Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

PRIMTALL Litt mer om. PRIMTALL Litt mer om Vi må finne ut HVORDAN VI FINNER PRIMTALLENE.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "PRIMTALL Litt mer om. PRIMTALL Litt mer om Vi må finne ut HVORDAN VI FINNER PRIMTALLENE."— Utskrift av presentasjonen:

1 PRIMTALL Litt mer om

2 PRIMTALL Litt mer om Vi må finne ut HVORDAN VI FINNER PRIMTALLENE

3 PRIMTALL Litt mer om …og begynnelsen er, som så ofte ellers GANGETABELLEN

4 PRIMTALL Litt mer om Vi begynner med det enkleste 2-GANGEN 2. 1 = = = = = = = = = = 20 Men, kjære venner…. 2-GANGEN stopper ikke der! Vi kan fortsette: = = = = = = = = = = 40 Faktisk…. Alle tall som kan deles på 2 hører med til 2-gangen!

5 PRIMTALL Litt mer om Jeg gjentar OG SÅNN ER DET MED DE ANDRE GANGENE OGSÅ Alle tall som kan deles på 2 hører med til 2-gangen! Alle tall som kan deles på 3 hører med til 3-gangen! Alle tall som kan deles på 4 hører med til 4-gangen! Alle tall som kan deles på 5 hører med til 5-gangen! Alle tall som kan deles på 6 hører med til 6-gangen! Alle tall som kan deles på 7 hører med til 7-gangen! Alle tall som kan deles på 8 hører med til 8-gangen! Alle tall som kan deles på 9 hører med til 9-gangen! Men nå skal vi se spesielt på primtallene…..

6 PRIMTALL Litt mer om DA TAR VI BORT ALLE SOM IKKE ER PRIMTALL Alle tall som kan deles på 3 hører med til 3-gangen! Alle tall som kan deles på 4 hører med til 4-gangen! Alle tall som kan deles på 5 hører med til 5-gangen! Alle tall som kan deles på 6 hører med til 6-gangen! Alle tall som kan deles på 7 hører med til 7-gangen! Alle tall som kan deles på 8 hører med til 8-gangen! Vi står igjen med 2 – 3 – Alle tall som kan deles på 2 hører med til 2-gangen! Alle tall som kan deles på 9 hører med til 9-gangen!

7 PRIMTALL Litt mer om HER ER ALLE TALLENE FRA 1 TIL 50 Nå fjerner vi alle tallene i 2-gangen, bortsett fra 2: Du ser kanskje at det blir alle partallene, bortsett fra 2. Så fjerner vi alle tallene i 3-gangen, bortsett fra 3: Så fjerner vi alle tallene i 5-gangen, bortsett fra 5: Så fjerner vi alle tallene i 7-gangen, bortsett fra 7: SÅNN! Nå står vi igjen med bare PRIMTALL

8 PRIMTALL Litt mer om HER ER ALLE TALLENE FRA 1 TIL ALTSÅ DU FINNER PRIMTALLENE VED Å FJERNE ALLE TALLENE SOM DU FINNER I EN ELLER ANNEN GANGETABELL 30

9 Det får være nok for denne gangen © Roar Kristoffersen 2013


Laste ned ppt "PRIMTALL Litt mer om. PRIMTALL Litt mer om Vi må finne ut HVORDAN VI FINNER PRIMTALLENE."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google