Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Bakgrunn Interessen for kortreist og lokal mat er økende i Norge og flere er opptatt av at norske råvarer er naturlig, sunne og trygge.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Bakgrunn Interessen for kortreist og lokal mat er økende i Norge og flere er opptatt av at norske råvarer er naturlig, sunne og trygge."— Utskrift av presentasjonen:

1

2

3 Bakgrunn Interessen for kortreist og lokal mat er økende i Norge og flere er opptatt av at norske råvarer er naturlig, sunne og trygge

4

5 Utgangspunkt Hamarregionen er et av Norges største landbruksdistrikter og sentrum for norsk mattradisjon

6 Hovedmålsetting Dette skal være en messe med fokus på gode matopplevelser og råvarer av høy kvalitet

7 Hovedinnretning Midt i matfatet skal være en kulinarisk rundreise med hovedfokus på kortreist mat- og landbruksopplevelser med utgangspunkt i det beste Innlandet har i sitt spiskammers

8 Forutsetninger Alle aktører og deltakere må ha som målsetting å presentere seg med ”opplevelsesprodukter” som bygger opp og forsterker hovedinnretningen

9 Forutsetninger Publikum skal bli inspirert og selv ta del i opplevelsene De skal også kunne få med seg noe ”matnytting” hjem

10 Midt i matfatet – 2 delt arrangement? messe på dagtid, restaurant på kveld?

11 Midt i matfatet – aktiviteter…. Matmarket – Bondens marked Mini Kokkekurs – lær å lage enkel, god og velsmakende mat Kokkekonkurranser – publikum er jury Hva er tradisjonsrik norsk mat – frem fra glemselen (fra blodpudding og tilslørte bondepiker….) Prøv en traktor, skurtresker eller annet landbrukskjøretøy (3D skjerm?) Hvor kommer melka fra - melkemaskin Maten du putter i deg – fokus på sunn mat - matsikkerhet og økologisk mat Restaurant på kveldstid med underholdning -en kulinarisk rundereise i mat- og drikke

12 Hele verdikjeden…. Forske – utvikle/innovasjon - utdanne Pløye - så – stelle/pleie – harve – maskiner og redskap Høste/treske - kverne/male - brød - bakst Grønnsaker, bær, frukt, melk – ost – meieri - dessert Kalv – ku – okse - gris – svin – sau/lam - fjørfe - slakte Vilt, fisk og fangst Brenneri, øl og dram…. Smaksprøver, tilberedning og bespisning Opplevelsesaktivieter i tilknytning til dette

13 Etterlatt inntrykk Etablere et solid fundament for å bli landets beste messe med utgangspunkt i kortreist mat-, drikke- og landbruksopplevelser


Laste ned ppt "Bakgrunn Interessen for kortreist og lokal mat er økende i Norge og flere er opptatt av at norske råvarer er naturlig, sunne og trygge."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google