Mimikk Mimikk er når en organisme etterligner en annen levende organisme eller en plante. Mimikk brukes av dyr for å discise seg selv fra andre organismer,

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Vitenskapelsen 1.
Advertisements

Om å plage en rød fisk..
Hvordan takler fisk midnattsol og mørketid?
Jorden sluttet å rotere
Plankton er første ledd i næringskjedene i havet
Søppel skaper trøbbel for havet
YORDANOS. Rahel. Hamed. PATTHAWEE
Kapittel 14 På tur i skogen
DYR.
Forurensning og miljø Av: Lena, Iselin og Karoline Vi trenger naturen. Uten trær,planter og dyr hadde vi ikke klart å leve på jorda. Derfor er det viktig.
VIKTIGE BEGREPER Økologi er læren om samspillet mellom planter og dyr, og mellom disse og det miljøet de lever i. Individer: Enkeltmennesker eller enkeltdyr.
Påsan Påsan var fisker. Hver dag rodde han ut på sjøen og tok opp garnet sitt. Det hadde stått i vannet hele natten. Garn står like over bunnen. Garn står.
AFRIKA.
Globale sirkulasjoner og forskjellige klimatyper
Laget av Arne Sklett Larsen
Vegetarmat Case for ungdomsskolen av Hanne S. Finstad i samarbeid med lærer Trude Nordli ved Jordal Ungdomsskole.
Kapittel mai hos Reza og Heidi.
Dyr i skogen.
EN DAG I UKA GÅR VI PÅ PIRATEN PÅ TUR. VI ER SÅ HELDIGE SOM HAR EN EN LITEN SKOGHOLT RETT VEDSIDEN AV BARNEHAGEN, OG DER HAR VI OGSÅ EN KJEMPE FIN BÅLPLASS.
De lever i grupper som heter flokk. Der lever mange hunner og kalver.
Fisk=Mat.
Fisk=Mat.
Sett inn nok på riktig plass.
Vitaminer.
Plantelivsgruppa! Laget av Terese, Kim Jana og Lale.
REDD regnskogen Ønsker du mer informasjon enn det som står i notatfeltet i denne presentasjonen, bruk nettstedet Foto: Thomas.
Gjensidige og rotteskader
EVENTYRGÅTER.
HIV og AIDS Den moderne pesten.
Regnskogen Vær De frodige skogene i sør-vest er avhengige av høye temperaturer hele året og mye nedbør. Regnskoger i tempererte soner trives mellom Stillehavet.
Johanne Molnes Harkjerr
Braut produkter.
Kapittel 15 På litteraturgruppe
B.
På de høyeste bredde-gadene
NMBUs fortrinn og de store samfunnsutfordringene Gaute Lenvik direktør nærings- og matpolitikk NHO Mat og Drikke 4. mars 2016.
Noen viktige ord du må lære og forstå: en kjerne et skall en type et system lurt, smart et antall å reagere en reaksjon en egenskap å bevege å bevege seg.
Den levande Tellus - vårt felles ansvar. Avfallet gir frå seg klimagassar – CO2 om det vert brent – Metangass om det vert lagra på ein avfallsplass –
Natur og samfunn på kollisjonskurs. Frisk natur?
«Enten du tror du klarer det eller ikke, så har du rett!» Henry Ford
Hvordan fungerer de?. Plantecelle Funksjonene i ei plantecelle. Planteceller: Planteceller består av en cellevegg, en cellemembran, en cellekjerne, mitokondrier,
ATOMER Atomer har nøytroner og positivt ladde protoner i kjernen, og negativt ladde elektroner som svirrer rundt kjernen. C = karbon.
REPETISJON AV KOMPETANSEMÅLA
Cellene – bitte små fabrikkbyer
Framtida er bioøkonomisk
TOV i granskog har foregått siden 1988 (det het ikke TOV da)
REDD regnskogen Ønsker du mer informasjon enn det som står i notatfeltet i denne presentasjonen, bruk nettstedet Foto: Thomas.
Ordforklaringer til kapittel 1
Økologi.
Plankton er første ledd i næringskjedene i havet
Celler er grunnlaget for alt liv
Hverdag blant Santalene
Dyr.
Dyreskolen Hei! Og velkommen til Dyreskolen :) Det fins mange forskjellige dyr. Noen dyr lever under vann, noen på land og noen dyr flyr i lufta. Noen.
Plantar, dyr og sopp Kva er ein organisme?
TEMA: BAKTERIER Hva er egentlig bakterier?.
En reise jorda rundt Områder på vår planet der mennesker ikke kan bo
Nysgjerrighet Hva er du nysgjerrig på akkurat nå?
Medfølelse Til dette temaet er noen av bildene ganske tøffe. Disse er samlet mot slutten. For de yngste elevene må en vurdere om det er lurt å hoppe over.
Fremmed art Fremmed art Paul Harald Pedersen CC BY 4.0.
PLast er havets mareritt
Redsel Spør elevene om hvorfor de tenker denne jenta er redd
Konfquiz 1.
TOV i granskog har foregått siden 1988 (det het ikke TOV da)
Vitaminer og mineraler
PLast er havets mareritt
Livets historie.
Verneområder og nasjonalparker.
Utskrift av presentasjonen:

Mimikk Mimikk er når en organisme etterligner en annen levende organisme eller en plante. Mimikk brukes av dyr for å discise seg selv fra andre organismer, sånn at de kan angripe bedre. Et godt eksempel er når en blekksprut kan ligne på seg selv som løve fisk og mange typer av hav slanger. Mimikk er i koralrev fordi det fins så mange dyr.

Mutualisme Definisjon: Mutualisme er to organisme som nyter godt av hverandre. En av de mest kjente i koralreven er forholdet mellom klovnefisken og sjøanemoner. Søanemonen er giftige for alle fisk untatt klovnefisken. For at Klovnefisk skal beskyttes hviler den seg på søanemonen sine tentakkel. I tilegg til å hvile støtter den søanemonenmed masse mat.

Decomposers, Produsenter, og Forbrukere En viktig decomposer i en koralrev er bacteria. En decomposer er en organisme som vil spise de døde kroppene når et dyr dør. En decomposer er en veldig viktig del av næringskjeden, det er det som holder det gående. En produsent (kan også være en plante), på den andre siden, kan lage sin egen mat av forskellige matrialer som oxigen, sol... Planter er produsenter får nutriense de trenger fra solen, for eksempel. En forbruker, beskrevet i avsnittet ovenfor, spiser planter eller dyr for å få næring. Forbrukerne kan ikke overleve uten produsenter.

Energy Systemet Her er et eksempel av Energy systemet i koralreven. Sjø gress - Sjø skilpade - Tiger haj - Bacteria

En koralrev er ikke like sterk som mann tror. En koralrev står overfor mange trusler. Noen av disse truslene er forårsaket av mennesker, og andre er forårsaket av naturkatastrofer. Koralrever kan ikke reparere seg selv som kan gi forskjell i framtiden.

Hvor er de i verden? Koralrev er for det meste fant i tropiske og halvtropisk områder av verden hvor vannet er ferd med mellom 16 til 30 grader celsius. Den vanlige breddegrad korallrevligger er innnenfor 30 grader på ekvatoren. Grønn viser hvor koralrevene er. Rosa viser hvor det er ganske sjelden at en koralrev er.

Dette er en saktekst om koralrev. Jeg skrev om det jeg var/er mest interessert i: 1.mimikk 2.mutualisme 3.decomposers, produsenter, og forbrukere. 4.energy systemet 5.hvor de er i verden 6.hvordan/ hvorfor de blir skadet 7.hva det er ! Til: Bjørn og Camilla