Fakta om tobakk og helse Når man puster, får du i deg 20 millioner forurensningspartikler hver dag. Når man puster, får du i deg 20 millioner forurensningspartikler.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Påfuglen og duene Historien er fortalt av Tilly, Frances og Joe i første klasse ved Yorkshire og Humberside barneskole 2012 Illustrert av Vanessa Matthews.
Advertisements

Einar K. Gjessing, tidligere brannsjef i Bergen
Forurensning og miljø Av: Lena, Iselin og Karoline Vi trenger naturen. Uten trær,planter og dyr hadde vi ikke klart å leve på jorda. Derfor er det viktig.
HMS - Helse, Miljø og Sikkerhet
Hjertet ditt slår hele tiden uten at du trenger å tenke på det
Insekticider - toksikologi
Ulf Wike Ljungblad Barnelege
Cake Q1 Risikoutsatte grupper - bruk av masker 1.
Kjemikalieeksponering - Maersk Drilling Norway
Alkohol og helse. Litt fakta om alkohol Vanligste rusmiddelet i Europa Etanol (sprit) Dempende, bedøvende Hjernens hemmede funksjoner bedøves først Humøret,
Ungdata-undersøkelsen i Agder 2016 Nøkkeltall (ungdomsskolen) FAKTA OM UNDERSØKELSEN: Tidspunkt: Uke 9 – 15 Klassetrinn: 8. – 10. trinn Antall: Svarprosent:
Ungdata-undersøkelsen i Volda 2013 Standardrapport klassetrinn FAKTA OM UNDERSØKELSEN: Tidspunkt: Uke 39 – 40 Klassetrinn: 8. – 10. klasse + VG1 Antall:
Infeksjonssykdommer. Mål fra LK06 Forklare hvordan kroppen beskytter seg mot sykdom. Beskrive hvordan man kan forebygge og behandle infeksjonssykdommer.
Obstruktive lungesykdommer KOLS. Obstruktive Lungesykdommer KOLSASTM A Kronisk obstruktiv lungesykdomReversibel obstruktiv lungesykdom.
 Bygd opp på samme måte som planteceller, men med noen forskjeller  Har ikke cellevegg  Har ikke saftrom  Har ikke grønnkorn  Er det andre vesentlige.
Foreldremøte SFO høsten 2015 Onsdag den 2.september 2015.
VANN. VANNETS KRETSLØP Vannets kretsløp et det viktigste av naturens kretsløp. Det rinner ut i havet.: Vann fordamper. Det blir kondensert. Vannet faller.
Ungdata-undersøkelsen i Volda 2013 Standardrapport kjønn (ungdomsskolen) FAKTA OM UNDERSØKELSEN: Tidspunkt: Uke 39 – 40 Klassetrinn: 8. – 10. klasse +
En million bibler til Cuba Bibeldagen 2014 Foto: Dag Kjær Smemo og Hans J. Sagrusten.
Infeksjonssykdommer - av Emil Nygårdgård. Infeksjonssykdommer Mikroorganismer Bakterier, virus og sopp Overalt Ca 10 ganger flere bakterieceller i kroppen.
SOLSYSTEMET Samantha Gibby Grade 3 Pleasant Ridge Elementary.
Velkommen til klimatoppmøte! Klimatoppmøte i skolen Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening.
Tobakk og helse.. Produksjon -Planter som blir dyrket og tørket. -Blader skjært opp og sortert i like størrelser. -Til snus blir tobakken finhakket og.
Plan for 1.klasse Uke 1 4. – 8. januar. MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag 1 Norsk Samling 2 Norsk Gym 3 MatteEngelsk Samfunnsfag Norsk 4 MatteK&HMusikkMatte.
Presentasjon av kartleggingen SLT Styringsgruppen 2/9-08 Ruskartlegging Tjøme kommune 2008.
Nervecellene samarbeider
Bruk av livshistorie til personer med demens Astrid Håland april 2016.
Enkeltpersonforetak. Enkeltpersonforetak (ENK) Læringsmål: Lære om hva enkeltpersonforetak er personlig og økonomisk ansvar viktige forsikringer.
Nervecelle Sentralnervesystemet Det perifere nervesystemet Refleks
Ungdata-undersøkelsen 2017 for Tyrifjord videregående skole i Hole
Russ-Russetid-foresatte- hvem sitt ansvar?
Celler er så små at vi bruker mikroskop for å undersøke dem.
Celler er så små at vi bruker mikroskop for å undersøke dei.
Velkommen til skyteskole
Utlånsboden  Vardenes skole.
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
Julekalender 2014 En meningsfull julekalender
Statistikk 2 Sentral- og spredningsmål
Ungdom og rus Bodø 2017 Politimesteren i Salten.
FNs bærekraftsmål FNs bærekraftsmål skal sikre at hele verden tar vare på miljøet samtidig som at alle mennesker kan ha muligheter for et godt liv.
Ungdata-undersøkelsen i Fræna 2015
Brother’s Keeper Anne Grete Mensen.
1 Egenomsorg og helse.
Teorier om universets begynnelse
Lymfesystemet og Immunforsvaret
Med hjerte- og lungehelse på timeplanen
Presentasjon av Kine Vålbekk
Anita forteller (FORSIDE) om søndagsskolen og de sinte mennene.
SIN BOK Barnehageåret
Demensaksjonen september
7 Økonomi og miljø Er forurensning en kostnad? Hvorfor ikke ha totalforbud mot forurensning av luft, jord og vann? Hva har økonomer å bidra med i forurensningsdebatten?
Europeisk mobilitetsuke og Bilfri dag 2015
Kapittel 12 Melissa og Petter gifter seg
Handle klær og skiutstyr– å like / ikke like
Kapittel 23 Årstidene.
Ungdata-undersøkelsen 2018 i Trøgstad
Vold Hva tenker dere om dette bildet?
Kapittel 6 oppgave h Sett inn verbene i preteritum eller perfektum.
Steng ruteren før skolegangen ryker,- eller?
EN KORT PRESENTASJON AV PROSJEKTET
Foreldremøte 7. mars Konfirmant 2019.
Vitaminer og mineraler
Fra celle til flercellet organisme
Barmarksøvelser Start med å jogge eller sykle ca30-50min. Dette er bra slik at vi kan bygge utholdenhet og være god og varm før vi begynner med de ulike.
Utskrift av presentasjonen:

Fakta om tobakk og helse Når man puster, får du i deg 20 millioner forurensningspartikler hver dag. Når man puster, får du i deg 20 millioner forurensningspartikler hver dag. Da kan det hende at det er bakterier, virus eller sotpartikler. Da kan det hende at det er bakterier, virus eller sotpartikler. I luftrøre har du ørsmå hår som skal beskytte våres lungeblære. I luftrøre har du ørsmå hår som skal beskytte våres lungeblære.

Innholder skadelige stoffer Tjære innholder stoffer som er giftige og kreftfremkallende Tjære innholder stoffer som er giftige og kreftfremkallende Karbonmonoksid (CO) tar oksygenets plass på hemoglobinet i de røde blodcellene, slik at oksygentransport til cellene reduseres. Karbonmonoksid (CO) tar oksygenets plass på hemoglobinet i de røde blodcellene, slik at oksygentransport til cellene reduseres.

Det er mange som begynner og røyke for og holde lungeblærene rene. Det er mange som begynner og røyke for og holde lungeblærene rene. Da trekker man ned blanding av blant annet gass karbonmonoksid (co), sot og tjære ned i lungene. Da trekker man ned blanding av blant annet gass karbonmonoksid (co), sot og tjære ned i lungene. Altså sot og tjær setter seg fast i slimet i luftrøret. Altså sot og tjær setter seg fast i slimet i luftrøret. Når en som røyker begynner og hoste veldig er det røykhoste fordi sidehåra i luftrøre lammes av røykgass. Når en som røyker begynner og hoste veldig er det røykhoste fordi sidehåra i luftrøre lammes av røykgass. Røykere blir kortpusta fordi Oksygenets plass blir fult fordi røyken må ha plass. Røykere blir kortpusta fordi Oksygenets plass blir fult fordi røyken må ha plass.

Litt om hvor skadelig det er. Etter som røykere er ganske farlig er det forbudt med tobakksreklamer på tv og sånt. Etter som røykere er ganske farlig er det forbudt med tobakksreklamer på tv og sånt. Alle tobakksvarer må merkes med advarsel om helsefarlig.’ Alle tobakksvarer må merkes med advarsel om helsefarlig.’ Fordi det er farlig er det ikke lov for 15 åringer og oppover til 17 år ikke lov til og kjøpe røyk selv. Fordi det er farlig er det ikke lov for 15 åringer og oppover til 17 år ikke lov til og kjøpe røyk selv. For di meste steder og transport som folk bruker så er det ikke lov til og røyke på di stedene. For di meste steder og transport som folk bruker så er det ikke lov til og røyke på di stedene. passiv røyking er veldig farlig spesielt for barn. passiv røyking er veldig farlig spesielt for barn. De barna som blir utsatt for passiv røyking kan enten få luftveisinfeksjoner, astma og kronisk lungelidelser. De barna som blir utsatt for passiv røyking kan enten få luftveisinfeksjoner, astma og kronisk lungelidelser.

Kan man bli avhengi? Der er sjelden man blir avhengi av et trekk, men det kan være farlig for din helse og dem rundt deg. Der er sjelden man blir avhengi av et trekk, men det kan være farlig for din helse og dem rundt deg. Det som gjør det hekta er nikotinen i røyken. Det som gjør det hekta er nikotinen i røyken. Når man tar sitt første trekk kan du bli blek, svimmel, få hodepine og kvalme. Når man tar sitt første trekk kan du bli blek, svimmel, få hodepine og kvalme. Om man røyker for mye kan man bli slapp, svimmel, få hjerteklapp, begynne og skjelve og få sveket synet, grunnen er nikotin. Om man røyker for mye kan man bli slapp, svimmel, få hjerteklapp, begynne og skjelve og få sveket synet, grunnen er nikotin.

Når folk er på jobb er det ikke lov til og røyke inne på kontorer og sånt, men dem kan fikse det sånn på jobb at dem enten har et røykerom eller røykepause Når folk er på jobb er det ikke lov til og røyke inne på kontorer og sånt, men dem kan fikse det sånn på jobb at dem enten har et røykerom eller røykepause flere som røyker syntes det er tøft eller at vennene dems røyker. flere som røyker syntes det er tøft eller at vennene dems røyker. En annen grunn til det kan være at foreldra røyker. En annen grunn til det kan være at foreldra røyker. Mange regner med at omtrent halvparten av dem som røyker daglig over lang tid, kommer til å dø av sykdommer som skyldes røyking. Mange regner med at omtrent halvparten av dem som røyker daglig over lang tid, kommer til å dø av sykdommer som skyldes røyking.

Kilder. Bildene Bildene SQS3bEjvnmqdsB75JhRQXbNQ.jpg SQS3bEjvnmqdsB75JhRQXbNQ.jpg SQS3bEjvnmqdsB75JhRQXbNQ.jpg SQS3bEjvnmqdsB75JhRQXbNQ.jpg 56!img jpg 56!img jpg 56!img jpg 56!img jpg 7/snus.jpg 7/snus.jpg 7/snus.jpg 7/snus.jpg Boka i naturfag. (Eureka). Boka i naturfag. (Eureka).

Tusen takk for meg Tusen takk for meg