Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

VENSTRE HØYRE UTNYTTE LEDG ROM / MEDLØPSPASNING Neste 8 5 Nå fikk flere spillere på det røde laget tid til å komme mellom ballen og sitt eget mål (kalles.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "VENSTRE HØYRE UTNYTTE LEDG ROM / MEDLØPSPASNING Neste 8 5 Nå fikk flere spillere på det røde laget tid til å komme mellom ballen og sitt eget mål (kalles."— Utskrift av presentasjonen:

1 VENSTRE HØYRE UTNYTTE LEDG ROM / MEDLØPSPASNING Neste 8 5 Nå fikk flere spillere på det røde laget tid til å komme mellom ballen og sitt eget mål (kalles ofte rett side) og det blir vanskelig for nummer 8 å komme seg forbi den røde midtbanen. Vi spoler tilbale og førsøker på nytt. Her er et eksempel (alle spillerne på banen er ikke tegnet inn for å gjøre det litt enklere). Nummer 5 kan nå sentre rett på nummer 8. Hva skjer da? INNLEDNING: Når vi mottar ballen på banen så må vi forsøke å heve blikket for å se etter medspillere vi kan sentre til eller se om det er ledig plass (rom) på banen som vi kan utnytte. Det vil si at om det er et stort rom ledig foran deg så kan kanskje det beste være å føre ballen gjennom dette ledige rommet. Ser vi en ledig spiller som har et stort ledig rom foran seg så vil det ofte være lurt å sentre til henne. Da vil det også ofte være bedre å spille ballen inn i det ledige rommet enn å sentre direkte til medspilleren. Da blir det ofte det vi kaller en medløpspasning.

2 VENSTRE HØYRE UTNYTTE LEDG ROM / MEDLØPSPASNING Neste 8 5 Legg merke til det store rommet som er ledig foran nummer 8. Spiller vi ballen inn der kan nummer 8 komme seg raskt fremover på banen. Nå er nummer 8 forbi hele midtbanen til det røde laget og har fortsatt mye rom foran seg som hun kan løpe i.

3 VENSTRE HØYRE UTNYTTE LEDG ROM / MEDLØPSPASNING Neste 8 5 Her er et annet eksempel hvor vi ønsker å utnytte det store rommet som er bak motstandernes forsvar. Nummer 8 starter å løpe mot mål slik at hun kommer opp i fart. Akkurat før nummer 8 passerer de røde forsvarerne sentrer nummer 5 ballen inn i det ledige rommet (altså er det ikke offside). 7

4 VENSTRE HØYRE UTNYTTE LEDG ROM / MEDLØPSPASNING Neste 8 5 Ofte er det enda bedre å sentre ballen på skrå inn i det ledige rommet. Da er det enklere for angriperen å få tak i ballen uten at den går helt inn til keeperen. Igjen er det viktig at nummer 7 starter å løpe mot mål slik at hun kommer opp i fart før pasningen slås (eller akkurat når den slås). På den måten kommer hun forbi forsvaret som enda ikke har startet å løpe for fult. 7 TRENE PÅ: Skal vi greie å utnytte rommet foran en spiller må vi trene på to ting: 1.Å slå pasning inn i det ledige rommet. 2.Å trene på å ta i mot en pasning i fart uten å miste farten. Når en spiller skal motta en slik pasning er det ofte viktig å ikke stoppe ballen. Da mister vi all fart og motstanderne kan tette igjen det ledige rommet. Kanskje man bare så vidt skal sparke til ballen for å senke litt farten på den eller få den til å skifte litt retning. Av og til vil det ikke være nødvendig å være borti ballen i det hele tatt – bare løpe etter den. Viser nå to øvelser vi skal gjøre på trening.

5 UTNYTTE LEDG ROM / MEDLØPSPASNING Neste ØVELSE 1 : Medløpspasning – 2 og 2 sammarbeider Denne spilleren skal løpe rolig til utsiden av en kjegle. Sett opp farten når kjeglen rundes og motta pasning. Føre ballen tilbake til streken. Varier hvilken kjegle som rundes. Denne spilleren fører ballen et lite stykke frem og sentrer ballen inn i det ledige rommet foran den andre spilleren akkurat når hun runder kjeglen. Løp tilbake til streken. GJENTA MANGE GANGER! Dette er en ganske slitsom øvelse og for hver åttene gjentagelse (4 hver) kan man ta 4 langpasninger til hverandre.

6 UTNYTTE LEDG ROM / MEDLØPSPASNING Neste ØVELSE 2 : Medløpspasning etter støttepasning (2 og 2) Hver spiller løper mot utsiden av sin nærmeste kjegle. Ved kjeglen sentrer den til høyre ballen og fortsetter rundt kjeglen. Får så medløpspasning på vei tilbake til streken. Den til venstre runder sin kjegle og løper tilbake til streken. Når begge spillerne er tilbake på streken sentrer denne en pasning som skal gå mellom de to kjeglene. GJENTA MANGE GANGER! Dette er en ganske slitsom øvelse og det er viktig å holde innsatsen oppe. Etter en stund kan man sentre 3 ganger frem og tilbake før hver utførelse av øvelsen.

7 LYKKE TIL!!! VENSTRE HØYRE Avslutt DEKKE OPP INNENFOR EGEN 16- METER


Laste ned ppt "VENSTRE HØYRE UTNYTTE LEDG ROM / MEDLØPSPASNING Neste 8 5 Nå fikk flere spillere på det røde laget tid til å komme mellom ballen og sitt eget mål (kalles."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google