Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Ble startet etter en inspirasjonsreise til Uganda i 2007 IRC i 104 C, Ole Romslo Traasdahl så hvilket enormt behov det var for rent drikkevann, og dro.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Ble startet etter en inspirasjonsreise til Uganda i 2007 IRC i 104 C, Ole Romslo Traasdahl så hvilket enormt behov det var for rent drikkevann, og dro."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Ble startet etter en inspirasjonsreise til Uganda i 2007 IRC i 104 C, Ole Romslo Traasdahl så hvilket enormt behov det var for rent drikkevann, og dro hjem med det mål å gjøre noe med dette store problemet. Det neste året dro han rundt til klubber og soner i eget distrikt med bilder og fortellinger fra Uganda, for å forsøke å få opp kunnskapen om behov for rent vann Høsten 2008 dro han nedover med en gruppe på 14 personer, for å åpne distriktets første vannbrønn I løpet av 2015 har prosjektet resultert i til sammen 90 brønner

3 Åpning av en ny vannbrønn

4

5 I Zambia tar så Nicholas kontakt med entreprenøren. Vi har funnet et selskap som driver med brønnboring, og som har bra utstyr å hjelpe seg med. Disse garanterer vann i brønnen. Prisen for en brønn varierer en del, alt etter hvor langt det er å reise, og hvor dypt en trenger å borre. Vi har satt en snittpris på 50 000 kr, noe som har vist seg å holde til dags dato. Blir det penger til overs kan dette være med å finansiere reparasjoner eller bidra til nye brønner.

6

7 Når brønnen er blitt boret, tas det alltid vannprøver av vannet for å sjekke vannkvaliteten. Gjennom løs massene settes det ned rør etter hvert som de borrer. Dette gjøres helt til de kommer ned til fast fjell. De fleste brønnene ligger mellom 45-70 meter dypt. Nå er det utviklet pumper som klarer ned til 80 meter. Pumpene er veldig enkle, og de som vi bruker kommer fra India. Disse finnes det godt med reservedeler til i Zambia. Dette er viktig med tanke på fremtidig vedlikehold.

8

9 Når vannkvaliteten er godkjent, støpes det et fundament med en avrenningsrenne, og pumpa monteres på toppen av foringsrøret. Det bygges som oftest en innhegning rundt pumpa. Dette fordi en skal holde dyrene borte fra selve pumpa, og det fungerer også som en slags ”kø- ordner”. Hver landsby oppnevner en brønnkomite som har ansvar for å vedlikeholde og passe på den dyrebare brønnen. Disse samler inn litt betaling fra brukerne, for å ha litt penger til vedlikehold. Pumpa er veldig enkel, så det som slites er pakninger, kjede og eventuelt et kulelager.

10

11 Det fantastiske med en brønn er at fra den dagen den er ferdig bygget, kan den tas i bruk. Dette er virkelig u-hjelp til folket! Hver brønn får en plate med inskripsjon på. Det står det navn på brønnen, landsbynavnet, hvem som har gitt penger til å bygge den for, og til slutt navnet på den som formelt har åpnet brønnen. Dato og årstall.

12 Vi blir tatt imot som konger i de landsbyene vi åpner brønner i. En fatter nok ikke hvor viktig rent vann er for de, før en har opplevd en slik mottagelse…

13 Vi blir ofte møtt av mennesker som bærer slike plakater på seg. Dette forteller litt om hva dette betyr for de…

14 1.Rent vann som reduserer sykdomstilfeller og død. 2.Gir jenter og kvinner større trygghet. 3.Gir barn mulighet til å gå på skole i stedet for å bære vann. Og sist men ikke minst; det er enkelt å gjennomføre, og virker fra den dagen den er ferdigborret!


Laste ned ppt "Ble startet etter en inspirasjonsreise til Uganda i 2007 IRC i 104 C, Ole Romslo Traasdahl så hvilket enormt behov det var for rent drikkevann, og dro."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google