Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Berge Tokyo built 2000 298677 TDW. ”Rent og rikt hav” Regjeringen vil: Styrke den maritime trafikkontroll og overvåking, med AIS og med spesielle tiltak.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Berge Tokyo built 2000 298677 TDW. ”Rent og rikt hav” Regjeringen vil: Styrke den maritime trafikkontroll og overvåking, med AIS og med spesielle tiltak."— Utskrift av presentasjonen:

1 Berge Tokyo built 2000 298677 TDW

2

3 ”Rent og rikt hav” Regjeringen vil: Styrke den maritime trafikkontroll og overvåking, med AIS og med spesielle tiltak i Nord Norge Utrede utvidelse av territorialgrensen til 12 n. mil Etablere påbudte seilingsleder for miljøfarlig trafikk Arbeide for internasjonale regler for varsling generelt, og med Russland spesielt

4 Trafikk - overvåking For - å forebygge ulykker til sjøs - assistanse - rapportering - ledelse - trafikkontroll Utført av - erfarent nautisk personell Men ikke for - toll - politi, eller - forsvars anliggender

5 Trafikksentraler Nåværende sentraler er anlagt på steder med: Høy trafikk-konsentrasjon og stor andel fartøy med farlig og forurensende last. Dette gjelder Oslofjorden, Brevik, Fedje og Kvitsøy. Vardø: Regjeringen har nå besluttet at det skal etableres en ny trafikksentral i Vardø. Denne skal være operativ fra 1.1.2007. Trafikksentralen i Vardø er først og fremst opprettet for å overvåke skip med farlig eller forurensende last som seiler langs kysten.

6 Automatic Identification System, AIS AIS – Automatic Identification System – for trafikk kontroll og overvåking AIS er besluttet av IMO. Gir mulighet til trafikk kontroll og overvåking av hele kysten. Kombinert med radar vil det gi full dekning. Kystverket har fått 40 mill til å etablere landbasert AIS. Ferdig i 2004. Utfordringen er å lage en helhetsløsning for så vel sivile, militære som rednings formål.

7 AIS - Basic idea  Ship to Ship  Ship to Shore

8 Status per 20.10.04

9 Utvidelse av territorialgrensen til 12 nautiske mil

10 ”Rent og rikt hav” Regjeringen vil videre: Vurdere hvordan slepebåtkapasiteten i Nord- Norge kan styrkes Styrke oljevernberedskapen langs kysten ved bedre utnyttelse av private og statlige ressurser Overføre SFT’s ansvar for statlig beredskap mot akutt forurensing til Kystverket

11

12

13

14


Laste ned ppt "Berge Tokyo built 2000 298677 TDW. ”Rent og rikt hav” Regjeringen vil: Styrke den maritime trafikkontroll og overvåking, med AIS og med spesielle tiltak."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google