Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Tankens kraft Vi blir det vi tenker!.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Tankens kraft Vi blir det vi tenker!."— Utskrift av presentasjonen:

1 Tankens kraft Vi blir det vi tenker!

2

3 Vinnere er mennesker som deg
Vinnere gir ikke opp. Når livet blir tøft, henger de med til det går bedre. Vinnere tenker positivt og ser noe godt i alt. Av det ordinære utvikler de det ekstra-ordinære. Vinnere er mennesker som deg. De gjør denne verden til et bedre sted å være. (Nancy Sims)

4

5 Tankene styrer oss Jeg vet ikke hva jeg vil, derfor er det så lett å tenke på det jeg ikke vil. Ved å tenke på det jeg ikke skal, er det det som får fokus.

6

7

8 Mentale forberedelser
1. Planlegging Alle detaljer må ikke være planlagt, kun det som er viktig. God planlegging gir trygghet og selvtillit. 2. Lag en enkel modell For å prestere under et høyt press er det viktig at en har noen ”baner” mellom hode og nervesystem til muskulaturen som gir en optimal prestasjon.

9 …..forts. mentale….. For at en ikke hopper ut av ”banen”, må dette være tenkt/trent inn. En lager først en modell av utførelsen av hvert prestasjonselement, eks.: Skiskyting: Slapp av i kroppen, ha fokus på blinken og klem hardt på avtrekkeren. Alt annet automatisert og følelsen kommer fra denne triggeren.

10 …..forts. mentale….. 3. Tren inn den enkle modellen En skaper en sterk ”bane” ved å tenke på den når en trener, når en kjører bil, før en legger seg (stimulerer underbevisstheten). 4. Evaluerer trening/konkurranse. Finner det som gikk bra og det som må bedres. Slapp av, lukk ut feila/gjør det riktig, plugger inn riktig utførelse og går rennet på nytt med perfekt gjennomføring.

11 …..forts. mentale….. 5. Positive tanker Gled deg til konkurransen. Legg inn glade, positive tanker i forberedelsene. 6. Selvsuggesjon En kan tenke seg i god fysisk form. 7. Alt bygger opp mot det viktige løpet Alt henger sammen, kan ikke isolere seg fra resten av tilværelsen.

12 …..forts. mentale….. 8. Fokuser på det du kan gjøre noe med! Ikke tenk på de/det. Tenk kun på det du kan gjøre noe med, det du kontrollerer. Vær klar over din reaksjon på det ukontrollerbare, den kan du kontrollere. 9. Konsentrasjon/fokus Tenk kun på det du gjør i nuet. Tenk kun på det du skal gjøre og ikke på hvilke konsekvenser handlingen vil få.

13

14 Mental-psykisk trening
Mental trening gjør deg ikke til en bedre idrettsutøver, men til å bli så god som du er! Og hjelper deg til å flytte grenser Mental trening - tanken skal styre følelsene (positiv og offensiv tenkning) Psykisk trening - når tanken ikke greier å styre eller kontrollere følelsene (spesielt angstfølelser)

15

16 Forslag til innhold av mentalkomponent i total-trening
1. MENTAL VISUALISERING Se FLINTSTONE 2. PRESTASJONS PROFIL C) Positiv huskeliste A) Trenings målsetning B) Prestasjons målsetning 3. TANKE KATALOG

17 Månedlige utviklingsmål
Dato fra: til: Livsstil Mål: Evaluering: Svært dårlig Svært bra

18 Målsetting for treningsøkta
Evaluering: # Svært dårlig Svært bra # Svært dårlig Svært bra Kommentarer:

19 …..forts….. 1. Før du starter treningsøkta, vær forberedt. Sett deg to mål for dagen. 2. Skriv nøkkelord på hånda, for å bli minnet på dagens mål gjennom økta. 3. Etter at treningsøkta er avsluttet evaluerer du økten og finner ut om du har nådd dagens mål.

20 Løpsanalyse del 1 1. Hva var bra? 2. Hvorfor?
3. Hvilke kvaliteter, tiltak/erfaring var det som gjorde at det fungerte?

21 Løpsanalyse del 2 1. Hva fungerte ikke?
2. Hva fungerte i den delen som ikke fungerte? 3. Hva må gjøres for å forberede dette? 4. Hva i del 3 positivt kan brukes i det som må forbedres?


Laste ned ppt "Tankens kraft Vi blir det vi tenker!."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google