Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

BEDRE Å KUNNE LITT ENN INGENTING. Hva skal vi lære? Tegnspråkteori Litt om kultur Lære å kunne si enkle setninger på tegnspråk.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "BEDRE Å KUNNE LITT ENN INGENTING. Hva skal vi lære? Tegnspråkteori Litt om kultur Lære å kunne si enkle setninger på tegnspråk."— Utskrift av presentasjonen:

1 BEDRE Å KUNNE LITT ENN INGENTING

2 Hva skal vi lære? Tegnspråkteori Litt om kultur Lære å kunne si enkle setninger på tegnspråk

3 Hvorfor? Mål Samhandling på trinn Være et eksempel for barna Skape likeverdighet Øke trivselen Inkluderende

4 Hørselshemmede og tegnspråk I Norge ca 400 000 hørselshemmede; tunghørte, døve, døvblitte og døvblinde (2005) Tegnspråk er et visuelt-gestuelt språk som er naturlig utviklet blant døve. Talespråk er i motsetning til tegnspråk basert på lyd og hørsel. Forskjellen er stor, men begge språklige symbolsystemer er verbale, meningsbærende, spontane og naturlige.

5 Myter ”TS er internasjonalt” ”Alle døve kan munnavlese” ”Man kan ikke snakke om abstrakte emner på tegnspråk” ”Tegnspråk er norsk laget med hendene” ”Tegnspråk er oppfunnet av hørende for å hjelpe døve”

6 Tegnspråk Oppbygging Den ikke manuelle delen av tegnet: Ansikt, hode, kropp Den manuelle delen av tegnet: hendene

7 Ikoniske tegn Motivert av tegnets betydning Arbitrære tegn Ikke motivert av tegnet betydning


Laste ned ppt "BEDRE Å KUNNE LITT ENN INGENTING. Hva skal vi lære? Tegnspråkteori Litt om kultur Lære å kunne si enkle setninger på tegnspråk."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google