Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kapittel 11 Oppfølging Fred Wenstøp. 2 Innledning  Visjonen: hva slags fjerne strender ser vi for oss ?  Verdier og mål: hva vi skal ta hensyn til ved.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kapittel 11 Oppfølging Fred Wenstøp. 2 Innledning  Visjonen: hva slags fjerne strender ser vi for oss ?  Verdier og mål: hva vi skal ta hensyn til ved."— Utskrift av presentasjonen:

1 Kapittel 11 Oppfølging Fred Wenstøp

2 2 Innledning  Visjonen: hva slags fjerne strender ser vi for oss ?  Verdier og mål: hva vi skal ta hensyn til ved viktige valg ?  Valg av strategi: hvilken hovedkurs skal vi peile oss inn på ?  Strategiske valg: hvilke kursendringer bør vi gjøre underveis for å utnytte muligheter eller trusler som dukker opp?  Verdikonfigurasjon: hvordan virker skuta ?  Intern analyse: hvor god er skuta i forhold til andre skuter ?  Ekstern analyse: hvor på kartet er vi ?  Gjennomføring: hvordan skal vi få mannskapet til å slutte opp om strategien ?  Oppfølging: Hvordan manøvrere skuta mens vi er undervis?

3 Fred Wenstøp3 Balansert målstyring  Å tilføre en strategisk dimensjon til ledelse og kontroll’  Å kommunisere til hver og en hensikten med det arbeidet de utfører  Å synliggjøre hvordan kompetanseutvikling, kunde-relasjoner og IT- utvikling vil betale seg i fremtiden  Å gi anledning til å lære ved mer systematisk bruk av styringsvariabler som kan brukes til diskusjon av virksomheten  Å skape større forståelse for at mange av de viktigste tingene som gjøres, ikke umiddelbart behøver vise seg i form av lavere kostnader eller høyere inntekter  Å forklare til omverdenen hva organisasjonen er og hva den kan gjøre, som et supplement til det finansielle bildet som presenteres i årsrapporten

4 Fred Wenstøp4 Resultatmål  Målhierarki: –Når vi formulerer strategiske mål, er det viktig at vi er verdifokuserte og ikke blander midler inn i målhierarkiet  Balansert målstyring: –oppfølging av strategi – manøvrering underveis –viktig å også fokusere på midler for å nå målene –det gjør vi ved å ta med resultatdrivere som styringsvariabler

5 Fred Wenstøp5 De fire hovedperspektivene i balansert målstyring fremstilt som et målhierarki og med eksempler på typiske styringsvariabler

6 Fred Wenstøp6 Organisasjonens dynamikk

7 Fred Wenstøp7 Anbefalt litteratur  www.bscworld.com/ www.bscworld.com/  Kaplan, R. S. and D. P. Norton (1996). The Balanced Scorecard. Boston, Harvard Business School Press.  Olve, N.-G., J. Roy, et al. (1999). Performance Drivers. Chichester, John Wiley & Sons.  Hoff, K. G. and P. A. Holving (2002). Balansert målstyring. Oslo, Universitetsforlaget.


Laste ned ppt "Kapittel 11 Oppfølging Fred Wenstøp. 2 Innledning  Visjonen: hva slags fjerne strender ser vi for oss ?  Verdier og mål: hva vi skal ta hensyn til ved."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google