Nettkurset i samarbeid og medbestemmelse Dilemma: Ønske om endring av stillingskategori.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Arbeid Trygd Bistans Attføring Trygdekontorprogrammet
Advertisements

LIKEVERD Bevar ditt hjerte!.
En innføring i spillet: Lag En Setning
Erfaringer fra 9 mnd som dobbelkompetanse- stipendiat Mari strand •Hva vil det si å være dobbeltkompetansestipendiat? •Noen råd fra en novise til en annen.
RLE uke 4 og 5 Livet og døden.
Avslutning av arbeidsforhold på grunn av langvarig sykefravær
ORGANISERING AV AKAN: Nærmeste leder
ARBEIDSGIVERPOLITIKK
FYLKESMANNEN I NORD-TRØNDELAG Kommunal- og familieavdelingen.
Den autentiske læringsdialogen
Aktører, roller og relasjoner Noen punkter fra rollespill Bortreiseseminaret mars 2002.
Prioriteringer i fakultetsadministrasjonen
Medlemsmøte i NTL Riksrevisjonen 7. september 2010.
LØFT ER TØFT særlig i SFO
Kapittel 4 oppgave j Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Rettigheter og plikter i forbindelse med kompetanseutvikling kunnskap gir vekst
1 2 Nasjonalt krafttak for seniorpolitikk i arbeidslivet.
Hvordan mener du fordelingen av pensjonsfondet ideelt sett burde vært?
SFS Nytt pkt. 3.2 og videre prosess
MEDBESTEMMELSE OG ROLLEN SOM TILLITSVALGT PÅ ARBEIDSPLASSEN
M. kort viktig ellers minst fortsatt opp veien.
MENA1000 Deleksamen 2012 Endelig statistikk. Deleksamen-resultatet i prosent av oppnåelig (x-aksen er ikke kandidatnummer, bare et løpenummer)
Politisk arbeid i NEF. Bakgrunn SSE står ikke i umiddelbar fare for å bli lagt ned. Foreligger forslag om samlokalisering av hele OUS på Gaustad i 2025.
Lek og Læring i barnehagen
Kommunereformen Noen tips til tillitsvalgte. Sørg for å bli med i prosessen! Dersom du som tillitsvalgt hører om lokale prosesser og arbeidsgiver ikke.
Evaluering av ledelses- og styringsstrukturen ved Det matematisk- naturvitenskapelige fakultet Innledning – hvorfor og hvordan evaluere? av dekanus Hans.
Studentlivs lederkurs - Modul 7 Den vanskelige samtalen1 Den vanskelige samtalen Om forventninger, grenser, vennskap, konflikter og profesjonalitet…
Kapittel 4 oppgave f. Sett inn riktig form av eiendomspronomenene.
GERILJATESTING «Geriljabrukertesting er litt det samme som geriljakrig. Bortsett fra krig, fred, sprengstoff, lemlestelse og lignende.»
1 Ansatt i Arendal kommune -hva betyr det?. 2 Bystyret er sjefen Flertallsvedtak i bystyret er pr.definisjon riktig  Mangelfull sakstillrettelegging.
Hvordan skrive en oppgave: Innledning: skrives helt til slutt.- hva skal jeg gjøre. Problemstilling: Hva skal jeg undersøke og kanskje litt om hvorfor;
”Når jeg ser han får jeg sånn stikk i hjertet” Hverdagen for barn og ungdom når foreldre strever med rusmiddelproblemer En kvalitativ studie utført på.
Framgangsmåte i mobbesaker 1. 2 Ved mindre episoder: Ta affære på stedet (gjelder for alle ansatte) og marker tydelig til hver enkelt plager at dette.
Sett inn preposisjoner eller adverb som passer Kapittel 10 oppgave i.
Nettkurset i samarbeid og medbestemmelse Dilemma: Omstillingsprosess – fra god start til dårlig gjennomføring.
Drama som læring Noen tips til aktiviteter. Samvittighetens røster En elev personaliserer personen som har et dilemma, et problem eller etisk utfordring.
Samarbeid og medbestemmelse Samling: Samarbeid og medbestemmelse i staten. Målgruppe: mellomledere. Arbeidshefte.
Viktige begreper i kapittel 3. Menneskesyn Hvilke tanker vi har om mennesket, og hvilken verdi vi setter på det.
Nav Østfold Samling: evaluering og læring. Målgruppe: partene, øverste ledelse og tillitsvalgte. Opplæringsmaterialet.
Samarbeid og medbestemmelse Samling: Godt samarbeid. Målgruppe: partene, øverste ledelse og tillitsvalgte Opplæringsmateriale.
Fylkesmannen i Telemark Samling: Godt samarbeid med dilemma omstilling Målgruppe: øverste ledelse og tillitsvalgte.
Foto: Bjørn Erik Olsen Bruk av medarbeider- plattform i en avdeling.
Kjennskap til etablering av «Innbyggerservice» og inntrykk av informasjon fra kommunen generelt Bergen omnibus Januar 2017.
Elin Stoermann-Næss, spesialrådgiver Kreftforeningen
Nettkurset i samarbeid og medbestemmelse
Medarbeiderundersøkelsen 2014
Myndiggjorte medarbeidere i pleie- og omsorg – hvorfor og hvordan?
Forum for natur og friluftsliv - bakgrunn for etablering - kort om utviklingen - litt om miljøutfordringer Introkurs september 2016.
Agenda: Lønn Forventninger Kontorstruktur Spørsmål og svar
Å skrive noveller.
Samarbeid og medbestemmelse
Obisoft – et system for medarbeiderutvikling
Sett inn video fra Vimeo:
Gruppeprosess Dialog som ramme for gruppeprosessen Lokalt fokus
Samarbeid og medbestemmelse
Lønnsutvikling og lønnsforhandlinger i staten En veiledning for ledere
Den vanskelige samtalen
Medarbeiderundersøkelsen UiT 2011
Modul 2 – Elevens tenkning gjennom samtale
Undersøkelse blant synshemmede For Norges Blindeforbund
Modul 2 – Elevens tenkning gjennom samtale
Nettkurset i samarbeid og medbestemmelse
Noen tanker før medarbeidersamtale på din arbeidsplass
Likeperson Navn:……………
SAMM Systematisk Arbeid Med Motivasjon i barneskole
10-faktor Medarbeiderundersøkelse
Del 3 Lek og samarbeid mot mobbing
Modul 1 – Kartleggingstest Alle Teller
Utskrift av presentasjonen:

Nettkurset i samarbeid og medbestemmelse Dilemma: Ønske om endring av stillingskategori

TEMANOTATER Bakgrunn Erlend Blodfersk er relativt fersk som mellomleder. Han leder en liten seksjon på åtte medarbeidere. Ganske raskt etter at han har begynt, så kommer den erfarne tillitsvalgte Grete og mener at nå må Erlend få løftet medarbeider Petter fra seniorkonsulent til rådgiver. Grete har gitt beskjed til Petter at hun vil kjempe for hans sak. Petter har på eget initiativ tatt en mastergrad de siste årene ved siden av jobb. Tillitsvalgt Grete mener at et slikt personlig initiativ og det kompetanseløftet det har gitt Petter, bør premieres med en endring i stillingskategori. Situasjonen Erlend synes det er fint at Petter på egen hånd har investert tid og ressurser i egen kompetanseutvikling. Samtidig kan ikke Erlend se at det er noe behov for den kompetanseutviklingen som Petter har tatt, med tanke på de oppgaver og ansvar som ligger i stillingen til Petter, og heller ikke når det gjelder seksjonens øvrige oppgaver, mål og roller. Det er også uklart for Erlend om det kan være behov for Petter og hans nye kompetanse andre steder i organisasjonen. Erlend synes dette er litt vanskelig, og vil helst ikke ødelegge motivasjonen til Petter. Tenk individuelt og ta egne notater: -Vet du hva regelverket sier angående å endre stillingskategori? -Hva kan være smart å gjøre for Erlend i denne diskusjonen? Stikkord: HTA og leders handlingsrom de tillitsvalgtes rolle medarbeiderutvikling i staten individuell og kollektiv kompetanseutvikling Gruppediskusjon: Ta en bordet rundt og forsøk å bli enig om: På hvilket grunnlag kan Grete hevde at Petter bør løftes i stillingskategori? Hvilke alternativer har Erlend som leder i denne situasjonen? Hva bør Erlend gjøre overfor Grete og overfor Petter?

På hvilket grunnlag kan Grete hevde at Petter bør løftes i stillingskategori? Hvilke alternativer har Erlend som leder i denne situasjonen? På hvilket grunnlag kan Grete hevde at Petter bør løftes i stillingskategori? Hvilke alternativer har Erlend som leder i denne situasjonen?

Hva bør Erlend gjøre overfor Grete og overfor Petter?

Dilemma: Ønske om endring av stillingskategori (tips til prosessleder) TEMANOTATER Bakgrunn Erlend Blodfersk er relativt fersk som mellomleder. Han leder en liten seksjon på åtte medarbeidere. Ganske raskt etter at han har begynt, så kommer den erfarne tillitsvalgte Grete og mener at nå må Erlend få løftet medarbeider Petter fra seniorkonsulent til rådgiver. Grete har gitt beskjed til Petter at hun vil kjempe for hans sak. Petter har på eget initiativ tatt en mastergrad de siste årene ved siden av jobb. Tillitsvalgt Grete mener at et slikt personlig initiativ og det kompetanseløftet det har gitt Petter, bør premieres med en endring i stillingskategori. Situasjonen Erlend synes det er fint at Petter på egen hånd har investert tid og ressurser i egen kompetanseutvikling. Samtidig kan ikke Erlend se at det er noe behov for den kompetanseutviklingen som Petter har tatt, med tanke på de oppgaver og ansvar som ligger i stillingen til Petter, og heller ikke når det gjelder seksjonens øvrige oppgaver, mål og roller. Det er også uklart for Erlend om det kan være behov for Petter og hans nye kompetanse andre steder i organisasjonen. Erlend synes dette er litt vanskelig, og vil helst ikke ødelegge motivasjonen til Petter. Tips angående regelverk: HTA: Ikke grunnlag for med mindre det er fare for at Petter slutter. Vente til de årlige lokale lønnsforhandlingene. Årlige lokale lønnsforhandlinger: Leders handlingsrom: Erlend velger sammen med ledelsen hvem som skal prioriteres. De tillitsvalgtes rolle: Blir enige om hvem de vil prioritere. Tips angående samarbeid: Hva er leders handlingsrom, og finnes det andre måter å belønne Petter på? Erlend bør uansett ta en prat med Petter for å utforske hva Petter har fått av kompetanse, og hvordan han tenker omkring sine egne mål og utvikling fremover, enten i den stillingen han har, i enheten, i organisasjonen, eventuelt også utenfor organisasjonen. Erlend må gi informasjon om hva som kreves for få å endret stillingskategori.