Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Ventilasjon for renere innemiljø.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Ventilasjon for renere innemiljø."— Utskrift av presentasjonen:

1 Ventilasjon for renere innemiljø.
Erfaringer fra ”Rene Rom” viser at et en lav partikkelkonsentrasjon er gunstig for allergikere og astmatikere. Forsøk viser at effekten av andre forurensninger reduseres når partikkelkonsentrasjonen reduseres. Rapport fra Arbetslivsintitutet/Arbetsmiljøintitutet viser at det er en klar sammenheng mellom målte partikkeltall i arbeidsmiljøet og personalproblemer og sykefravær.

2 Forsøk i kontormodul Trykktett Lab., 10 m2 x 2,7 m takhøyde
Våttørket gulv før hvert forsøk HEPA-filtrert tilluft Kontorkledd forsøksperson Spesifiserte bevegelsesmønster PC, skjerm og blekkskriver Simulert lett solinstrålning Belysning á 15 W/m2 Temperaturmåling i tilluft, avkastluft og i pustesonen Partikelmåling i tilluft, avkastluft og i pustesonen CO2-måling i tilluft, avkastluft og i pustesonen

3 Innendørs forurensninger
Menneske og klær Mikroorganismer Møbler og innredning Papirarbeide Skrivere Lekkasje utenfra Byggningsmateriell Mykgjørere i plast Flammebeskyttelsesmiddel i PC og tekstiler

4 Varma og kalde forurensninger
Varme partikler Mennisker og klær (allergener, virus og bakterier) Skrivere Kalde partikler Mikroorganismer Papirshåndtering Lekkasje utenfra Varma gasser Mykgjørere i plast Flammebyskettelsesmiddel i PC Kalde gasser Møbler og innredning Byggningsmatererialer Flammebyskettelsesmiddel i tekstilier, etc.

5 Målte konvektionsstrømmer
1 person = m3/h PC, inkl. skjerm = 50 m3/h Vindu = 15 m3/h Skriver = 0 m3/h Til sammen = 120 m3/h Den største delen av forurensningene som dannes i rommet, partikler, CO2 og emisjoner finner vi igjen i vameputen oppe under taket. Når vi slår av ventilasjonsanlegget senkes varmeputen med ca. 12 m/h.

6 Vertikal fortrengningventilation

7 Konvensjonell fortynnings ventilasjon

8 Partikelkonsentrasjoner fortrengningsventilasjon

9 CO2 konsentrasjoner med fortrengningsventilasjon

10 Temperaturvirkningsgrad fortrengningsventilasjon

11 Partikkeltall med åpen dør mot rom med høy partikkelkonsentrasjon
Partikkeltall med åpen dør mot rom med høy partikkelkonsentrasjon. Som en avslutning av forsøkene ble det utført partikkeltelling i tilstøtende rom og i kontor med åpen dør mellom rommene. Målingene ble utført både med fortrengningsventilasjon og med fortynningsventilasjon. Åpen dør og fortrengningsventilasjon: Partikkeltallet i kontoret la seg midt i mellom partikkeltallet for kontor og tilstøtende rom, det vil for dette tilfellet si at partikkeltallet i kontoret la seg på et nivå tilsvarende ca. 50% av partikkeltallet i tilstøtende rom. Partikkeltallet i tilstøtende rom holdt seg tilnærmet konstant.


Laste ned ppt "Ventilasjon for renere innemiljø."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google