Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kraft og bevegelse Kap 9. Farten til en gjenstand 1)Gjennomsnittsfart2)Momentfart Gjennomsnittsfart over en veldig begrenset strekning/tid. Den farten.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kraft og bevegelse Kap 9. Farten til en gjenstand 1)Gjennomsnittsfart2)Momentfart Gjennomsnittsfart over en veldig begrenset strekning/tid. Den farten."— Utskrift av presentasjonen:

1 Kraft og bevegelse Kap 9

2 Farten til en gjenstand 1)Gjennomsnittsfart2)Momentfart Gjennomsnittsfart over en veldig begrenset strekning/tid. Den farten gjenstanden holder akkurat nå.

3 Akselerasjon

4 Kraft  Kan bare virke mellom to gjenstander.  På tegninger tegner vi kraften som en   Lang --  betyr stor kraft,  betyr liten  Kraften kan påvirke hvis det er kontakt mellom to gjenstander, eller over avstand som f eks tyngdegrakften.

5 Newtons første lov  ”Dersom det ikke virker krefter på en gjenstand, vil den fortsette i rettlinjet bevegelse med konstant fart, eller forbli i ro”  Det skal alltid en kraft til for å få en gjenstand til å begynne og bevege seg.  Det skal alltid en kraft til for å få en gjenstand til å stoppe.  Det skal alltid en kraft til for å øke eller minske farten til en gjenstand.  Det skal alltid en kraft til for å endre retningen til farten.

6 Kraft, masse og akselerasjon  ”Summen av kreftene er masse multiplisert med akselerasjon. F = m * a”  Tyngdeakselerasjonen ved jordoverflaten er ca 9,8 m/s 2. Dette har fått symbolet g  ”Kraft og motkraft virker på hver sitt legeme. De to kreftene er like store og motsatt rettet”

7 Newtons lover 1. ”Dersom det ikke virker krefter på en gjenstand, vil den fortsette i rettlinjet bevegelse med konstant fart, eller forbli i ro” 2. ”Summen av kreftene er masse multiplisert med akselerasjon. F = m * a” 1. ”Kraft og motkraft virker på hver sitt legeme. De to kreftene er like store og motsatt rettet”


Laste ned ppt "Kraft og bevegelse Kap 9. Farten til en gjenstand 1)Gjennomsnittsfart2)Momentfart Gjennomsnittsfart over en veldig begrenset strekning/tid. Den farten."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google