Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Status Brønnprosjektet

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Status Brønnprosjektet"— Utskrift av presentasjonen:

1 Status Brønnprosjektet
Litt informasjon, nøkkeltall og planer

2

3 Antall brønner så langt…
57 brønner i Uganda 4 brønner i Malawi 59 brønner i Zambia Totalt 120 stk Verdi innsamlede midler til brønner, ca 6,5 millioner kroner

4 Liste over de 11 siste brønnene i Zambia

5

6 Retningslinjer for Brønnkomiteen
Brønnkomiten (heretter kalt BK) organiserer og leder Lions Norge sitt vann/brønnprosjekt i Afrika. Organisering Prosjektet ledes av en brønnkomite som består av 2 frivillige personer. Komitéens medlemmer er i dag Ole Romslo Traasdahl og Annette Pemmer. Begge med erfaring fra brønnprosjekter i Afrika. Komiteens leder er Ole R Traasdahl, som også sitter i LAN styret. Komiteen er underlagt LAN styret og rapporterer til dette. Komiteens ansvarsområder Sørge for jevnlig informasjon om prosjektets status til organisasjonen Presentasjon av prosjektet på distrikts-, sone- eller klubbmøter ved behov. Administrere brønnprosjektet med ajourføring av lister, sørge for innbetalinger og bestillinger av brønner. Alle brønner skal forhånds- betales før de settes i bestilling. Holde løpende kontakt med regnskapsfører i Lions Norge i forbindelse med inn- og utbetalinger for brønner. Sørge for god kommunikasjon med vår representanter i Uganda / Zambia. Sørge for å gi sponsor informasjon om utvikling i prosjektet og sørge for at sluttrapport blir oversendt når brønnen er ferdigstilt.. Rapportere til LAN-styret og MD IRC etter faste rutiner. LAN-styret rapporterer videre til AU/GR. Hovedmål Redusere unødvendig blindhet og sykdom på grunn av urent drikkevann. Gi befolkningen og da særlig jenter mulighet til å få seg skolegang i stedet for å bruke tiden på vannhenting.

7 Redusere muligheten for at kvinner og jenter skal bli utsatt for overfall/overgrep på sin ferd etter drikkevann ved å bygge en brønn i nærheten av landsbyen. Sørge for (via vår stedlige representant) at det nedsettes en brønnkomite som overtar ansvar og drift av brønnen. Sponsor har ikke lengre noen forpliktelse etter at brønnen er overlevert. Sørge for at det arrangeres inspirasjonsreiser til Afrika for å inspirere og engasjere flere personer til å ”fram-snakke” prosjektet og dermed bidra til at flere ønsker å bestille en brønn. Lions Norge vil bli informert om slike reiser, og LAN har utarbeidet et ”Policy on Management of Non-Official Visitors” som regulerer slike reiser mht ansvar, sikkerhet etc. Administrasjon Lions Norge har ansvar for arkivering av rapporter fra komiteen. Regnskap for prosjektet fremkommer i regnskapet for Lions Norge. Brønnkomiteens daglige drift gjøres av frivillige medlemmer Brønnkonto tilhører Lions Norge og har kontonr:

8 Rapport fra helsemyndighetene i Zambia, juli 2017.
Noe av det mest gledelige jeg ble informert om i dag er resultatet av årets undersøkelse av utbredelsen av trakom i Kaoma distrikt i Western Province. I 2011 var utbredelsen 32,7 %. I undesøkelsen som ble gjennomført nylig er omfanget kommet ned til 10,7 %. Det forteller oss at det omfattende vaksineringsprogrammet vi har delfinansiert har virket. Det hører også med at tilgangen på rent vann i mange landsbyer er betydelig bedre, takket være de 41 brønnene klubber i Norge har finansiert og de 40 brønnene som distriktet har ordnet med. Dette har også bidratt til å redusere omfanget av trakom.

9 Bygging av en brønn, i bilder

10

11

12

13 Videre arbeid i komiteen
Det skal utarbeides en langtidsplan for brønnkomiteen Denne skal legges frem for GRM i slutten av oktober, frist Vi jobber med å få avklart veien videre i Zambia etter at vårt kontor stenger. Kan brønnprosjektene fortsette? Det jobbes med å få på plass et nytt styremedlem i brønnkomiteen Rapporteringsrutiner til klubbene må innarbeides Ny brønnkonto hos Lions Norge etableres. Dette for å få god kontroll over inn- og utbetalinger til brønnene. Styreleder i brønnkomiteen deltar i LAN styret Det vil bli arrangert en reise til Uganda i løpet av 2018


Laste ned ppt "Status Brønnprosjektet"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google