Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

1 Ann Turi Ursin, TINE Meieriet Nordlørdag, 12. juli 2014 Framtidsretta kufôring Muligheter og utfordringer i den nordnorske melkeproduksjonen.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "1 Ann Turi Ursin, TINE Meieriet Nordlørdag, 12. juli 2014 Framtidsretta kufôring Muligheter og utfordringer i den nordnorske melkeproduksjonen."— Utskrift av presentasjonen:

1 1 Ann Turi Ursin, TINE Meieriet Nordlørdag, 12. juli 2014 Framtidsretta kufôring Muligheter og utfordringer i den nordnorske melkeproduksjonen

2 2 Ann Turi Ursin, TINE Meieriet Nordlørdag, 12. juli 2014 Framtidas melkeproduksjon Færre bruk -> ca 1000 Doblet produksjonen pr gård -> 30 årskyr, l kvote Protein vil være mangelvare -> setter større krav til grovfôrkvaliteten Areal vil være en flaskehals -> setter større krav til agronomien

3 3 Ann Turi Ursin, TINE Meieriet Nordlørdag, 12. juli 2014 Erfaringer fra Melk i Framtida  Mange ønsker/har behov for å øke ytelsen pr årsku  Få produsenter vet hvilken grovfôrkvalitet de har  ”Grovfôrkvaliteten styres av været”  Arealtilgangen er en begrensende faktor i enkelte områder

4 4 Ann Turi Ursin, TINE Meieriet Nordlørdag, 12. juli 2014 Nok grovfôr av god kvalitet er viktig for en ernæringsmessig og økonomisk optimal fôring ”Når man vet hvor man står kan man bestemme veien videre”

5 5 Ann Turi Ursin, TINE Meieriet Nordlørdag, 12. juli 2014 Fôringen er den enkeltfaktoren som har størst innvirkning på resultatet!

6 6 Ann Turi Ursin, TINE Meieriet Nordlørdag, 12. juli 2014 Fôringens innvirkning på resultatet  Ytelse  Melkekvalitet  Fruktbarhet  Helse / produksjonssykdommer  Tilvekst (ungdyr) => ØKONOMI

7 7 Ann Turi Ursin, TINE Meieriet Nordlørdag, 12. juli 2014 Grovfôropptak og kraftfôrbehov ved ulike kvaliteter og ytelsesnivå 7388,- 8956, ,- 4797,- 8113,- 9838, , ,- 9279, ,-

8 8 Ann Turi Ursin, TINE Meieriet Nordlørdag, 12. juli 2014 Hva er da en grovfôranalyse verdt?

9 9 Ann Turi Ursin, TINE Meieriet Nordlørdag, 12. juli 2014 Litt om grovfôrkvaliteten

10 10 Ann Turi Ursin, TINE Meieriet Nordlørdag, 12. juli 2014

11 11 Ann Turi Ursin, TINE Meieriet Nordlørdag, 12. juli 2014 Oppgradering av dyrket areal  Eng har høyest avling engår  Økende alder på enga medfører ofte en økende andel av arter som har relativt lite struktur (’spedlemma’ arter), men hvor det er en høy andel ufordøyelig struktur  Redusert næringsverdi i grovfôret  Når raskere begrensninger i daglig kraftfôrmengde før det begynner å bli ”vomtrøbbel”

12 12 Ann Turi Ursin, TINE Meieriet Nordlørdag, 12. juli 2014 Hva kan gjøres med eget grovfôr?  Forbedre kvaliteten?  Flere høstinger?  Bedre utnytting av husdyrgjødsla?  Bruke andre arter?  Proteinrike vekster? Klimaendringene setter nye krav til grovfôrdyrkingen og dermed også til fôringsstrategiene i melkeproduksjonen

13 13 Ann Turi Ursin, TINE Meieriet Nordlørdag, 12. juli 2014 Betydningen av godt grovfôr

14 14 Ann Turi Ursin, TINE Meieriet Nordlørdag, 12. juli 2014 Betydningen av godt grovfôr

15 15 Ann Turi Ursin, TINE Meieriet Nordlørdag, 12. juli 2014 Trenger du fôringsrådgivning?

16 16 Ann Turi Ursin, TINE Meieriet Nordlørdag, 12. juli 2014 Takk for oppmerksomheten!


Laste ned ppt "1 Ann Turi Ursin, TINE Meieriet Nordlørdag, 12. juli 2014 Framtidsretta kufôring Muligheter og utfordringer i den nordnorske melkeproduksjonen."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google