i utvalgte butikker.
Blåbær 32,26 % Jordbær 27,30 % Bringebær 24,20 % Solbær 4,84 % Tyttebær ,84 % Rips ,23 % Bjørnebær ,23 % I løpet av samtalen nevnte enkelte tilgang til multer og stikkelsbær.
11
Bruksområde bær pr. i dag hos forbruker, - rangert for den enkelte aldersgruppering
56 + Matpakke ( barna ) Snacks Smoothies Frokost Smothies Naturell Syltetøy Frokost(blanding) Dessert Dessert/ kaker Snack
12
Foreløpige konklusjoner i prosjektet
Daglivaremarkedet er krevende. Du skal både konkurrere med billige utenlandske bær, og med norske frosne bær som allerede er i markedet De yngre forbrukerne er ikke så opptatt av at det er norske bær Vi går videre og ser på Horeca markedet (hotell, restaurant, catering) Foreløpige konklusjoner i prosjektet
13
BioSmia i Hamarregionen Spørsmål?
Liknende presentasjoner
© 2024 SlidePlayer.no Inc.
All rights reserved.