Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Utdanningsvalg for skoleåret 2015 –

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Utdanningsvalg for skoleåret 2015 –"— Utskrift av presentasjonen:

1 Utdanningsvalg for skoleåret 2015 – 2016 10
Utdanningsvalg for skoleåret 2015 – trinn v/Rådgiver Margaret Engseth

2 UTDANNINGSVALG Mål: Faget skal gjør elevene i stand til å ta en reflektert valg av yrke og utdanning … Dvs på 10.trinn: Kunne velge 3 utdanningsprogram mht søknad til videregående opplæring.

3 10.trinn: UDV planlaget aktiviteter
-Hospitering på vgs (2. gang, uke44-45) Yrkesmesse (uke 48, 25.11) Arbeidspraksis (uke50-51, 3 dager ) Deltagelse på forskjellige rekrutteringsopplegg (Bygg og Anlegg) Informasjon om bestemte yrker (helsefagarbeider, Fiskerilaget)

4 Informasjon og veiledning/hjelp med søknad til vgs
(forts) Informasjon og veiledning/hjelp med søknad til vgs Individuell veiledningssamtale (ca. 30 minutter) – minst 1 gang, til alle elever som ønsker (Foreldre kan også være med. Ta kontakt hvis dette er ønskelig.)

5 Elevens valg og foreldres deltakelse
Foreldre er de viktigste medspiller Størst påvirkning på elevens valg Viktig å støtte elevenes ønsker Hjelp de å finne ut hva som er riktig for DEM

6 Vis at du er interessert i valget sitt
Bruk tid til å prate med de om sine tanker og erfaringer fra hospitering og arbeidspraksis Vær med på informasjonsmøter om utdanningsprogram/yrker osv Avsette tid og være med eleven på Åpent Hus arrangementer. (jan-feb) (oversikten legges ut på hjemmesiden etter hvert)

7 RÅD: La interesser styre !
Selv om det går an å peke på enkelte yrkesvalg er ”tryggere” enn andre, er det viktig at du velger noe du er interessert i.... Studier på universitet/høyskole er krevende, da må du ikke gjøre det vanskelig for deg selv ved å velge noe du ikke er interessert i...

8 93% av elever fikk innfridd sitt 1.valg av utdanningsprogram

9

10 SØKNAD VIDEREGÅENDE OPPLÆRING
2 søknadsfrister 1. Ordinær inntak: 01.mars 2016 Gjelder de fleste elever, inkl. elever med IOP (spesiell tilrettelagt undervisningsbehov.)

11 2. Inntak for individuelle vurdering: 01.feb 2016
SØKNAD forts. 2. Inntak for individuelle vurdering: 01.feb 2016 §6-17 elever med sterk nedsatt funksjonsnivå (inkl. hørsel/syn) §6-22 elever med rett til spesialundervisning, og har rett til karakter fritatt i de fleste fag (Utvidet Praksis, klasser med reduserte elevtall) §6-23 minoritetsspråklige elever som mangler over halvparten av vurderinger i fag pga språkopplæring (SNO)

12 SØKNAD forts §6-25 elever med særlige grunner
(f.eks. langtidssykdom – elev/foresatte) Alt skal dokumenteres!! Rådgiver vil tak kontakt med elever og foresatte i høst termin og avtal møter osv.

13 SØKNAD forts Eleven mottar et brev (MinId) i des/jan. Ta godt vare på dette! Rådgiver tar en felles økt i undervisning slik at elevene lager en første utkast av søknaden sin. Det er mulig å endre søknaden fram tom Fra er søknaden låst.

14 Skolens hjemmeside (abonner)
v/ Rådgiver Årsplan for gjennomføring faget (under UDV fag for hver klasse) Informasjon om oppleggene Lenker til nyttige nettsider

15 Husk: Ta kontakt hvis dere ønsker informasjon eller hjelp ved søknadsprosessen.

16 VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE Onsdag 23.09 kl.18.30-20.00
TEMA: VIDEREGÅENDE OPPLÆRING, SØKNADSPROSESSEN m/ Gand vgs (og Sandnes vgs?) Informasjon om BYGGCAMP opplegget


Laste ned ppt "Utdanningsvalg for skoleåret 2015 –"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google