Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

DPBL: Distribuert problembasert læring. Utprøving av en modell ved to grunnutdanninger ved avdeling for helse og sosialfag, Høgskolen i Bergen Reidar Aarskog.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "DPBL: Distribuert problembasert læring. Utprøving av en modell ved to grunnutdanninger ved avdeling for helse og sosialfag, Høgskolen i Bergen Reidar Aarskog."— Utskrift av presentasjonen:

1 DPBL: Distribuert problembasert læring. Utprøving av en modell ved to grunnutdanninger ved avdeling for helse og sosialfag, Høgskolen i Bergen Reidar Aarskog og Sidsel Kaland 13.03.06

2 Disposisjon Bakgrunn og hensikt Problembasert læring – PBL 7-trinnsmodellen Studiestøttesystem og nettbasert læringsarena Eksempler Resultater Konklusjon

3 Bakgrunn PBL – DPBL Tradisjon i de to utdanningene i ergo- og fysioterapi Anvendelsesområde for modellen

4 Problembasert læring - PBL En pedagogisk metode lærerens undervisningsmetode studentenes arbeidsmetode

5 TRIGGER - håndskade Jan Jansen er 26 år og er utdannet mekaniker. Han arbeider på oljeplattform i Nordsjøen. En dag skader han høyre hånden i en hydraulisk maskin. Han pådrar seg en klemskade over 1. metacarp (proximalt for tommelens MCP- ledd). Tommelen er delvis avrevet med brudd, seneskade og muskelskade. Det er usikkert om han har fått nerveskade. På sykehuset blir bruddet pinnefixert. Abduktor- og extensorsenene blir sydd sammen igjen. Når du som ergoterapeut møter ham på avdelingen, har han hele hånden i en stor bandasje. Jan Jansen må regne med å være sykemeldt i flere måneder.

6 7-trinnsmodellen Trinn 1: KLARGJØRING AV PROBLEMSITUASJONEN Trinn 2: PROBLEMFORMULERING Trinn 3: PROBLEMANALYSE OG UTFORSKING Trinn 4: VURDERING OG SYSTEMATISERING Trinn 5: FORMULERE LÆRINGSBEHOV Trinn 6: INNHENTING AV KUNNSKAP Trinn 7: SYNTESE OG KONTROLL AV INNHENTET KUNNSKAP

7 Nettbasert arena Hvilke verktøy har man behov for? Hvordan skal studiearbeidet og kommunikasjonen skje?

8 Eksempler fra en situasjon Meny som viser oppsett Ressurser lagt inn av studenter Diskusjonsforum Tekstsamling

9 Meny: situasjon om håndskade

10 Ressurser fra studentene

11 Diskusjon

12 Diskusjon tråd-/kategoribasert

13 Prosessorientert dokument

14 Resultater Motsetninger Positive - Negative

15 Evaluering (+) ”Syntest dette var kjempe spanande. Ein held seg mykje meir til saken, og ingen seier "mykje i slengen". Alle kjem til og ein veg orda ein skriv meir enn ord ein seier. Har lært at det fint går an å samarbeide på denne måten også. Så blir ein jo bedre med bruk av data på denne måten. Dette hadde eg sansen for.. Eg liker progresjon, og eg liker system. System kan me faktisk òg få i mykje større grad med meir bruk av tekstsamlinga.”

16 Evaluering (+) ”Til tross for at dette ”dataprogrammet” ikke var optimalt til denne bruken, likte jeg på mange måter dette. Alle får si det de vil, ingen prater i munnen på hverandre, en holder seg til saken, en må lære seg å være presis og kortfattet og å forklare helt verbalt, en er der en vil, kan ha bøker, internett og andre tekster lett tilgjengelig…”

17 Evaluering (-) ”Jeg har fått bedre forståelse av leddene i fingrene, og hva pinnefixering innebærer. Jeg er også blitt bevist håndens viktighet hos mennesker. (det er jo den som i følge Randi skiller oss fra apene...). ellers er jeg bare veldig forvirret av dette meldingssystemet. håper det blir mindre tørrprating på neste møte.”

18 Evaluering (-) ”Nettbasert gruppe er noe helt annet enn å sitte i et rom hvor du ser fjesene til de andre. På nettet går du glipp av kroppsspråk og tonefall, du mister en vesentlig del av den sosiale rammen rundt gruppearbeidet. Dessuten føler jeg meg personlig hemmet når det kommer til effektiviteten. Jeg er mye rappere i kjeften enn i fingrene på tastaturet. Jeg merker også at det er mer stress å ha et slikt arbeid på nettet. Det er et veldig dumt opplegg med at du må oppdatere hele tiden – tips: MSN. Men ellers er det jo en erfaring å ha med seg.”

19 Konklusjon Anvendbar og nyttig modell men…


Laste ned ppt "DPBL: Distribuert problembasert læring. Utprøving av en modell ved to grunnutdanninger ved avdeling for helse og sosialfag, Høgskolen i Bergen Reidar Aarskog."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google