Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkommen til lederkurs kveld 2 på BMB

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkommen til lederkurs kveld 2 på BMB"— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkommen til lederkurs kveld 2 på BMB
Tina Therese Mia-Therese Marius Pia Ingrid Silje Elise Frøydis Anne Marie Anders Amalie

2

3 Tidsplan I dag: Kveld nr 2 på BMB 26. jan 2011: Kurskveld 02. mar 2011: Kurskveld Våren 2011: Utdeling av ledersertifikat i samtalegt Underveis: Praksis med barn og unge

4

5 Program for i kveld Tema: Jeg og den andre
Del 1 Kommunikasjon (modeller og øvelser) Del 2 Mat Del 3 Vi forbereder et barnearrangement Del 4 Lysavslutning

6

7 Kommunikasjon Øvelse: 3 frivillige som skal ut i gangen

8

9 Kommunikasjonsmodell
Sender Budskap Mottaker Respons

10

11 Ut fra leken og modellen kan vi se at det er viktig at senderen sender budskapet på en så klar måte at mottakeren forstår hva senderen vil formidle. Dette er ikke alltid like enkelt.

12

13 Når vi snakker med andre, er det som oftest flere budskap på en gang:
Det du mener at du sier. Det du virkelig sier. Det den andre hører. Det den andre tror han eller hun hører. Det den andre sier. Det du tror at den andre sier. Selv om sender og mottaker er gode venner og kjenner hverandre veldig godt kan det hende at de misforstår hverandre.

14

15 Ulike kommunikasjonssituasjoner
Kommunikasjon med seg selv gjennom tanker og ved å skrive ned tankene sine (f.eks. dagbok) Kommunikasjon mellom 2 personer (begge er sendere og mottakere) Kommunikasjon i en liten gruppe (venner, familie, ledergruppe) Alle deltar. Alle er sendere og mottakere. Kommunikasjon fra en person (foreleser, taler). Ingen eller liten respons fra mottakere. Kommunikasjon gjennom mediene (TV, radio, aviser, bøker). Dette er som regel enveiskommunikasjon og problemet er at det er vanskelig for sender å nåfram til alle mottakere.

16

17 Ulike kommunikasjonsformer
Vi kommuniserer ikke bare med ord, men også med kroppen (kroppsspråk). Ofte kan man se på ansiktet og på folks bevegelser om de er lei seg eller glade. Vi kan se om de har lyst til å gjøre det de holder på med, eller om de helst kunne tenke seg å stikke av. Andre måter å kommunisere på kan være ved øyekontakt, gjennom musikk, bøker, tegnspråk, dans eller drama.

18

19 Hva kan gjøre kommunikasjon vanskelig?
Mye kan ødelegge god kommunikasjon Kom med eksempler…

20

21 Hva kan gjøre kommunikasjon vanskelig?
Vi kan ha ulik forståelse av ord, uttrykk, begrep. (fordi vi kommer fra ulike miljøer eller kulturer) Budskapet kan da bli oppfattet helt annerledes av mottakeren enn den var tenkt fra senderen. Kommunikasjon kan også være vanskelig pga ”støy”. Noen ganger kan mottakeren være litt ”fjern”, f.eks. når man sitter på skolen og tenker på kjæreste eller fotball, og brått ”vekkes” av lærerens stemme. Da har lærerens budskap liten sjanse å n frem. Dobbelkommunikasjon.

22

23 Kommunikasjonsøvelse

24

25 MAT

26

27 DEN NORSKE KIRKE


Laste ned ppt "Velkommen til lederkurs kveld 2 på BMB"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google