Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

42 år med fellesskap om fysisk aktivitet på arbeidsplassen

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "42 år med fellesskap om fysisk aktivitet på arbeidsplassen"— Utskrift av presentasjonen:

1 42 år med fellesskap om fysisk aktivitet på arbeidsplassen
Sykle til jobben 2015 42 år med fellesskap om fysisk aktivitet på arbeidsplassen

2 Norges tredje største forbund tilbyr 50 idretter
Bedriftsidretts- kretser 16 Andre særforbund NIF medl. / aktive / lag + ikke-medlemsbaserte aktiviteter Bedriftsidretten NIFs nest største Ressurser 50 ansatte / tusenvis av frivillige Rådgivning og Tjenester Aktiviteter Kampanjer Produkter Produktutvikling European Federation for Company Sports 50 forskjellige idretter

3 En aktivitetskampanje på nett sykletiljobben.no

4 Sykle til jobben for 42.gang
En tradiksjonsrik kampanje med mye å by på

5 Et godt kjent konsept som samler mange uansett form, alder eller bakgrunn
88 % kjennskap blant ikke-deltakere til Sykle til jobben (2014) 42 år med tradisjoner Lavterskel. For både sofaslitere og supermosjonister.

6 Et bredt spekter samarbeidspartnere
Organiseringen av Sykle til jobben: Et kampanjesekretariat med en 100 % stilling (Oslo) Lokale kontakter i hver Bedriftsidrettskrets Et bredt spekter av frivillige, organisasjoner, bedrifter og offentlige aktører som stiller seg bak kampanjen og bidrar på ulikt vis.

7 Flere i aktivitet! Hvorfor Sykle til jobben?
Sykle til jobben mobiliserer til aktive reisevaner, særlig blant de inaktive Deltakerne er opptatt av det sosiale fellesskapet rundt aksjonen, konkurranse med kolleger og hvordan aksjonen bidrar til et godt arbeidsmiljø Kroppen er skapt for bevegelse. Beveger vi oss mer enn 30 minutter hver dag beskyttes vi mot en lang rekke sykdommer og plager. Sykle til jobben-aksjonen er verktøyet som gir deg og dine kollegaer en klapp på skulderen for å blir mer aktive. Et felles prosjekt skaper engasjement Vår erfaring er at sunne og friske kollegaer er glade, motiverer hverandre og blir mer effektive. Samtidig gir fysisk aktivitet og god helse lavere sykefravær. Sykle til jobben-aksjonen er et verktøy som skaper samhold og entusiasme om et felles mål. Du blir sprek, bidrar til bedre luftkvalitet, mindre bilkø og bedre miljø. Konseptet er veletablert og krever lite. Sunne bedrifter lever også lenger! Bli med på turen, da vel! En enkel løsning kan være å starte dagen aktivt med sykkel, rulleski, rulleskøyter eller ved å ta beina fatt til jobb. Dette er en god start på dagen - man får frisk luft og kommer i god form.

8 Resultater fra aksjonen i 2014
deltakere økter minutter kilometer 112,4 ganger rundt jorden

9 Mange tråkket langt 3.354 lag 817 bedrifter
513 lag klarte distansen til Barcelona, km. Resultater Sykle til jobben 2014.

10 Fornøyde deltakere fra 2014
41% oppga at aksjonen gjorde dem mer fysisk aktiv enn tidligere. 61% at aksjonen var motiverende for å være i fysisk aktivitet. Spørreundersøkelse med 7196 respondenter. Mer enn halvparten av deltakerne var med i spørreundersøkelsen.

11 Deltakere i aksjonen er betydelig mer aktive enn før aksjonen
Hvis en tar i bruk kalkulatoren fra Sykkelstrategien i Oslo der 1 km sykkelvei er verdt 14,8 kroner, så kan vi anslå basert på undersøkelsen at vi har 11 % nye syklister. 11 % av kilometer er ny km. I kroner vil det si km x 14,8 kr = kroner i total gevinst. Tall fra 2014

12 El-sykler er i vekst, men utviklingen tar tid
4% (284 personer) benytter el-sykkel til/fra jobb 9% (632 personer) vil vurdere å benytte el-sykkel fremover, andel som svarer «kanskje» er 23% (1609 personer). Kilde: STJ deltakerundersøkelse2014 Det estimeres en fordobling i salg av el-sykler fra til 2014 til solgte el-sykler. Det selges nesten sykler i året i Norge, el- sykler har dermed fortsatt en meget lav markedsandel. Kilde: Sportsbransjen.no

13 Loggfør alle dine aktiviteter på nett eller via treningsappen Endomondo

14 Delta alene eller på lag
Enten du trives best alene eller sammen med andre - Sykle til jobben passer for alle. Lagene er på 2 – 5. Lag 2-5 personer.

15 Vær med i trekningen av fantastiske premier
Se oppdatert oversikt over premier og trekninger på sykletiljobben.no Målet er at alle skal finne en gulrot som passer for seg, enten de deltar alene eller på lag.

16 Min målsetting Årets løsning legger også opp til muligheten for å sette seg mål og se om man når dem. De som når sine egne målsetninger er med i ukentlige trekninger av premier.

17 Å delta i aksjonen er sosialt!
Det prøver vi også å være. Følg oss og se hva som skjer på Twitter, Facebook, Instagram. Nyhetsbrev kommer ukentlig i aksjonsperioden for de som deltar.

18 Påmelding er åpnet! Aksjonen er 21. april til 19. juni

19 Takk for meg ☺ Lotte Frost


Laste ned ppt "42 år med fellesskap om fysisk aktivitet på arbeidsplassen"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google