Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Skistua 15. desember 2007 Sindre Bergan.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Skistua 15. desember 2007 Sindre Bergan."— Utskrift av presentasjonen:

1 Skistua 15. desember 2007 Sindre Bergan

2 Grunnprinsipper Kompetanseflyt prosjektet NSF-langrenn
Klassisk Grunnprinsipper Kompetanseflyt prosjektet NSF-langrenn

3 Diagonalgang Grunnposisjon
Kroppen i fall framover. Når føttene passerer hverandre skal kroppen være i godt fall framover. Denne posisjonen skal være mest mulig stabil gjennom hele syklusen.

4 Diagonalgang Fall - litt det samme som pkt.1
Hofta ofte brukt som ref. Dette er en vanskelig oppgave og forholde seg til. Oppgaven bør heller være: * Spark bakover med den fot\ hoft som det skal sparkes fra med uten å knekke av. Da kommer motsatt hoft fram. * Linjene legg\ rygg er parallelle. * Overkropp ligger stabilt hele veien. Ikke opp å ned. * Mindre fall i slak motbakke.

5 Diagonalgang Innledning til fraspark
Ikke søk for langt fram med foten uten at hofta\ kroppen er i posisjon over foten. Foten\ leggen for langt fram betyr seint fraspark. Viktig at foten er rett under kroppen. (tyngdepunktet) Kun da kan en starte et fraspark.

6 Diagonalgang Fraspark
Kontant fraspark der en kjenner trykket ned i bakken. Tidlig fraspark.

7 Diagonalgang Tyngde overføring
Her spiller overkroppen en vesentlig rolle. Søk ned med armene i framføringen. I siste fase går imidlertid skuldrene og armen opp og overkroppen bringes over den fot\ hoft en skal sparke fra med. Ikke søk for langt fram med armene, da går rumpa bakover. Stå med foten under deg i glidfasen.

8 Diagonalgang Rytme og flyt
Kanskje det viktigste punktet. Har en ikke rytmen og flyten er det sannsynlig at noen av forannevnte punkter ikke er som de skal. Viktig at alt går i en bevegelse og bevegelsen ikke stopper opp.

9 Staking Jobbe mest mulig framme. Det er her man er sterk.
Stavtaket avsluttes rett bak låret. Få opp armene, stavene skal ha god fart i det de treffer bakken. Ikke søk for langt fram med strake armer. Da kommer ”rumpa” bak. Kroppen\ rumpa skal være på høyde eller foran hælen i det stavene treffer bakken. Stabilisere opp så ikke kraften går bakover men ned i stavene og videre ned i bakken. Få hjelp av tyngdekraften.

10 Dobbelttak m/fraspark
Grunnposisjon også her. Kroppen ligger stabilt hele veien mens armene opp og henter kraft. Stabilisering. Fraspark som i diagonalgang. Litt fram med leggen og trykk ned i bakken. (tyngdeoverføring) Stavtaket avsluttes rett bak låret.

11 Styrke og form er en vesentlig del av teknikk.
”Alle” klarer å gå teknisk riktig når de er uthvilt. Ikke alle klarer det når de blir slitne. Viktig å få automatisert bevegelsene så de sitter også når en er sliten.

12 Styrkens innvirkning på teknikk
Stabilisering muskulatur er veldig viktig for å ikke knekke av og få krafta i den retning man ønsker. Spesielt nedre buk muskulatur. Bare fantasien setter begrensning i øvelser. Jo mer man skøyter jo sterkere blir man i skøyting og kan holde teknikken lenger. Viktig også å trene i den farten man har i skirenn. Dvs .i høy fart….

13 Det viktigste punktet:
Grunnposisjon!!!!!


Laste ned ppt "Skistua 15. desember 2007 Sindre Bergan."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google