SKATT. I Norge betaler vi skatt på mange forskjellige måter. N.Johansen for undervisning.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
HISTORISK OG FREMTIDIG OVERSIKT OVER:
Advertisements

Registrering 1.åpne din Galaxy. 2.trykk på Programmer som du finner oppe til høyre på skjermen. 3.trykk på ikonet Samsung App. 4.når du kommer inn på siden.
Del 2: Personlig økonomi.
Handel, priser og forbrukerrettigheter
• Ungdom, arbeid, skatt • Svart økonomi
Dine penger= din fremtid
Del 2: Personlig økonomi.
Økonomi. Økonomi Økonomi Salgsbudsjett - Viser en oversikt over det totale salget, og hvordan dette varierer fra mnd til mnd. Budsjettet varer gjerne.
Østlandsforskning - eastern norway research institute - lillehammer - norway Fritidsboligenes betydning for lokaløkonomien Birgitta Ericsson Fylkesdelplan.
Innlegg nasjonal skade- og lakkonferanse 22. mars 2011 Sigbjørn Bakke Hanssen, Skatt øst.
3 Jeg og mitt.
Svart arbeid – stjeler fra deg!
Merverdiavgift, karakteristiske trekk
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
S LÅR ALARM OM FATTIGE Side 27 – S VAR PÅ SPØRSMÅLENE MED UTGANGSPUNKT I TEKSTEN. 1. Hva er en slumstasjon? 2. Hvorfor slås det alarm om fattige.
Merverdiavgift H12 Professor Frederik Zimmer. Merverdiavgift, karakteristiske trekk Indirekte skatt skattesubjekt ikke skattebærer, overveltning På omsetning.
LUT2, høst 2008 Høgskolen i Vestfold
Momskompensasjon for frivillige lag og foreninger 2015 Brak,
Finanspolitikk og stabiliseringspolitikk Finanspolitikk er myndighetenes bruk av skatter og utgifter gjennom statsbudsjettet for å påvirke aktivitetsnivået.
Ithemba betyr håp på Zulu. Det er nettopp håp for fremtiden som FAbU´s nye misjonsprosjekt handler om. Hensikten  Ithemba-prosjektet vil bidra til en.
Skal du låne penger? Kanskje du burde vurdere et forbrukslån..
ØKONOMIDELEN 1P KOMPETANSEMÅL: Gjøre rede for og regne med prisindeks, kroneverdi, reallønn og nominell lønn og beregne inntekt, skatt og avgifter. Vurdere.
Demokrati og diktatur (Presentasjonen er laget med utgangspunkt i samfunnsfagboka Fokus samfunnsfag – lokus.no/open/samfunnsfag) lokus.no/open/samfunnsfag.
Her er kan det være penger å spare. Merverdiavgiftsreglene for vekst- og attføringsbedrifter er kompliserte og har vært under stadige endringer de siste.
Økonomiske systemer En markedsøkonomi er en økonomi der bedriftene bestemmer hva de vil produsere, produksjonen selges til forbrukerne, og forbrukerne.
økonomi Hvordan fungerer økonomien?
Kapittel 11. Budsjetter Entreprenørskap og bedriftsutvikling 1 Entreprenørskap og bedriftsutvikling 1. Lærer: Roar Bjerkeli.
Økonomistyring Kjell Magne Baksaas, Øystein Hansen og Trond Winther (2015) Gyldendal Akademisk Inntekter og kostnader © Gyldendal Akademisk Innholdet i.
Kapittel 9: Regnskapet. Del 3 Postering Bilag Entreprenørskap og bedriftsutvikling 1. Lærer: Roar Bjerkeli.
Accountability – med tilstandsrapportering som eksempel ”6- Fylkeskommunesamarbeidet” Oslo
Hva driver egentlig det offentlige med? Det offentlige utfører: Viktige fellesoppgaver (som politi og brannvesen) Omfattende regulering av økonomisk virksomhet.
Økonomi LUT2, høst 2008 Høgskolen i Vestfold. Økonomi er et område der matematikk anvendes. En situasjon modelleres matematisk, og matematiske verktøy.
Merverdiavgift. Hva er merverdiavgift? Merverdiavgift er en avgift (penger) man betaler til staten ved salg av varer og tjenester Beregnes som % av salgspris.
1 Litt om skatt Informasjon om samfunnet og skattesystemet i Norge Ajour mars 2016.
Enkeltpersonforetak. Enkeltpersonforetak (ENK) Læringsmål: Lære om hva enkeltpersonforetak er personlig og økonomisk ansvar viktige forsikringer.
3 situasjoner hvor du burde vurdere et billån – CompareKing.no.
 Advent er ventetiden før jul.  Derfor kalles de siste fire ukene før jul for advent.  Ordet advent betyr egentlig «Herren kommer».  I adventstiden.
Fattige og rike på samme klode FNs tusenårsmål, HDI, Vann, Udanning BNP, Verdenshandel,
M&L2 Kap. 7, del 2 Prisstrategier Oslo, januar 2010.
Regnskap og regnskapsrutiner
Sykepenger.
Digitale medier 19 januar 2017.
Driftsbudsjett og regnskap
Demokrati og diktatur (Presentasjonen er laget med utgangspunkt i samfunnsfagboka Fokus samfunnsfag – lokus.no/open/samfunnsfag)
Enkeltpersonforetak.
FAbUs misjonssøndag Søndag 22. januar 2017.
FRA DRIFT I AVDELING TIL UTSKILLING I SELSKAP
Advent og adventstid.
Kommunen og Fylkeskommunen
Miljøproblemer. Miljøproblemer Miljøproblemer Miljøproblemene skyldes gjerne eksterne virkninger, dvs. virkninger av produksjon og forbruk som rammer.
Har du lave inntekter og høye boutgifter?
Den kalde krigen – hvem var fiender?
Svart arbeid – stjeler fra deg!
Demokrati og diktatur (Presentasjonen er laget med utgangspunkt i samfunnsfagboka Fokus samfunnsfag – lokus.no/open/samfunnsfag)
Advent og adventstid.
Velferdsstaten Foto: Heidi Voss-Nilsen/Scanpix
Verktøykassen.
Verktøykassen.
Er svart økonomi en trussel mot velferdsstaten?
? ? 1.
Advent og adventstid.
De kommunale inntektene og økonomiforvaltningen 10. februar 2016
Merverdiavgift, karakteristiske trekk
Makroøkonomi for økonomer BI Trondheim Johannes Mauritzen K2.6 Steigum
Kapittel 2: Investeringsanalyse
Merverdiavgift, karakteristiske trekk
Merverdiavgift, karakteristiske trekk
KOSTRA og intern kontoplan
Margrethe Buskerud Christoffersen og Erik Røsæg
Utskrift av presentasjonen:

SKATT

I Norge betaler vi skatt på mange forskjellige måter. N.Johansen for undervisning

Vi betaler skatt av penger vi tjener på arbeid, næringsvirksomhet, renter på bankinnskudd osv., såkalt inntektsskatt. I tillegg betaler vi også skatt av formue. Inntekts- og formuesskatt er de direkte skattene. N.Johansen for undervisning

Merverdiavgift I tillegg har vi merverdiavgiften som er en indirekte skatt. Dette er en skatt vi betaler når vi kjøper varer og tjenester. Du har sikkert lagt merke til at når du kjøper varer, står det på kvitteringen at 25 prosent av salgssummen er merverdiavgift (inkl MVA). Dette betyr at en del av det du betaler for varen betaler butikken videre til staten. N.Johansen for undervisning

Vi kaller det svart omsetning når butikken lar være å betale merverdiavgiften videre til staten. Ved å be om at kjøpesummen blir slått på kassa og be om kvittering, kan du bidra til at virksomheter du handler hos betaler pengene videre til staten. N.Johansen for undervisning

Boligskatter Grovt sett kan boligbeskatningen deles inn i tre typer. - Boligskatt og formue - Boligskatt og salg - Boligskatt og utleie N.Johansen for undervisning

Hvorfor betaler vi skatt ? Vi som bor i Norge har alle glede og nytte av mange velferdsordninger i samfunnet. Dette koster penger. Mange penger. Derfor er det viktig at alle er med på å betale. Dette gjør vi ved å betale skatt. Samfunnet er som en stor felles pengekasse, et spleiselag. Alle skal betale skatt etter evne og motta ytelser når de trenger det. N.Johansen for undervisning