Tilskudd til friluftslivsformål i Rogaland fylkeskommune 1.Regionalt UtvklingsProgram (RUP) 2.Tilrettelegging i friluftslivsområder, RFK 3. Statlige friluftslivsmidler.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
hva betyr universell utforming i utvikling av gode lokalsamfunn?
Advertisements

Ny partnerskapsavtale - Vedtak 1 Fylkestinget Partnerskapsavtale Østfoldhelsa mellom fylkeskommunen og kommunene godkjennes som samarbeidsavtale.
Tilskuddsordninger Hedmark fylkeskommune. Generelle kulturmidler  Praktiske opplysninger - Søknadskriteriene, skjema, retningslinjer - Frister  Bakgrunn.
Universell Utforming – regional samling Gruppeoppgaver.
Kulturell infrastruktur. Tilskudd til kulturhus med regionale funksjoner • Røros • Oppdal • Ørland • Midtre-Gauldal.
Folkehelsearbeid i Møre og Romsdal Hva gjøres i Kristiansund
Informasjon fra fylkeskommunene
Tilskuddsordninger - Hedmark fylkeskommune
Tilrettelegging for partnerskap: Helsingforskomiteens rolle. Høringsmøte om EØS-midlene 1. september 2011.
Folkehelse i Plan 29. august 2007 Lillehammer INTRODUKSJON TIL DRØFTING Asle Moltumyr HOD/MD/SHdir.
Hva er planlegging? Hva mener vi med begrepet bærekraftig planlegging?
Regionalt Utviklingsprogram Møte med kommunene Vigdis Hjulstad Belbo RUP 2003 Fylkeskommunen – ny og forsterket rolle Den nye fylkeskommunen.
Kommunal plan for idrett og fysisk aktivitet Se veileder V-0798 under Publikasjoner på
Universell Utforming – regional samling Velkommen til Oslo
ØKONOMISKE MIDLER TIL UNIVERSELL UTFORMING
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling. Presentasjon 2008 Bakgrunn Livskraftige kommuner –Samarbeidsavtale KS og Regjeringen ved Miljøverndepartementet.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Klima- og bærekraftstrategier i DK Status Framtidens Byer – 4 departementer, 13 bykommuner – intensjonavtale : Areal og transport Stasjonær energi.
Regionale satsinger i EUs 7. rammeprogram Sverre Sogge Norges forskningsråd.
”Aktiv på dagtid” ”En resept å gå for…” Sommarøy, m ai 2009 Informasjon om arbeidet i Finnmark.
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
FOLKEHELSE OG PLAN FOLKEHELSEPARTNERSKAPET TRYSIL 12. OG 13. FEBRUAR 2009.
Friluftsrådenes Landsforbund
Ungdomstiltak Tiltak mot fattigdom blant barn, unge og familier Drevet med tilskudd fra kap. 857 post 60 ”Støtte til barne- og ungdomstiltak i større bysamfunn.
Husbankens boligsosiale utviklingsprogram
Spillemidler til idretts-, nærmiljø og friluftsanlegg. Høstseminar 2011 – Asker idrettsråd.
Forskningssamarbeid i UH-nett Vest: Status, utvikling og perspektiver Sigmund Grønmo Samarbeidsmøte HiB 30. november 2010.
Bærekraftig utvikling Kommunal- og regionalminister Erna Solberg.
Kyststier i Akershus Foto: Øystein Søbye, norsknatur.wordpress.com.
NÆRINGS OG KULTURUTVALGET -ARENA FOR INVOLVERING OG MEDVIRKNING TIL NÆRINGSUTVIKLING I NORDREISA. VELKOMMEN Bedriftsworkshop 22. november 2012.
Partnerskap for folkehelse i Rogaland 2015.
1 Rådet for studenter med funksjonshemming Opprettet
Idrettsrådets ansvar og rolle
Statlige bindinger på kommunene. 2 Bakgrunn og problemstilling Staten benytter et bredt spekter av virkemidler i styringen av kommunene. −Tre hovedtyper:
Regionale forskningsfond
Partnerskap for folkehelse i Rogaland 2015.
FRILUFTSLIV FRA Naturopplevelser for livet.
Nasjonale mål og hovudprioriteringar for 2010 Koordinatorsamling Skei Hotell.
1 Fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv i Sør-Trøndelag Mål og retningslinjer for anleggsutvikling Revidering Handlingsplan for Fysisk aktivitet.
Samarbeid fylkeskommune og kommune Kunst, kultur og helse – Bergen 16.juni 2005.
Turskiltprosjektet En nasjonal mal for skilting, merking og info knyttet til turruter. Finansieres av Gjensidigestiftelsen (GS) og norske fylkeskommuner.
KIF-planens innhold og formål Innspill til Handlingsprogram Kommuneplan Kunnskapsgrunnlag Kartvedlegg Vedlegg fra Asker Idrettsråd Strategier, mål og.
Hva kan regionale politikere tilføre folkehelsearbeidet? Thore Westermoen Fylkesordfører.
Universell utforming i Nasjonal transportplan Partnerforum: Universell utforming og statsforvaltningen Blindern, Trine Hagen Vegdirektoratet.
Samling for AER Norge  Arbeid i komité 2 – folkehelse og sosialpolitikk Aase B. Rennesund1.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Lars Gotaas Hedmark fylkeskommune Elverum 7. november2013.
Planstrategitorg 21. september 2011 fylkesvaraordfører Svein Christoffersen Styringsutfordringer, prioriteringer og samhandling.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!. Hovedpunkter Hva er et Studieforbund? Hva er Funkis? Betydningen av samarbeid Felles kurs og kompetanse.
Tilskuddsordning til frivillige organisasjoner og virksomhet
Regions of Knowledge i EUs 7. rammeprogram
Skredsikring fra 2010 til nå
Terje Skjeggedal og Roald Lysø
BUDSJETT 2017.
Statlige bindinger på kommunene
Fagdag om evaluering innen folkehelsearbeid i kommunene Sted: Scandic Stavanger City Tid: 5. desember 2017 kl Påmeldingsfrist: 21. november.
BAKGRUNN STORTINGSMELDING 18 (2015–2016)OM FRILUFTSLIV:
RULLERING HOVEDPLAN FOR FYSISK AKTIVITET, IDRETT OG FRILUFTSLIV
Kulturell infrastruktur - tilskudd
Friluftsområder Kort introduksjon til modulen.
Regionalt samarbeid/ partnerskap
Friluftsområder Kort introduksjon til modulen.
Folkehelse som regionalpolitisk satsingsområde
Innspillskonferanse folkehelsemeldingen
Formål/Målgruppe Styrke det økonomiske grunnlaget for regionale frivillige organisasjoner i Rogaland. Ordningen gjelder frivillige lag og organisasjoner.
Universell utforming i regional og kommunal planlegging
SMIL og … RMP 06. juni 2017 Foto: Iris-Adele Jess.
Økonomi Moss kommune som arbeidsgiver
Folkehelse - et felles ansvar
Utskrift av presentasjonen:

Tilskudd til friluftslivsformål i Rogaland fylkeskommune 1.Regionalt UtvklingsProgram (RUP) 2.Tilrettelegging i friluftslivsområder, RFK 3. Statlige friluftslivsmidler (etter region reformen) 4.”Frisk i Friluft” 5.Lavterskel fysisk aktivitet 6.Folkehelse

Generell RUP: 2 mill. FINK: 5 mill. Strat.kulturplan: 1,0 mill. Folkehelse: 0,5 mill. Stedsutvikling: 0,7 mill. SUM: 9,2 mill. kroner SUM videref.: Ca. 40% avhengig av progresjon i vf-prosjekter 1. Tilskudd via Regionalt Utviklings Program (RUP) - KVALITET

Beløp: for 2012 (RKU 29.03) Hvem kan søke: Kommuner og friluftsråd (gjerne i samarbeid med organisasjoner) Prioritering: Tilrettelegging og motivering. (Merk: Friluftsrådene skal ha omkring 80%, fordi de har ansvar for tunge fellesområder på tvers av kommunegrenser) Politisk forankring: FINK, m.v. I tillegg: Egen post «Miljøtiltak» 2. Fylkestilskudd til friluftslivsformål

Beløp: Kr for 2012 (RKU sak ) Hvem kan søke: Kommuner, friluftsråd, organisasjoner og lag. Motivering (post 74) + fysiske tiltak i statlig sikra områder (post 31) Prioritering: Nær-Friluftsliv (Tilrettelegging, motivering og drift av områder) Politisk forankring: Stortingsmeldinger, ny nasjonal Handlingsplan for friluftsliv 3. Statstilskudd til friluftslivsformål

Et lite årlig beløp til samtlige FiF kommuner Mye godt arbeid lokalt. Viktig samarbeid med frivillige organisasjoner Prioritet: Lavterskel 4. Frisk i Friluft

5. Lavterskel tilskudd – Folkehelse Beløp: Hvem kan søke: Frivillige organisasjoner Prioritet: Fysisk aktivitet (1-2-30)

6. Folkehelse – støtte til tiltak og drift Beløp: Hvem kan søke: Fylkesledd i frivillige lag, organisasjoner eller stiftelser som faller utenfor eksisterende tilskuddsordninger og satsingsområder.

Eksempler 1.RUP: Partnerskap (geografisk, tematisk). Eksempel: Fugletårn ved Orrevatnet 2. Statstilskudd, kap post 74: Kun aktiviteter; motivering Eksempel: Skoleprosjektet NJF 3. Statstilskudd, kap post 31: Fysisk tilrettelegging i statlig sikra områder. Eksempel: Oppgradering av sti til Jonestølen og Hustveitsåta

Tips til utforming av en søknad Finn oppdatert info: Prinsippene om Universell Utforming Partnerskap: Tematiske og geografiske Regionale og nasjonale politiske føringer RUP-programmet for 2013 (vedtas i juni) Realistisk budsjett og en troverdig finansieringsplan Nødvendige vedtak/fullmakter, for eksempel grunneieravtaler

1.Synergieffekt med andre tiltak 2.Symbolverdi/pilotprosjekt 3. Utjevne helseforskjeller 4. Stor allmenn interesse og/ eller samfunnsøkonomisk nytte 5. Prioriterte målgrupper (for eksempel barn & unge) 6. Pedagogiske kvaliteter Dette blir også lagt vekt på: