Friluftslivets år 2015 «Nå er det din tur!» Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal håper skoler og barnehager bruker Friluftslivets år til å sette fokus på.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Friluftslivets år 2015 «Nå er det din tur!». BAKGRUNN Har tidligere blitt arrangert i : Er en del av Nasjonal strategi for et aktivt friluftsliv.
Advertisements

Friluftslivets år 2015 «Nå er det din tur!». BAKGRUNN Har tidligere blitt arrangert i :  1993  2005 Er en del av Nasjonal strategi for et aktivt friluftsliv.
FRILUFTSLIV FRA Naturopplevelser for livet.
Velkommen til foreldremøte høsten Overgang fra felles del til avdelingsvis……  Vi går gjennom stokken  Viser konkretene som støtter hverdagens.
Velkommen til foreldremøte i Setskog Barnehage – div info v /Vigdis – foreldreråd, m/ valg av foreldrerepresentanter
Friluftskortet. -Barna skal bli glad i å være ute -Barna skal kjenne mestring ved å ha erfaring og kunnskap om naturen -Barna skal bli i stand til å ta.
Helsedirektoratet AKTIVITETSKAMPANJE 2014 Presentasjon Muligheter Hva vil vi
Foreldremøte SFO høsten 2015 Onsdag den 2.september 2015.
Velkommen til nytt barnehageår! Spesielt ønsker vi de barna som er nye på avdelingene velkommen til oss- vi ser frem til å bli godt kjente med dem og familiene.
Utdanningsprogrammet idrettsfag Eidsvoll videregående skole.
INFOHEFTE FOR FORELDRENE «LØFT ER TØFT». INNLEDNING: I gjorde vi i Skaubo AS en stor satsning hvor alle ansatte i alle barnehagene gikk på kurs.
Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. 3 nye barn har begynt hos oss. Jonas, Victoria og Mathilda.. Vi ser allerede at alle.
FORUM FOR NATUR OG FRILUFTSLIV Hva er Tilretteleggingsbehovet ? Gisle Sæterhaug, FNF Nordland Temasamling, Bodø 14. mars 2014.
FORUM FOR NATUR OG FRILUFTSLIV Prosjekt TURKOMPIS i Finnmark.
FIRST® LEGO® LEAGUE 2015 PRESENTATØR, DATO. Siden starten i 2000 har FIRST Scandinavia hatt som formål å gi barn og unge god lærings- og mestringsopplevelser.
Bruk av digitale sosiale medier Presentasjon av kvantitativ undersøkelse Frokostmøte Undersøkelsen er gjennomført av Research International.
TRENINGSVENN FOR PERSONER MED DEMENS. Et pilotprosjektet i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen Møre og Romsdal og Møre og Romsdal idrettskrets.
PTF-kurs Eirik Sundan – Roger Øverås Foto: Bjørn Erik Olsen.
Myke trafikanter Falkeid idrettslag ønsker å legge til rette for myke trafikanter og vil ha mest mulig av trafikken bort fra selve idrettsområdet.
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med mange felles opplevelser og god lek. Vennskap, respekt, inkludering og toleranse jobbes det med,
Uke 39: Skoguke på Lekestua, høsten Det er tid for høstens skoguke. Vi gleder oss! Skogen innbyr til mye forskjellig lek. Den byr på utforsking,
Byrådet har følgende overordnede mål for det psykiske helsearbeidet ( ) i Oslo kommune:
Sportsklubben nord Versjon
Presentasjon av handlingsplanen
Kommunikasjonsstrategi
Engebråten tilbyr følgende valgfag på 8. trinn:
Skolestarter 2017 Foreldremøte Skolestarter 2017 Foreldremøte
Økonomikonferanse 2017 status og behov
for psykisk helse 2017 tirsdag 10. oktober
Februarnytt Buorre beaivi = god dag
Glommastien, Fredrikstad
PLANENE FOR KARTLEGGING OG VERDSETTING AV FRILUFTSLIVSOMRÅDER I OSLO
Hva har NJFF lært av #FÅ15?.
Våre familier Skoleåret 2017/2018 Framtid - Samspill - Skaperglede.
Velkommen til Prinsdalsdagen!
Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med mange felles opplevelser og god lek. Vennskap, respekt, inkludering og toleranse jobbes det med,
Næringslivets muligheter i Horisont 2020 – Møre og Romsdal
Rekruttering.
Overgang barneskole ungdomsskole
- sammen for en bedre skole!
Årsplan Barnas Hus barnehage del 1
BARNEHAGER Høsten 2016/våren 2017 ble prosessen med å legge ned Regnbuen barnehage f o m gjennomført. 17 barn og 7 ansatte er blitt fordelt.
Årshjul rødbasen
BAKGRUNN STORTINGSMELDING 18 (2015–2016)OM FRILUFTSLIV:
DESEMBER November Desember
RÅDGIVERSAMLING 8.SEPTEMBER PRAKSISBREVET
PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte
Tema 8 Strategier for hvordan kommunene bør gå fram når plan- og byggesaksprosessen skal digitaliseres (sjekkliste på noe av det som må vurderes nærmere.
1 Egenomsorg og helse.
Friluftsløftet 2018 Strømsø
Valgfag Bjørnsletta Foreldremøte 8.trinn.
Veileder – NAV Loppa Veileder 100% fast stilling
Foreldremøte, tur til Rjukan, September 2018
LMK - den rene motorhistoriske kulturorganisasjon!
Lek og moro skal vi ha, det gjør barn og voksne glad!
Mona Gundersen, Molde videregående skole
Velkommen til Madlamark sfo
Europeisk mobilitetsuke og Bilfri dag 2015
Periodeplan for februar 2019
EN KORT PRESENTASJON AV PROSJEKTET
Base 1 sine kurs på Aks Uke
Diskusjonsframlegg frå styret
Periodeplan for Januar 2019
Base 1 sine kurs på Aks Uke og 7.
Inkludering og mangfald
Folkehelse - et felles ansvar
LEK d EVALUERING OG OPPSUMMERING AV APRIL Grønn hverdag:
KILDER TIL LIVSKVALITET, Regional folkehelseplan Nordland
Base 2 sine kurs på Aks Uke og 46.
Utskrift av presentasjonen:

Friluftslivets år 2015 «Nå er det din tur!» Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal håper skoler og barnehager bruker Friluftslivets år til å sette fokus på friluftsliv og fysisk aktivitet. Aktive barn lærer bedre! Over hele landet markeres åpningen av friluftslivet år tirsdag 13. januar. Vi håper skoler og barnehager i vår region også blir med på denne markeringen. Friluftsrådet oppfordrer alle til å Stikke Ut med matpakka denne dagen. Spis ute, sammen –rundt et bål eller bålpanne, i skogen, parken eller skolegården. Legg gjerne opp til fysisk aktivitet i tillegg. (skøyter, ski, snøforming, barmarkstur, styggeværstur, Bli med dansen ute………el) Sett av datoen og planlegg en markering!

BAKGRUNN Har tidligere blitt arrangert i : Er en del av Nasjonal strategi for et aktivt friluftsliv

ORGANISERING Norsk friluftsliv (tidligere FRIFO) ble stiftet i 1989 og er en paraplyorganisasjon for 15 store friluftsorganisasjoner i Norge. Miljødirektoratet (Prosjektledelse) Klima- og Miljødepartementet (Prosjekteier) Norsk friluftsliv (Daglig ledelse)

HVA ØNSKER VI Å FÅ TIL? Overordnet mål: -Vi skal gi friluftsliv økt oppmerksomhet -Vi skal skape varige resultater i form av økt deltagelse i alle deler av befolkningen

HVA ØNSKER VI Å FÅ TIL? Delmål: –Øke interessen for friluftsliv –Øke bevisstheten om friluftslivets positive effekter for folkehelsen –Øke bevisstheten om allemannsretten og de svært gode mulighetene som alle i Norge har til å utøve friluftsliv –Få flere mennesker i aktivitet oftere –Motivere til aktivitet med fokus på glede og naturopplevelse –Bidra til økt rekruttering til friluftslivet over tid –Øke kjennskapen til og bruken av nærmiljøet til friluftsaktivitet i hverdagen

HVEM ØNSKER VI Å NÅ? Friluftslivet år 2015 skal appellere til bredden av befolkningen Målgrupper som skal ha særlig oppmerksomhet: -Barn -Ungdom -Barnefamilier Friluftsliv i nærmiljøet, fritidsfiske og kulturminner i naturen som opplevelsesverdi skal gis særlig oppmerksomhet gjennom året.

Barn og ungdom Felles satsning mot barnehage og skole Forskningen peker på at positive naturopplevelser i tidlig alder øker sjansene for at et aktivt forhold til friluftsliv også senere i livet. Derfor er også hovedmålgruppen for FÅ15 barn, ungdom og barnefamilier. En av de få plassene i samfunnet der vi har mulighet å treffe denne målgruppen uansett bakgrunn, geografi og interessen er gjennom barnehage og skole. Mange organisasjoner har allerede vel fungerende tilbud, men har behov for økt synliggjøring for å nå ut til flere. Gjennom å gå sammen og fronte forskjellige tema og aktiviteter som naturlig følger årstidene håper vi å kunne gjøre den enklere for lærere og pedagoger å ta i bruk våre tilbud. Oppbygging: –Felles markedsføring av tilbud og aktiviteter –Mobilisering av skoler og barnehager gjennom FÅ15s synlighetstiltak –Kurs for pedagoger i skole og barnehage –Lansering av nytt digitalt opplæringsopplegg i allemannsretten

–Stien (Din sti!) –Barn og ungdom -Felles satsning mot barnehage og skole -Digital opplæring i allemannsretten -Friluftsskoler -Friluftslivets dag/uke –Minoriteter Nasjonale fellessatsinger

Ta gjerne kontakt med oss! Sentralt: Fungerende prosjektleder: Tonje Refseth Informasjonsrådgiver: Karoline Sandborg Mer informasjon: Lokalt: Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal: Marte Melbø Tlf Lokal informasjon vil bli lagt ut på: