Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kraft og bevegelse Kap 9.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kraft og bevegelse Kap 9."— Utskrift av presentasjonen:

1 Kraft og bevegelse Kap 9

2 Farten til en gjenstand
1) Gjennomsnittsfart 2) Momentfart Gjennomsnittsfart over en veldig begrenset strekning/tid. Den farten gjenstanden holder akkurat nå.

3 Akselerasjon

4 Kraft Kan bare virke mellom to gjenstander.
På tegninger tegner vi kraften som en  Lang -- betyr stor kraft,  betyr liten Kraften kan påvirke hvis det er kontakt mellom to gjenstander, eller over avstand som f eks tyngdegrakften.

5 Newtons første lov ”Dersom det ikke virker krefter på en gjenstand, vil den fortsette i rettlinjet bevegelse med konstant fart, eller forbli i ro” Det skal alltid en kraft til for å få en gjenstand til å begynne og bevege seg. Det skal alltid en kraft til for å få en gjenstand til å stoppe. Det skal alltid en kraft til for å øke eller minske farten til en gjenstand. Det skal alltid en kraft til for å endre retningen til farten.

6 Kraft, masse og akselerasjon
”Summen av kreftene er masse multiplisert med akselerasjon. F = m * a” Tyngdeakselerasjonen ved jordoverflaten er ca 9,8 m/s2. Dette har fått symbolet g ”Kraft og motkraft virker på hver sitt legeme. De to kreftene er like store og motsatt rettet”

7 Newtons lover ”Dersom det ikke virker krefter på en gjenstand, vil den fortsette i rettlinjet bevegelse med konstant fart, eller forbli i ro” ”Summen av kreftene er masse multiplisert med akselerasjon. F = m * a” ”Kraft og motkraft virker på hver sitt legeme. De to kreftene er like store og motsatt rettet”


Laste ned ppt "Kraft og bevegelse Kap 9."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google