Arbeid med ny tilbudsstruktur. Bygg, elektro og industri + transport fra Sercvice og samferdsel er foreslått samlet i ett program Kontor, handel og service.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
FAGBREV PRAKSISKANDIDATORDNINGEN FAGSKOLE
Advertisements

Team Matbransjen Ragnar Holth Jens Erik Dobloug Roger Gustavsen
2 Kommune og fylkestingsvalget 2011 Fag- og yrkesopplæring.
Øvelse i utdanningsvalg for foresatte i grunnskolen
Velkommen til Service og samferdsel VG2
Yrkesforberedende utdanningsprogram
Organisering av PTF Vg1RM
Nasjonal digital læringsarena
• Teknikk og industriell produksjon • Elektrofag • Bygg- og anleggsteknikk • Restaurant- og næringsmiddelfag • Helse- og sosialfag • Design, medier og.
Kunnskapsløftet i videregående opplæring Statssekretær Lisbet Rugtvedt Elevorganisasjonens nasjonale seminar 19. november 2005 Engebråten skole.
Tirsdag 6 november kl Onsdag 7. november kl Torsdag 8. november kl Onsdag 7. november kl der foreldre.
Det vanskelige valget En orientering om muligheter.
Fagarbeider i bibliotek
Tirsdag 1 november kl Onsdag 2. november kl Torsdag 3. november kl Onsdag 2. nov. kl der foreldre og ungdom.
NHO og partnerskap for karriereveiledning
Informasjon til minoritetsspråklige elever og foresatte
VEIEN TIL FAG- OG SVENNEBREV
Velkommen til Service og samferdsel VG1
Godkjenning av fagområde – en ny mulighet Hva kreves av tilbyder? Seniorrådgiver Ole Bernt Thorvaldsen.
VEIEN TIL FAG- OG SVENNEBREV Yrkesorientering for ungdomsskolen
Maritim profesjonsutdanning Forslag til ny nasjonal struktur for maritim offisersutdanning Innstilling fra arbeidsgruppe nedsatt av MARUT Arbeidsgruppens.
Service og samferdsel gir deg utdanning innenfor følgende områder:
Hva innebærer det å være lærebedrift? Være godkjent av fylkeskommunen Kunne gi opplæring slik den er fastsatt i læreplanen for faget Ha en kvalifisert.
Faglige råd Partssamarbeidet i fag- og yrkesopplæringen ______________________________________________________________________________.
VELKOMMEN TIL MARKAPLASSEN SKOLE
YRKESFAG Yrkesfaglig opplæring fører frem til et yrke og gir yrkeskompetanse med eller uten fag- eller svennebrev Hovedmodellen er år i skole 2.
November Vg1 Antall elevplasser opprettholdes på nivå med 2007/2008 Fordeling mellom yrkesfag og studieforberedende på 57/43 Økt satsing på Helse-
Rogalandsmetoden for en helhetlig fag- og yrkesopplæring IKT – VfL UiS
har vi gleden av å invitere til
har vi gleden av å invitere til
Faglige råd Partssamarbeidet i fag- og yrkesopplæringen ______________________________________________________________________________.
Entreprenørskap som en del av prosjekt til fordypning
1 Kunnskap Mangfold Likeverd Kultur for læringUFD Kultur for læring Kunnskap Mangfold Likeverd.
Inntakskontoret bidrar med tall og erfaringer Fagopplæringen bidrar med tall, prognoser og erfaringer (innhentet fra arbeidslivet, intensjonsavtaler) Skolene.
Service og samferdsel IKT-servicefag Reiseliv Salg, service og sikkerhet Transport og logistikk IKT-servicefaget Reiselivsfaget Resepsjonsfaget Kontor-
YRKESFAG Yrkesfaglig opplæring fører frem til et yrke og gir yrkeskompetanse med eller uten fag- eller svennebrev Hovedmodellen er år i skole 2.
Opplæringskontor som lærebedrift Utfordringer og forventninger
Tor-Åge Brekkvassmo Mobil: Epost:
Rådgiverkonferansen v/ Jan Larsen Daglig leder av Tre-Ringen og leder av koordineringsgruppen for Forum for Fagopplæring (Opplæringskontorene)
Stortingsmelding 20 På rett vei Kvalitet og mangfold i fellesskolen.
Polarsirkelen videregående skole. Utdanningsprogram Studieforberedende Idrettsfag Musikk, dans og drama Studiespesialisering Medier og kommunikasjon Kunst,
Det vanskelege valet Ei orientering om muligheiter.
Foto: Peder Austrud Vest-Agder fylkeskommune folkestyre- samarbeid - kompetanse Fagopplæring i Vest-Agder Bjørn Olaf Pedersen, rådgiver Utdanningsavdelingen.
Kokk- og servitørfag Vg2 Videregående skole trinn 1, - Restaurant - og matfag RESTAURANT OG MATFAG: SERVITØR* KOKK* INSTITUSJONSKOKK* BAKER KONDITOR.
NHOs kompetansebarometer 2016 Regionale tall fra 3. undersøkelse om kompetansebehov blant NHOs medlemsbedrifter Pål Børing Espen Solberg Tilleggsleveranse.
Velkommen til foreldremøte 10. trinn. Hvem er jeg - hvor vil jeg – hvilket valg skal jeg ta?
VELKOMMEN til informasjonsmøte om videregående opplæring
Medbestemmelsesmøte 21.januar 2013 Foto: Bjarne Eriksen.
Rådgiversamling 4. november 2015 Tilbudsstrukturen- hva- hvordan-hvorfor Leif B Olsen Rådgiver.
FORELDREMØTE 9. TRINN Rådgiver Marianne Stray Aas.
V IDEREGÅENDE OPPLÆRING F ORBEREDELSE TIL UTDANNINGSMESSA Felles for skolene i Tromsø, Balsfjord og Karlsøy kommune Skoleåret 2015/2016.
| fb.com/trondelagfylke Skolekonkurranser RM i Sør-Trøndelag samarbeid, være utviklende, jobbe etter godfotteorien..
Arbeidet med ny tilbudsstruktur for yrkesfag
VELKOMMEN til informasjonsmøte om videregående opplæring
Fagforbundet Vest-Agder
Utdanningsavdelingen Inntak og fagopplæring
Service & Samferdsel Med tilliggende herligheter …
VALG AV 2. FREMMEDSPRÅK ELLER FORDYPNING PÅ UNGDOMSSKOLEN
2 aktuelle høringssaker 2017
VELKOMMEN til informasjonsmøte om videregående opplæring
Informasjon om videregående skole 2018
NY STRUKTUR.
Velkommen til Service og samferdsel
Val av språk Spansk Tysk Engelsk fordypning Arbeidslivsfag
NOU 2018:2 Fremtidige kompetansebehov
NOU 2018:2 Fremtidige kompetansebehov
NY STRUKTUR.
Læreplanarbeid yrkesfag
Ute Lynghjem, seniorrådgiver
Siste opptak Service og samferdsel Vg1 2019/20
Utskrift av presentasjonen:

Arbeid med ny tilbudsstruktur

Bygg, elektro og industri + transport fra Sercvice og samferdsel er foreslått samlet i ett program Kontor, handel og service er foreslått i stedet for tidligere Service og samferdsel Reiseliv, matproduksjon og primærnæringen i stedet for Restaurant og matfag, naturbruk og deler av Service og samferdsel (reiseliv) Helse, oppvekst og velvære i stedet for Helse og oppvekst og Design og håndverk Tradisjonshåndverket - små tradisjonelle håndverksfag Fra 9 til 5 yrkesfaglige studieprogram?

Det er tid for endring Fagene og behovene er forandret Teknologi, digitalisering og omlegging til miljøvennlige løsninger påvirker bransjene og utdanningen må tilpasses nasjonale og internasjonale bestemmelser Tar utgangspunkt i bransjenes behov Hensikten

Ønsker bred inngang på Vg1 og relativt brede på Vg2. Det er i Vg3 det enkelte fag læres Det må utvikles prosedyrer som gjør det enklere med å gjennomføre små justeringer i læreplanene der utvikling tilsier at det trengs. Kunnskap om HMS, arbeidsliv, innovasjonsarbeid, helhetsforståelse mm må inn i læreplanene. Samarbeidet mellom skole-bedrift må profesjonaliseres Yrkesopplæringsnemndene må styrkes Tettere samarbeid med grunnskolenivå Opprettholde TAF-tilbud Flere kryssløp Bedre alternativt Vg3-tilbud Flere karriereveier for de med fag- og svennebrev Bygg, elektro og industri

Matindustri: Splitte opp Vg2 matfag, opprette et eget Vg2 industriell matproduksjon med fordypning (baker, kjøtt, meieri, bryggeri), etablere modulbasert opplæring, legge opplæringstilbudene innenfor matindustrien til 4-5 regionale kompetansesentre, opprette særløpsordninger med ett år i skole og tre år i bedrift, vurdere alternative løsninger for kjøttfagene, opprette Vg2 baker og konditor med moduler fra service. Slå sammen dagen lærefag butikkslakter og sjømathandler til Vg3 ferskvarekokk og legges til Vg2 kokk og servitør. Restaurant og reiseliv:Utarbeide spesifikke læreplaner på Vg1 restaurant og matfag, Vg2 kokk og servitør og Vg3 kokkefaget Styrke drikkekunnskaper og kompetanse og koble sammen smaker, og service i læreplanene for Vg2 kokk og Vg3 servitørfaget Avikle reiselivsfaget og resepsjonsfaget Opprette et studiespesialiserende utdanningstilbud innen språk og reiseliv Dessuten: Reiselivsbransjen bør utrede behovet for et yrkesopplæringstilbud innen opplevelsesbasert reiseliv Kokk og servitørfget bør bare tilbys der det er næring for faget Reiseliv, matproduksjon og primærnæringen

Foreslår blant annet: Bedre opplæringsmodeller tilpasset voksne Fagskoleutdanning for helse- oppvekst og velvære bør bygges ut Flere lærere med relevant fagbakgrunn Mere ressurser til oppdatert og tilstrekkelig utstyr Virksomhetene må tilby fulle stillinger til nyutdannede fagarbeidere Det bør innføres fordypninger i Vg3 i barne- og ungdosmarbeiderfaget, ett for barn og ett for ungdom Staten bør stille krav til velværeutdanningene Helse, oppvekst og velvære

Legg ned kontor- og administrasjonsfaget- ikke etterspørsel Opprett nytt Vg2 Handel Skole og bedriftene må være tett involvert i utviklingen av nytt Vg2. Opprettes et eget Vg2 i sikkerhet og beredskap Stimulering til nye Y-veier for faget Didital kompetanse bør styrkes i alle fag og være sentralt i Vg2 Handel Kontor, handel og service

Små og verneverdige fag- nå foreslått til tradisjonshåndverket Sterk nedgang i antall fagprøver En del fag det ikke gjennomføres prøver i Små lærebedrifter med få ansatte Foreslår regionale sentre for en del fag Tradisjonshåndverket