Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Politisk organisering i Ringebu

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Politisk organisering i Ringebu"— Utskrift av presentasjonen:

1 Politisk organisering i Ringebu
Kommunestyret: Kommunestyret med 21 representanter er riktig Viktig med gjennomgående representasjon for å revitalisere kommunestyret Bør vurdere dagmøter foran kveldsmøter for å legge til rette praktisk for de som skal være politikere. Bør vurderes også på utvalg. Brukersida: Vi må finne vår måte å drive dialogstyring på så tidlig som mulig i prosessen (jfr. dialogtrappa)

2 Utvalg Slå sammen UHS og UKO er riktig hvis en skal ha fagutvalg. Ikke med bakgrunn i antall saker men for å gjøre jobben mer interessant idet de som er i et levekårsutvalg får lov til å se helheten i alle livsfasene fra start til slutt. Hvis MUL er for stort til i sin helhet og gå sammen med et annet utvalg bør det heller beholdes som i dag. Dette må sees nærmere på. I dag ser det rart å sitte og behandle samme sak etter to lovverk jfr. UPT og MUL. Bør sees på hvordan vi kan få dette til på en enklere måte.

3 Politisk modell og roller
Hva vi lander på av struktur eks. utvalgsstruktur eller komitemodell er ikke så viktig. Det som er viktig er prinsipper om arbeidsmåter, rolle som politiker, hvordan gjøre politikerarbeidet interessant, hvordan få til god rektruttering osv. Det er viktig for oss! Kanskje vil utvalgsstruktur være mer gjenkjennende som begrep for innbyggere enn komite.

4 Arbeidsmåte og prinsipper er viktigst
Tidlig inn i saker: Ønsker mer informasjon, bevissthet og diskusjon om saker før vedtak skal fattes. Utvalget bør ta initiativ til saker utenom de som kommer ferdig forberedt fra administrasjonen. Hva med å dra opp saker i kommunestyremøtet før det møtet der saken kommer ferdig utredet?

5 Arbeidsmåte og prinsipper er viktigst
Utvalg og komite En komite/utvalg må ha representanter som sitter i kommunestyret men også andre representanter må inn her. Finne en fordeling på dette slik at en drar nytte av effekten både av gjennomgående representasjon og dette med å ha med nye folk i komite/utvalg som del av rekrutteringsarbeidet i de politiske partiene. Vi ser ut til å mangle noe trygghet om mulighetsrommet for komitemodellen.


Laste ned ppt "Politisk organisering i Ringebu"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google