Ungdomspress I det siste har det vært mer og mer snakk om ungdomspress på både mediene og nyhetene.. Hva er egentlig ungdomspress og hva vil det si?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
UNGDOM OG PSYKISK HELSE
Advertisements

Feil budskap og feil form? Erfaringer knyttet til formidling av personlig økonomi i skolen.
Tør å sette grenser! Diskusjonsopplegg om ungdom og alkohol -
Den vesle gutten og julenissetoget
Demens - Test.
I.
De dårige følelsene. Veiene ut..
Å snakke med ungdom - kan vi forebygge spiseforstyrrelser?
Unge & Rus.
Året var 1987, i en liten by med navn Sussex, ble et lite hus totalt til intetgjort. Alt ble kastet ut, inkludert en liten brun bamse... Den ble liggende.
Fremtidsbilder og familiens betydning Noen hovedfunn og perspektiver.
«Er vi på nett? – Trosopplæring ut til konfirmantfamiliene » Stiftelsen Kirkens Familievern1.
FAKTA om barn i Norge: mottok tiltak fra barnevernet
På nett med barna?.
Hønefoss politistasjon
Helseforum – 27. Januar 2004 Allan Andreassen Februar 2004.
FELLESORGANISASJONEN Barn og barns utvikling Mest dedikert til barnevernpedagoger? Representantskapsmøte Aust-Agder 10. mars 2008.
”Det koster å være kul!” ”Knapphetens tyrrani!
PRESENTASJON. IFØLGE DISSE MÅLINGENE BRUKTE JEG MEST DATA OG TV, MEN DE BLE IKKE ELT NØYAKTIGE OG HELGEN VAR IKKE HELT VANLIG SIDEN JEG HADDE BURSDAG,
Kapittel mai hos Reza og Heidi.
Den store ID-quizen Hvem er du? - Ta testen nå!.
Oppgave 42 Finn feilene i setningene, og gi forslag til riktige setninger. Her finnes det selvsagt mange muligheter og ikke én fasit.
En merkevare er det nettverk av assosiasjoner (sympatier og antipatier) som oppstår når kunden blir eksponert for et varemerke.
Tids tyv i barnehagen En utfordring for styrer
DOPING I SAMFUNNET OG KROPPSKULTUR
Ungdommens Bystyre 21 januar 2011 Erlend Jordal (Høyre)
Kroppsvekt.
Priviligerte mennesker, lever livet uten grenser, graver og pumper opp
Norsk friidretts ungdomskomitè. Meg! Navn: Thomas Hordnes Alder: 22 år Yrke: Student, Universitetet i Stavanger, Bygg ingeniør Drev aktivt med friidrett.
HOVEDLØPSPROSJEKTET Sang på Oppstartsamling laget av Tine Fjogstad Mel: Vi lister oss så stilt på tå Vi lister IKKE oss på tå når vi skal motivere.
Jente ’08 Visste du at jenter oppnår jevnt over bedre karakterer enn gutter, samtidig som de med de aller høyeste karakterene er gutter?
UNG som skyggeredaksjon. Anne Lene Blystad. Jeg er koordinator for UNG-reporter redaksjonen i Hamar Arbeiderblad. Jeg er 22 år, nyutdannet journalist.
mottok tiltak fra barnevernet vokser opp i fattigdom opplevde at foreldrene skilte seg barn vokser opp med alkoholmisbruk.
10 regler for å skrive for web
1.1 /// Klikk her for å høre Magnus 1.2 /// Klikk her for å høre Thea 1.2.
Trivselsundersøkelse - 08 Trivselsundersøkelse utført 8. desember leverte For alle utsagnene betyr score 1 at personen er totalt uenig og score.
Behandlingstilbudet for mennesker med spiseforstyrrelser, IKS erfaringer Møte i NKNS Notater til innspill til diskusjon, basert på IKS erfaringer.
Skjønnhetstyranniet og vold Elisabeth og Anne-Bente
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Carina Fjelldal-Soelberg
Shanti - Er det sider ved ditt religiøse liv du synes er for privat til å snakke om? -...[tenker lenge] jeg synes det med menstruasjonen. I India er det.
Miljøgruppa + Leiv Inge - Carita - Jostein. Målsetting Skigruppa i Birkebeineren skal gi barn og ungdom varig skiglede, gjennom trening og leikbetonte.
Seksuelle SMiso Rogaland.
Bulimi Nervosa og Selvskading
ER IDRETTEN FOR ALLE? Er idretten blitt for dyr? Har alle mulighet for å delta? Innlegg på seminar Asker idrettsråd 27. mai 2015 Åse Strandbu, Norges idrettshøgskole.
Sosiale medier - Hvordan forberede de unge og oss selv til en verden på nettet?
En kropp som virker ”Vi har ikke en kropp, vi er en”
Argumenterende tekster
ALLEMED. Hva er ALLEMED? ALLEMED er et handlingsverktøy laget av Nasjonal dugnad mot fattigdom og utenforskap blant barn og unge (NDFU) NDFU har som mål.
Fordøyelse og helse Et sunt og variert kosthold sikrer god fordøyelse Tannhelse: – Tannråte – Tannkjøttbetennelse Lidelser i mage og tarm: – Omgangssyke.
Kapittel 35 Hans forteller om jobben som sosionom Hans ønsker å hjelpe andre mennesker.
AV PROFESSOR WILLY AAGRE, FAKULTET FOR HUMANIORA OG UTDANNINGSVITENSKAP Unge utsagn og det faglige, det kulturelle og det sosiale i sin klasse og sin skole.
Digitale arenaer og privatliv: ungdoms bruk av offentlige digitale rom
Tidenes dølleste oppdaterte POWERPOINT om hersketeknikker!
Hvordan bruke presentasjonene
Idretten mister ungdommen
Det er en realitet at ledere er forbilder for de ungdommene de er ledere for, og for hverandre. Det er viktig å ha gode forbilder. Det å være et forbilde.
Verdier Ikke fem punkter på en lapp, men det som kjennetegner livet og hvordan det leves. Utfordres eller befestes av vår etikk. Ofte ser vi at gode verdier.
Ingvild Vardheim, KoRus – Sør
Makt & myter Velkommen En god start kan være å få alle til å reise seg opp, og være med på en enkel lek eller bevegelsessang.
KOMPETANSE FOR MANGFOLD
Fest & følelser Velkommen
Konflikt Forslag til spørsmål: - Hva ser dere på bildet?
Redsel Spør elevene om hvorfor de tenker denne jenta er redd
Venner & valg Velkommen.
Sinne Film:
Agnes Giertsen, Helsesøster/ høgskolelektor &
Fysisk og psykisk helse
Når du blir «pusha» til å gjøre noe du egentlig ikke vil…
Utskrift av presentasjonen:

Ungdomspress I det siste har det vært mer og mer snakk om ungdomspress på både mediene og nyhetene.. Hva er egentlig ungdomspress og hva vil det si?

Motepress Motepress er en av de vanligste problemene i både Norge og hele Europa. De siste årene har motepress blitt mer og mer. Når det er snakk om motepress handler det som oftest om merkeklær til over flere tusen kroner. Disse klærene blir kjøpt, men etterhvert som det kommer nyere stiler og merker blir disse klærene glemt og kastet. Målet er kanskje at alle skal gå med det samme.

Kroppsfiksering og utseendepress Er du en av de som virkelig er fornøyd med den du er? Det de fleste ser frem til fra en ung alder er en ”Perfekt kropp” Hva vil det egentlig si å ha en perfekt kropp? For meg er det ingen som kan være helt perfekte uansett. Desverre er det ganske mange som skal være helt perfekte det er da det fører til det alvorlige. Nemlig kropspress

Kropspress Kropspress er det mest alvorlige presset for både jenter og gutter. Å ha den perfekte kroppen er målet. Jenter er mer utsatt enn gutter. Jenter som egentlig har en ganske Ok kropp slanker seg mer og mer.. Alt for mye slanking fører til spiseforstyrrelser som Anorexia og Bulimi..

Utseendepress Det er ikke bare kroppen som man er så opptatt av utseende spiller en ganske stor rolle den også. Daglig ser vi modeller på tv-programmer, nettsider og reklame, ungdommen blir konstant påminnet det store presset de har. Det blir jo lagt opp til at ungdommen skal få et dårlig selvbilde ved å se på tynne, pene modeller/skuespillere som blir sett på som perfekte. For ungdom begynner de forskjellige 'utveiene' å bli forslag i deres liv, disse utveiene er plastisk kirurgi, botox, restyline osv.