I samarbeid med sentrale private og offentlige partnere ønsker SINTEF Byggforsk og NTNU å etablere Klima 2050 som et senter for forskningsdrevet innovasjon.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Midtveisevaluering FME Samfunn
Advertisements

Lønnsom og bærekraftig vareproduksjon i framtidens Norge Innovasjon i vareproduserende industri - hvilken rolle skal forskningen spille? Eirik Normann,
Norge inn i kunnskapssamfunnet - tiltak for bedre forskning og mer innovasjon Paul Chaffey Abelia.
1 St. meld. nr. 20: Vilje til forskning En tilbakemelding ved Unni Steinsmo, SINTEF NHOs forskningspolitiske konferanse 7. april 2005.
Vilje til forskning Kommentarer fra Elkem av Konserndirektør Svein Sundsbø 7. april 2005.
1 Professor Bjarne A. Foss Gassteknisk Senter NTNU – SINTEF.
Informasjonsmøte om Sentre for fremragende forskning (SFF) og Sentre for forskningsdrevet innovasjon (SFI) Gro E M Helgesen, Divisjon for vitenskap Dag.
Anvendt økonomi Vår forskning handler om å utvikle et bedre grunnlag for rasjonelle beslutninger i næringsliv og offentlig forvaltning. Det dreier seg.
Innledning ved BioHus konferansen
Handlingsplan for innovasjon og Innovasjonsåret 2013
Samspill mellom akademia og næringsliv - Utfordringer og virkemidler.
Langtidsplan for forsking og høyere utdanninG (meld. St. 7)
Virkemiddelprosjektet har ført til behov for ny organisering Samler internasjonalt, nasjonalt og regionalt i en avdeling Divisjon for innovasjon fra reorganisering,
Nytt MATprogram (2006 – 11) i Forskningsrådet Fokus på næringsutvikling og innovasjon innenfor: Fiskeri- og jordbruksbasert matproduksjon og foredlings-
Strategi for Puls-programmet Denne presentasjonen støtter kortversjonen av programmets strategi publisert på programmets nettside i juli 2003.
VS2010: Intensjoner og perspektiver sett fra Forskningsrådets side Kristin Danielsen Avdelingsdirektør Norges forskningsråd Oslo, 29. november 2005.
11 Møte med Forskningsrådet – Agenda – 12.45: - Velkommen - Omfang av aktiviteter ved NTNU som er finansiert av Forskningsrådet?
En mal for forretningsfolk (du kan bruke denne PPT-filen og tilpasse den etter behov) Dato, forfatter, emne/tema osv. «Utfordringer og muligheter skapt.
Ragnhild Johnson Mail: Kompetansemegling for Innovasjon i offentlig sektor.
Trondheim Helseklynge Intensjonsavtale om samarbeid 4 November 2008.
Tilbakemeldinger fra nettverket våren 2006 MOBILITETSBARRIERER FOR FORSKERE Eystein Kallhovde Norges forskningsråd
 Hav  Klima, miljø og miljøvennlig energi  Fornyelse i offentlig sektor, bedre og mer effektive velferds-, helse- og omsorgstjenester  Muliggjørende.
RNB og veien videre Hans-Christian Gabrielsen 3. mai 2012.
Innovasjon 2010 Kommersialisering av FoU-resultater FORNY-forum Fredrik Dalen Tennøe, UFD Trondheim, 3. november 2004.
Strategisk Næringsplan Knutepunkt Sørlandet 1. Bakgrunn Målet er å utvikle kommunene og sikre innbyggerne i regionen et så godt og effektivt tjenestetilbud.
En mal for arealplanleggere (du kan bruke denne PPT-filen og tilpasse den etter behov) Dato, forfatter, emne/tema osv. «Utfordringer og muligheter skapt.
Veien videre Nanoteknologi og nye materialer, nanovitenskap og integrasjon - NANOMAT Dag Høvik (dr. ing.), programkoordinator NANOMAT, Norges forskningsråd.
Kunnskap og attraktivitet Saltstraumen 6. og 7. november 2008 Edel Storelvmo Regiondirektør NHO Nordland.
Revidert programplan VRI Anja Gjærum Informasjonsmøte om VRI 22.april 2013.
Resultater og mål for energiforskningen i Norge Status på Stratos, 7. September 2011 Arvid Hallén, Norges forskningsråd.
Forskning for framtiden Forskningspolitisk debatt Jan I. Haaland, styreleder UHR.
Innovasjon Norge – Utfordringer og muligheter når kultur blir næring Verdiskapingskonferansen 20. januar 2009 Trine Gansmoe.
Utfordringer for kommuner og fylkeskommuner i informasjonssamfunnet
Virkemiddelprosjektet har ført til behov for ny organisering Samler internasjonalt, nasjonalt og regionalt i en avdeling Divisjon for innovasjon fra reorganisering,
Nytt MATprogram (2006 – 11) i Forskningsrådet
Det nye forbrukerstyrte Reiselivet
VRI.
Sluttkonferanse Opplevelser i nord
Innovasjon 2010 Kommersialisering av FoU-resultater
Bærekraftig samfunnsutvikling
Målsetting med prosjektet
Vann- og avløpsbransjens rolle i det grønne skiftet
Bærekraftig samfunnsutvikling
UNESCO og den femte C'en Klima- og miljødepartementets arbeid med involvering i verdensarvområdene Av seniorrådgiver Ingunn Kvisterøy.
VS2010: Intensjoner og perspektiver sett fra Forskningsrådets side
Status Biotek 2012-prosessen Ny bioteknologisatsing fra 2012.
Bioenergi på Kongsgården
Statssekretær Jens Revold
Næringslivets muligheter i Horisont 2020 – Møre og Romsdal
Visjon/Strategi 2020 Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet
Næringsliv og offentlig forvaltning
NTNU som drivkraft i regional utvikling Nettverkskonferanse Ålesund
Your Life Cycle Partner in air compressor system solution
Universitetskommune 3.0 Trondheim kommune – NTNU
Økonomistudiene NMBU.
Lørenskog kommune PUBLISERT: 11. OKTOBER 2015
Arbeid med Handlingsplan for undervisning ved UiS
Standardiserte pasientforløp i et lokalt og regionalt perspektiv
Blågrønt innovasjonssenter i Nordland Hva kan et slikt senter være?
Kari Ludvigsen og Hilde Danielsen
SkatteFUNN Eirik Normann,
Level-Up Studentinkubatoren ved UiS
IT-klynge Odd Torland Nasjonal IT-klynge.
Hva er Lillestrøm? Byen med den sterkeste veksten i landet
«. « Nasjonalformue per innbygger Historisk har arbeid vært en betydelig årsak til tidlig død og store helseproblemer. Stor innsats over mange år.
Evaluering av USITs organisering, USIT 3.1
Renomineringssøknad <GEMINIsenter>
Utdanning som sprenger grenser
Digitale læringsressurser
Universitetet, IPR og næringsliv
Utskrift av presentasjonen:

I samarbeid med sentrale private og offentlige partnere ønsker SINTEF Byggforsk og NTNU å etablere Klima 2050 som et senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI) SFI Klima 2050 vil ha som mål å utvikle teknologier, robuste løsninger og beslutningsstøtte for tilpasning av eksisterende og framtidige bygg og infrastruktur til et klima i endring. Mål og ambisjon

SFI-ordningen skal styrke innovasjon gjennom satsing på langsiktig forskning i et nært samarbeid mellom forskningsaktive bedrifter og fremstående forskningsmiljøer. SFI skal utvikle kompetanse på høyt internasjonalt nivå på områder som er viktig for innovasjon og verdiskaping. Ordningen skal styrke teknologioverføring, internasjonalisering og forskerutdanning Det forutsettes samfinansiering mellom bedrifter, vertsinstitusjon og Forskningsrådet. Bedrifter må delta aktivt i senterets styring, finansiering og forskning. Sentrene vil bli etablert for en periode på maksimalt fem pluss tre år. Hovedkriteriet for å velge ut sentre er potensial for innovasjon og verdiskaping. Vitenskapelig kvalitet i forskningen må ligge på høyt internasjonalt nivå. Sentre for forskningsdrevet innovasjon (SFI)

Foto: Arne Nævra / SCANPIX Norsk klima – Store variasjoner Klima i endring Endra klimapåkjenning pga. samfunnsendringer Klimaendring

Forsikringsutbetalinger Sum alle skader forårsaket av vanninntrenging utenfra Kilde: Finans Norge

Fokus Kunnskapsutvikling knyttet til håndtering av og bestandighet mot nedbør alene og i kombinasjon med temperatur- og vindpåkjenning. Både ekstreme værsituasjoner og de gradvise endringene i globalt og lokalt klima sentrale.

Effektiv og varig klimatilpasning oppnås gjennom samspill mellom mange ulike fag og aktører Klima 2050 skal være en internasjonalt ledende innovasjonsarena for klimatilpasning og bærekraftig utvikling og en møteplass for industri, forskning, undervisning, forvaltning, forsikring, myndigheter og offentlige etater Klima 2050 vil være i den internasjonale forskningsfronten for utvikling av klimatilpassede løsninger for eksisterende og nye bygninger og infrastruktur Klima 2050 skal stimulere til forskerutdanning gjennom PhD-oppgaver og bidra til styrking av undervisningen med næringsrelevante prosjekt- og masteroppgaver ved NTNU Møteplass, innovasjonsarena og forskerutdanning

Sette fokus på klimatilpasning av bygninger og infrastruktur i det norske samfunnet Bygge kompetanse på klimapåkjenninger, konsekvenser, tilpasningstiltak og tilpasningsstrategier Skape underlag for utvikling av produkter og løsninger hos senterets industripartnere Utvikle nye og framtidsrettede løsninger for klimatilpasning Gi retningslinjer og veiledninger om klimatilpasning for hele byggenæringen Sikre rask implementering av kunnskap om klimatilpasning hos alle aktørene i senteret Gi grunnlag for gode og trygge arealdisponeringer hos norske kommuner Mål

Forsknings- og innovasjonsaktiviteter

Partnere i søknadsprosessen Offentlig sektor Private bedrifter ForskningspartnereInteresseorganisasjoner

Finansiering Finansiering fra konsortiedeltakerne: 1. Eigeninnsats (timer, utlegg) 2. Pilotprosjekt 3. Krone-bidrag

Søknadsfrist Oppstart 2015