Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Målsetning med kurset: Presentasjon av, og trening på, verktøy og metoder til bruk for praktisk etikkarbeid og etisk refleksjon i kommunen. Målgruppe:

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Målsetning med kurset: Presentasjon av, og trening på, verktøy og metoder til bruk for praktisk etikkarbeid og etisk refleksjon i kommunen. Målgruppe:"— Utskrift av presentasjonen:

1 Målsetning med kurset: Presentasjon av, og trening på, verktøy og metoder til bruk for praktisk etikkarbeid og etisk refleksjon i kommunen. Målgruppe: Ressurspersoner og ildsjeler i kommunens etikkarbeid som skal lede etisk refleksjon. Etikk-veileder kurs Metoder og verktøy i praktisk etikkarbeid og etisk refleksjon Kristin Bie, sykepleier og høgskolelektor Torsdag 21.okt. 2010 Tirsdag 02.nov. 2010 Onsdag 24.nov. 2010 Kl.: 1100 – 1500 Sted: Bjørgene omsorgssenter undervisningssykehjem Påmelding innen 12.okt. 2010 til Bjørgene omsorgssenter undervisningssykehjem tlf: 52744600 e-mail til: BOU@haugesund.kommune.no Kurset er for ansatte i Tysvær, Vindafjord, Bokn, Haugesund og Kvinnherad (som deltar i KS’s etikkprosjekt). Bjørgene omsorgssenter undervisningssykehjem Kurset er et samarbeid mellom KS og Bjørgene omsorgssenter undervisningssykehjem Det søkes om godkjenning som meritterende til klinisk stige ved Norsk sykepleierforbund og Fagforbundet. Meir informasjon: www.bjorgeneush.no Pernille Næss, cand.med. og prosjektveileder, KS Tidsramme: Kurset deles opp i tre samlinger som hver varer i 4 timer. Mellom samlingene går det ca 3 uker slik at deltakerne får tid til å trene på metodene i sine refleksjonsgrupper.

2 Etikkhåndboka er prosjektets metodebok, og utgjør hovedgrunnlaget for kurset. Programmet nedenfor vil kunne endres noe etter tilbakemelding fra deltagerne. Kurset vil hovedsakelig dreie seg om å trene på metodene i grupper og vil dermed kreve egeninnsats fra deltagerne. Faglig påfyll vil være praktisk rettet. Samling 1 Faglig påfyll: Hva mener vi med etisk refleksjon og hvorfor er dette viktig? Holdninger, verdier og etiske utfordringer Etiske dilemma, hva er det? Hva innebærer det å lede etisk refleksjon på arbeidsplassen? Metode/ verktøy som presenteres: Refleksjonskort ”Les en fortelling” Sjekkliste for etisk refleksjon Til neste gang: Alle skal ha gjennomført minst en refleksjonsgruppe på eget arbeidssted hvor en av metodene / verktøyene vi har gjennomgått er prøvd ut. Evt kan E-læringsvertøyet ”Etisk refleksjon” prøves ut. Ta med en egen etisk utfordring til neste samling som evt kan brukes i gruppearbeidet. Samling 2 Faglig påfyll: Mer om etiske utfordringer og etiske dilemma Hva er etikk, hva er faglige utfordringer? Hva er viktige momenter når man behandler en etisk utfordring/etisk dilemma Hvordan bruke gruppen – hva menes med reflekterende team Metode/ verktøy som presenteres: Sjekkliste for etisk refleksjon Bruk av reflekterende team Til neste gang: Alle skal ha gjennomført minst en refleksjonsgruppe på eget arbeidssted hvor en eller flere av metodene / verktøyene vi har gjennomgått er prøvd ut. Tenke igjennom erfaringene fra og utfordringene i refleksjonsgruppene og forberede minst to erfaringer og / eller utfordringer som presenteres i plenum. Ta med et etisk dilemma/etisk utfordring som kan brukes i gruppearbeidet. Samling 3 Faglig påfyll: Juridiske aspekt rundt etiske dilemma Oppsummering. Erfaringer fra refleksjonsgruppene. Jobbe med utfordringer deltakerne har hatt og trene mer på metodene / verktøyene som deltagerne opplever de har mest behov for.


Laste ned ppt "Målsetning med kurset: Presentasjon av, og trening på, verktøy og metoder til bruk for praktisk etikkarbeid og etisk refleksjon i kommunen. Målgruppe:"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google