Befaring – Ytre Vikna Vindmøllepark 19. oktober - 2012 1.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Vi har kjøpt en liten hytte på fjellet, og lurte på om du ville ta med deg familien eller noen venner og komme en tur i julen for en liten julegløgg med.
Advertisements

För demokrati i Norrköping
Vi har kjøpt en liten hytte på fjellet, og lurte på om du ville ta med deg familien eller noen venner og komme en tur i påsken for en liten påskepils med.
Dagslys har vital betydning for mennesker, for vårt velbefinnende, for hele vår eksistens. Av alle våre sanser er den visuelle den viktigste. Uten lys.
Konferansestedet for mindre grupper som ønsker å være for seg selv.
Royal Ministry of Culture and Church Affairs Hordaland 10. september Universell utforming Seniorrådgiver Morten Roa Kultur- og kirkedepartementet,
Fotballmål, innbytterbenker, tribuner og seter !
PLASSERING AV INNEDEL OG UTEDEL
Lykke til alle sammen og ha en kjempefin sommer
Brannforebyggende tiltak
Arbeidsoppgaver for baneansvarlige Ansvarlig årgang G/J 10 Sesong 2012: årgang 2002.
Dio 15 juleavslutning, Ås, søndag 13.desember 2009 En kald flott vinterdag møtte nærmere 20 stk 2-beinte og enda flere hunder opp på : Smilende og godt.
Ergonomi ved Renholdsarbeid
Leverandørutviklings-programmet 20.mars utbyggers behov •Baseareal •Fellesareal •Kulturskolen •Arbeidsrom •Personalrom •Kantine •Administrasjonen.
Altevatn rundt - nesten
Kartlegging av tilgjengelighet I Bydel Stovner
Mobil: eller e. kl 1800 Org.nr. NO:
Clas Ola Høsøien NAS høstmøte Trondheim 2009
400 ladepunkter på 4 år for EL-motorvogner
Ved Jan og Synne Platander Elverum 29/10
| 1 Kriterier for et uu-tilpasset valglokale Kristin Bille Pilotkommunesamling på Stord 5.mars -07.
Første rapport: Den rapporten jeg har valg ut her er helt usymetrisk, men innenfor en ramme slik at den kan gjentas til et flatemønster. Her har jeg også.
ROM I SLOTTSPARKEN FOR BOSTEDSLØSE
PARIS BILDER FOR Å ILLUSTRERE EN SAMMEN- HENG MELLOM 3 SETT AV STRUKTURER; BEBYGGELSES -STRUKTUR GRØNN- STRUKTUR INFRA- STRUKTUR.
Brukerhåndbok Strøm-skap Nor-Mær stålanlegg Kåholmen.
TIPS FOR NATTFOTO Laget av Jon Petter Andersen Kolbotn Fotoklubb
Prosjekt ”Glad og trygg på vei til Staupshaugen”
FOTOALBUM FRA MALLORCA ALCUDIA HØSTEN Var det turist du sa ?  Bahia de Alcudia.
Gjøre opp ild i skog og mark!
Kapittel 5 oppgave g Sett inn å sette (seg,) å sitte, å legge (seg), å
Vi dro til Sverige med store forhåpninger – ikke bare forhåpninger om det å få kunnskap om det vi skulle gjøre på skolen, men også det å få være litt.
Teknisk forskrift (TEK 10) og universell utforming
Eksempler på arbeidsoppgaver gjennomført på tidligere dugnader samt tips til gjennomføring Eksempel.
Universell utforming av bibliotek Erfaringer fra en kartlegging i Østfold Anne Berit Brandvold Spesialbibliotekar Østfold fylkesbibliotek Rosfjord Strandhotell.
BOLIG OG ARBEID? Bolig betyr Alt! Av Laila Bakke-Larsen.
HVA, jobber det kommunale rådet i – Vikna med ?. Rådets sammensetning Vi er fem medlemmer i rådet. Fire fra bruker organisasjoner og en valgt politisk.
Universell utforming Drammen
Kapittel 37 Hectors ønske om arbeid i Norge.
Eksempler til sjekkliste
Vi har kjøpt en liten hytte på fjellet, og lurte på om du ville ta med deg familien eller noen venner og komme en tur i ferien for en liten drink med nogo.
Hvorfor koker vannet ved lavere tempratur i høyden?
Norgesløpet 2007 Bilder fra viktige punkter langs kjøretraseen.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
KOMMUNEREFORMEN ELEVRÅDET VED DARBU SKOLE. HVORDAN LÆRTE VI DET BORT  Forberedte oss med å øve sammen og fordelte arbeidsoppgavene.  Samlet klasse.
Byggeår 1985 Sokkeletasje er i skrånende terreng, med fyllmasse der bakre del mot fjell er fylt helt opp. Jeg har lite informasjon om hvordan massene er.
Sikkerhet / hvis uhellet er ute Førstehjelp Koordinator – Rune Hahn Kristensen (4 trinn) I bussen og i Hunnedalen Barna skal være fastspent i bussene.
31.august – 7. september Samhandling – mot felles mål Program Folkehelseuka august – 16. august Friluftsliv «Når vi er på tur, er vi på topp»
Befaring – Austafjord Oppvekstsenter og SFO/ Barnehage >10 klassetrinn – 45 elever – 27 barn i sfo/barnehage -10 lærere 1.
Festivalopplevelser Brukerperspektiv på festival.
Sansehage. Hva er en sansehage? Et trygt, inngjerdet område som stimulerer til både sanseopplevelser og aktivitet som gir mulighet for gode ting å ta,
BRANNSIKKER BOlig brannvernforeningen.no.
Markedsplasser Farmandstredet 2016.
Clos-O-Mat Palma Vita og Lima Vita
Fastmonterte hjelpemidler i bolig
Tur til biblioteket i Knarvik
SMÅ SCENER En liten reise gjennom det vakre landet vårt. Der vi besøkte 7 bibliotek, snakket med bibliotekarer, noen ganger kultursjefer, andre ansatte.
Kafeteria og peisestue
Monteringsanvisning.
Mulig.
Velkommen til Newtonrommet
Narvik Velkommen til Foto: 68°nord ©.
Velkommen til Newton-rommet
Oppgave: Leke med rimkortene
Velkommen til Newtonrommet
Vi har kjøpt en liten hytte på fjellet, og lurte på om du ville ta med deg familien eller noen venner og komme en tur i påsken for en liten påskepils.
Ombygging av foajeen til Den Nationale Scene
BARNEHAGEÅRET 2019/2020  SEPTEMBER HUSK: MERKEDAGER:
MEG SELV EVALUERING OG OPPSUMMERING AV AUGUST
EVALUERING OG OPPSUMMERING AV AUGUST SEPTEMBER
Modige Boyna.
Utskrift av presentasjonen:

Befaring – Ytre Vikna Vindmøllepark 19. oktober

Hvorfor befaring av – Ytre Vikna Vindmøllepark ? 15. Oktober – åpnet Ytre Vikna Vindmøllepark skolebarn, og andre inviterte – åpnet parken denne flotte mandagen. Vi i Rådet for likestilling for funksjonshemmede – har før åpningen av parken, etterspurt tegninger av utkikkshuset og området rundt. Dette fordi vi oppfatter utkikkshuset som et publikums bygg – og som vi i rådet da gjerne vil at skal være tilgjengelig for alle. Derfor foretok vi i rådet, befaring av utkikkshuset og området – 19. oktober. Rapport blir oversendt Sarepta og Vikna Kommune. 2

Hvordan komme seg til – utkikkshuset ? Man kan parkere bil, nede ved hovedvei – og gå / sykle til toppen. Slik vi forstår – kan man ringe NTE, for at port nederst i bakken blir åpnet / lukket. Og at dette kan gjelde for funksjonshemmede, evt. grupperinger med buss etc. Oppe ved utkikkshuset, kan man parkere på parkeringsplass - nedenfor utkikkshuset. Derfra er det en vei opp til utkikkshuset. Vi i rådet – godkjenner denne veien. Dette selv om stigningen er større enn det som forskrifter tilsier. Grunnen til dette er at vi tror at de fleste med behov for rullestol – vil bruke el. rullestol på en slik tur, eller at de har med seg hjelp ved bruk av manuell stol. Vi mener at man kunne få montert et rekkverk i ytterkant, fra bunn til topp. Greit å ha noe og støtte / hvile seg på. Samt at et rekkverk, og gjør turen sikrere. 3

Utkikkshuset Adkomsten inn til huset – er flott. Vi savner el. døråpner – da døren går utover, og er noe tung. Vel innendørs – blir vi møtt av et flott oppholdsrom, med en fantastisk utsikt. Det er god plass for rullestol. 4

HC Toalett HC toalettet – blir godkjent. Men det bør monteres en armstøtte nr. to. Samt at rommet må få hyller for rekvisita – ting bør ikke stå på gulv. Lukkebøyle på dør, må monteres. Servant og speil – blir og godkjent. Men her bør og hyller bli montert – slik at rekvisita ikke blir stående på servanten. 5

Utkikkshus - utendørs Utendørs – er det god mulighet til å kunne bevege seg med rullestol, rundt bygget. Utenfor inngangsdør – er det lagt skifer. Dette gjør at man kan lett kan bevege seg – med rullestol etc. 6

Utendørs er det blitt montert – sittegrupper / bålplasser. Disse er plassert noe fra utkikkshuset – og er utilgjengelig for funksjonshemmede. Vi foreslår at det monteres benk / bålplass nært utkikkshuset (sør) – slik at alle har mulighet til å delta ved grilling / bålkos. 7

Befaringen ved, Ytre Vikna Vindmøllepark – har vist oss et flott anlegg. Som blir mye bedre med små justeringer., som : Montering av rekkverk opp til utkikksbygget – gjør oppturen tryggere for alle. Montering av el. Dørpumpe – på hoveddøren, gjør tilgjengeligheten mye lettere for mange. Montering av armstøtte nr. to, samt oppsetting av noen hyller – gjør toalettet lettere å bruke for alle. Oppsetting av en benk og en bålplass, nærmere huset – gjør at alle kan sitte ute og grille/ varme seg. Vi savner et oversiktskart på vegg – vedr. fjell/ havområdet rundt utkikkshuset Med hilsen for Rådet for funksjonshemmede i Vikna Aage Haukø og Arve H. Nordahl 8