Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Foreldreutvalget for grunnskolen i Levanger ( FGIL ) * FGIL er valgt for å være et koordinerende og felles ledd for alle Foreldre arbeidsutvalgene (FAU`ene)

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Foreldreutvalget for grunnskolen i Levanger ( FGIL ) * FGIL er valgt for å være et koordinerende og felles ledd for alle Foreldre arbeidsutvalgene (FAU`ene)"— Utskrift av presentasjonen:

1 Foreldreutvalget for grunnskolen i Levanger ( FGIL ) * FGIL er valgt for å være et koordinerende og felles ledd for alle Foreldre arbeidsutvalgene (FAU`ene) i Levanger. * Vi skal prøve å representere foreldrene til grunnskolebarna i helekommunen i fht kommunen som skoleeier.

2 Foreldre arbeidsutvalg ( FAU ) Skal finnes på alle skoler - jfr opplæringsloven Representerer foreldrene ved hver skole Som FGIL representerer i fht kommunen.

3 FGIL – Levanger kommune - Har vært et dårlig forhold mellom FGIL og Levanger kommune ( administrasjon og politikerer )! -Alle her kjenner historien bak det dårlige forholdet. - Forholdet mellom FGIL og administrasjonen har bedret seg betraktelig. Hvorfor ?

4 FGIL - Administrasjon - Dialogen er gjenopprettet ! -Samarbeid i fht kvalitetsplan i 2005 -Møtet med alle Fau ledere oktober 2005 - om bl.a budsjettet -Skolebruksplan utvalget i 2006 -Ønske om å gjennomføre brukerundersøkelser for foreldrene i 2006 -Vi er ikke alltid enige, men vi snakker med hverandre…

5 FGIL - Politikerne Her er det fremdeles en jobb som må gjøres ! Kommunebudsjettet for 2006 eksempel: FGIL sendte e-post til alle partiene og alle representantene i k-styret. Hvor mange svar fikk vi ? 3 av representanter ga oss tilbakemelding. Jeg har et håp om at vi vil kunne få flere i år, vi i FGIL ønsker i alle fall å komme i dialog med politikerne i kommunen.

6 FGIL - politikerer - Forumet der vi kan møtes mangler - politikernes hektiske hverdag, er det slik at samarbeidsutvalgene prioriteres ned ? - FGIL og FAU`ene bør få møte driftskomiteen 1 gang pr. år jfr kvalitetsplan. - Vi ønsker å komme i driftskomiteen og på møtet den 24. Mai blir første gang vi treffes. - Vi kommer også på partimøter hvis vi blir invitert….

7 FGIL – framtidsønsker ! ( 1 ) 1. Fortsatt dialog med administrasjonen om skole, oppvekst og kvalitet. 2. Vi ønsker å komme i gang med dialogen med alle partiene i kommunestyret om det samme. 3. Vi ønsker å se at vi sammen er i stand til å sette kvalitetsplanen ut i livet.

8 FGIL – framtidsønsker ! ( 2 ) Vi har en Regjering som sier at det skal satses på skole…. – vi ønsker å se det samme i Levanger – vi ønsker å se en økt satsning på tilpassa opplæring. – vi ønsker oss en satsning på inne klima og vedlikehold av skolene. ( elevenes arbeidsmiljø )

9 FGIL – framtidsønsker ! ( 3 ) - Vi ønsker å delta i arbeidet med å gjøre Levanger til en god kommune å bo i, og en god kommune å etablere seg i. - For barnefamilier -Krever bl.a gode barnehager og skoler - Næringsliv -Høyt utdannet arbeidskraft - > stiller krav til barnehager og skoler

10 FGIL - > Framtidsønske ! - Satsning i kommunen på oppvekst. - En satsning krever prioritering av ressurser til oppvekst. - Vi har forventninger om at lokalpolitikerne følger opp de sentrale prioriteringene. - Et felles ønske om dialog hos foreldre, administrasjon og politikerer.


Laste ned ppt "Foreldreutvalget for grunnskolen i Levanger ( FGIL ) * FGIL er valgt for å være et koordinerende og felles ledd for alle Foreldre arbeidsutvalgene (FAU`ene)"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google