V/Karen Følling LAR-Nett Norge. Fordeler ved Heroinass. Rehab.: Gi hjelpeapparatet mulighet til å nå en gruppe rusmisbrukere de ikke når i dag Vil kunne.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
De dårige følelsene. Veiene ut..
Advertisements

BRUKERMEDVIRKNING, INDIVIDUELL PLAN OG ANDRE ENKLE TING Lakselv 15 september 2009  Brukerorganisasjon for LARiNord 1 Vidar Hårvik MARBORG.
Utfordringene sett fra brukerne Foreningen for Muskelsyke Leder Bjørn Moen,
Gratis webinar med emili nova montana kirkegaard
Å opprettholde et godt immunforsvar
Unge & Rus.
Utfordringer for bibliotekene i det 21.århundre – presentasjon av BS Weblån Lillestrøm 19. november 2008.
HVORDAN MØTE MENNESKER MED SAMTIDIG RUS- OG PSYKISKE LIDELSER 21.September 2011 Lars Linderoth Overlege Rehabiliteringspoliklinikken Bærum DPS.
Det gode Det rette Det rettferdige
LOVGRUNNLAG LOV OM PASIENTRETTIGHETER § 2-5: Pasient som har behov for langvarige og koordinerte helsetjenester, har rett til å få utarbeidet individuell.
INDIVIDUELL PLAN Presentasjon ved Kristin Langtjernet
Distriktssamling Sortland Hotell. Gode råd til klubbene fra Distriktsguvernør 2008 – 09 : •Bruk distriktets håndbok flittig ! •Den har svar på.
Tankens kraft Vi blir det vi tenker!.
Laget Av: Gaute, Sigrid, Mohammed og Ahlam.
10Velstand og velferd.
Prosjekt ”Mestring av hverdagen” Utvikling av aktivitetstilbud tilpasset personer med nevrologiske skader eller sykdommer.
RUS – MER ENN BARE ”ØDELAGTE” NARKOMANE OG GAMLE ALKOHOLIKERE
Cannabisavvenning Lena Moen, Uteseksjonen Oslo kommune
RIO påvirker og utvikler prosessene som skal gi rusavhengige bedre tilbud Et samfunn hvor alle skal få tilrettelagt veien ut av rusrelaterte problemer.
Illustrasjoner: Ingrid Brennhagen
Energiverket 26. September 2012 Erik Torjussen A-larm.
Lars-Marius Ulfrstad Avdelingsdirektør Husbanken Bærum
”Når vi bestemmer selv”
Regionale seminarer om økonomiske virkemidler i samhandlingsreformen og styringsdata Direktør Gudrun Haabeth Grindaker, KS.
Priviligerte mennesker, lever livet uten grenser, graver og pumper opp
Strømmestiftelsen er utviklingsorganisasjonen som hjelper folk i gang. Som gir fattige mennesker starthjelp til å klare seg på.
Samarbeid mellom Lærings og mestringssentra og Vårres brukerstyrt senter LMS BUP Klinikk St. Olavs hospital  Dagskurs pårørende forskjellige diagnosegrupper.
Kapittel 1, oppgave b) å kaste loss å seile uvær (n) kuling (m)
”POST 5 SER DEG”  INNLEDNING  PRESENTASJON AV AVDELINGEN  NOEN ORD OM SENTRALE ASPEKTER VED MILJØTERAPIEN  KJENNETEGN VED PASIENTGRUPPEN  DEN PRAKTISKE.
De usynlige Hva vet vi om situasjonen i Oslo i dag? Noen inntrykk fra Kirkens Bymisjons virksomheter Sturla J. Stålsett Generalsekretær.
Hvordan hjelper vi barna våre med matematikk?
RLE uke 5 Hva er døden ?.
ELDRES RUSBRUK MED NÅGO ATTÅT Jan-Atle Larsen Politioverbetjent
Matsituasjon Våre reaksjoner Lite hygienisk
- Av brukere -FOR brukere - Brukerorganisasjon for LARiNORD Stiftet 1. juni 2004.
«Saman om ein betre kommune» Mål for prosjektet: FAGFORENINGENE VIL HA EN HETIDSKULTUR I ELVERUM KOMMUNE.
Der man går lenge i institusjon uten terapeutisk aktivitet; i vent på bolig eller annet, kan institusjonsoppholdene være skadelige. Ved uttalte psykoser,
Drømmehjelpa – finnes den? God hjelp i et brukerperspektiv Samfunnsdagen 7. juni Faglige rådgivere Anne B. G. Fjelnseth og Gry Strøm.
Kapittel 34 Ernesto intervjuer en bussjåfør og en ekspeditrise Ernesto.
Økonomiske systemer En markedsøkonomi er en økonomi der bedriftene bestemmer hva de vil produsere, produksjonen selges til forbrukerne, og forbrukerne.
HVA…? Enda en plan, sa Per…. Individuell Plan… Vidar Hårvik MARBORG 1.
Bli møtt med verdighet og respekt Bli forstått og verdsatt som medmenneske Ikke bli møtt med fordommer og stigmatisering Bli sett på som medspiller og.
Kapittel 35 Hans forteller om jobben som sosionom Hans ønsker å hjelpe andre mennesker.
Læreren som sosialiseringsagent og relasjonsbygger. Kommunikasjon med barn og andre mennesker. Forelesning A1A og A1B S.100 den Bjørn Damsgaard.
3 situasjoner hvor du burde vurdere et billån – CompareKing.no.
Sprøyterommets muligheter
Samtykke.
Krisesenteret i Telemark
Christian Ohldieck Overlege, leder av LAR i Bergen
Forum for rus og psykisk helse i Buskerud Sundvollen 24. oktober 2016
ET Heldøgns omsorgstilbud for rusavhengige!
Beregningsmodell for hverdagsrehabilitering
Hvordan møte brukere med sammensatte behov.
Verdier Ikke fem punkter på en lapp, men det som kjennetegner livet og hvordan det leves. Utfordres eller befestes av vår etikk. Ofte ser vi at gode verdier.
HVA ER BPA? Brukerstyrt personlig assistanse
Housing First Trondheim: Brukerstyring over styr?
Super-helt!.
Hverdagsrehabilitering Orientering til Eldrerådet 10.mars 2016
8. TRINN – BLINDHEIM UNGDOMSSKOLE
Målbildet Stavanger kommune har som mål at flest mulig har et aktivt liv og klarer seg selv best mulig. Vi kaller det Leve HELE LIVET! Leve HELE LVET startet.
Rusfeltets fagkonferanse
Kapittel 23 Årstidene.
Kapittel 5 oppgave d Sett inn riktig ord i riktig form:
Kapittel 5 oppgave d Sett inn riktig ord i riktig form:
Agnes Giertsen, Helsesøster/ høgskolelektor &
Rus og ROP BrukerPlan Kartlegging 2018 Fet kommune Rapport - brukere med rusproblem BrukerPlan.
Aktiv lytting gjennom fem steg.
Det store heltidsvalget Arbeidsmøte ledere og HR,
Om Verdensdagen for psykisk helse
Utskrift av presentasjonen:

v/Karen Følling LAR-Nett Norge

Fordeler ved Heroinass. Rehab.: Gi hjelpeapparatet mulighet til å nå en gruppe rusmisbrukere de ikke når i dag Vil kunne gi gamle og slitne heroinister en viss verdighet i livet: Slippe angsten for sterke abstinenser Slippe kriminalitet og prostitusjon for å skaffe penger til neste dose Slippe å leve uverdige liv på gaten med den stigmatisering og nedverdigelse dette medfører Få en forutsigbar hverdag 2LAR-Nett Norge

Gi slitne brukere ro til å kunne begynne å tenke på egne rehabiliteringsmuligheter Nå de brukerne som ikke klarer å innordne seg under et strengt og rigid LAR apparat Gi orden på egen økonomi og prioritering av pengebruk Rekruttering av nye brukere vil gå ned Overdosestatistikken vil kunne synke Ikke alle brukere ønsker seg total rusfrihet og de ser ikke LAR som et alternativ : Retten til å bestemme over eget liv og egne ønsker om hva som er riktig ”rusfrihet” for en selv Mindre etterspørsel etter heroin, vil kunne gjøre det mindre ettertraktet å smugle heroin til Norge LAR-Nett Norge3

Ulemper ved heroinass.rehab: Brukere som ikke stiller kravet for å få heroin ass. rehab. vil kunne utsette å ta kontakt med hjelpeapparatet: Vil kunne medføre flere overdoser for å stille kravene for opptak til heroinbehandling Brukere som ikke fungerer godt i LAR vil ønske seg over i heroinbehandling: Medfører at fokus flyttes feil vei i eget rehab.forløp Man ser ikke sitt eget beste når man er i aktiv rus, brukere som kunne blitt rusfrie, blir frastjålet denne muligheten ved tilbud om heroinbehandling LAR-Nett Norge4

Kontrollaspektet forutsetter en lydighet som mange brukere ikke klarer å innordne seg under Kontrollaspektet vil kunne virke demotiverende på ønsket om endret adferd Et slikt tilbud vil derfor ikke nå den utsatte gruppen man ønsker kontakt med Tilbakemeldinger fra andre land går ut på at heroin ass. rehab. i likhet med LAR skaper ensomme brukere Hva med andre utsatte grupper, eks alkoholikere som drikker rødsprit? Skal dere gi dem gratis alkohol? LAR-Nett Norge5