Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Film - i bogruppe for personer med demens Et middel til engasjement og trivsel? Et alternativ til en beroligende tablett? Prosjekt om utprøving av audiovisuell.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Film - i bogruppe for personer med demens Et middel til engasjement og trivsel? Et alternativ til en beroligende tablett? Prosjekt om utprøving av audiovisuell."— Utskrift av presentasjonen:

1 Film - i bogruppe for personer med demens Et middel til engasjement og trivsel? Et alternativ til en beroligende tablett? Prosjekt om utprøving av audiovisuell teknologi FOU-DAG 4. juni 2014 på TML senteret, Sandefjord Ellen Eia, fagleder/prosjektmedarbeider, Re kommune

2 Pilotprosjekt ved Vestjordet bofellesskap Prosjektansvarlig : Re kommune Forskergruppe : Høgskolen i Buskerud og Vestfold v/ Anne Marie Gran Bruun og Hans Einar Hem i samarbeid med Aldring og helse v/ Torhild Holthe E-mergency, Danmark har hatt opprinnelig ide, teknikk og installasjon. Prosjektstart i januar 2013

3 Prosjektomtale «Hensikten med prosjektet er å skaffe kunnskap om hvordan moderne audio-visuell sansestimulering positivt kan påvirke demente beboeres livskvalitet på sykehjem. Det skal inkluderes 8 beboere på sykehjem, og man ønsker å teste ut om audio-visuell teknologi (Comfort-Zone) kan stimulere demente beboere. Endringer i livskvalitet, samt endringer i samhandlingen mellom beboer, personal og pårørende som følge av intervensjonen skal undersøkes.»

4 ComfortZone ComfortZone= filmaktivitet Flatskjerm på stativ m/hjul Computerdel med film-meny nederst Touch-system

5 Introduksjon av CZ for ansatte og forskerne i prosjektet 23.09.13 Oddbjørn, Inger, Aino, Ole, Anne Marie, Gerd, Ellen, Torhild Bruksanvisningen ser jo såre enkel ut, men hvordan vil det virke i praksis ?

6 Hva har vi observert og erfart med filmaktivitet? (ComfortZone) Positive erfaringer :  Gode øyeblikksopplevelser  Overraskende, men fine emosjonelle uttrykk  Økt interesse og respekt fra prosjektdeltagerne  Engasjement, energi og våkenhet  Språkstimulerende  Beroligende  Fremmer fellesskap Negative erfaringer :  Store variasjoner ift hva som fenget interessen  Filmutvalget var viktigere enn vi trodde i starten  Å starte med en ny aktivitet betød utfordringer  Teknisk svikt, teknisk kompetanse


Laste ned ppt "Film - i bogruppe for personer med demens Et middel til engasjement og trivsel? Et alternativ til en beroligende tablett? Prosjekt om utprøving av audiovisuell."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google