Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Rapport FUG - om foreldres møte med skolen september 2014 © 2014 Ipsos. All rights reserved. Contains Ipsos' Confidential and Proprietary information.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Rapport FUG - om foreldres møte med skolen september 2014 © 2014 Ipsos. All rights reserved. Contains Ipsos' Confidential and Proprietary information."— Utskrift av presentasjonen:

1 Rapport FUG - om foreldres møte med skolen 2014 22. september 2014 © 2014 Ipsos. All rights reserved. Contains Ipsos' Confidential and Proprietary information and may not be disclosed or reproduced without the prior written consent of Ipsos. Utarbeidet for: FUG - Foreldreutvalget For Grunnopplæringen

2 Innhold 1.Prosjektinformasjon 2.Spørsmålene 3.Om tabellene 4.Tabell for feilmarginer 5.Resultater 2

3 3 Prosjektinformasjon

4  Formålet med undersøkelsen er å få et mål på hvordan foreldre med barn i grunnopplæringen opplever møtet med skolen.  Spørsmålene, se neste side  Metode: Datainnsamlingen er gjennomført som en ad hoc-undersøkelse på web. Deltakere er trukket i Ipsos MMIs e-base. Dette er et panel som er vervet i landsrepresentative undersøkelser på telefon og som har sagt seg villige til å delta på våre webundersøkelser for en periode. Vi har kartlagt en del bakgrunnsvariabler om panelmedlemmene. Vi har derfor kunnet trekke et tilfeldig utvalg blant foreldre som vi vet har barn i riktig alder (6-16 år).  Målgruppe: 18 år og eldre på landsbasis som har barn i grunnopplæringen  Utvalg: 1033 svar  Feltperiode: 1.- 19. september 2014  Kontaktperson i FUG har vært Anne D. Nilsen. I Ipsos MMI er det Karen Lillebø som har vært ansvarlig for prosjektet. Vedlegg: Tabeller 4

5 Spørsmålene som er stilt 5 Hvilken faktorer som kommer opp som først og sist i sp 1, blir rotert (tilfeldig rotering). Spørsmål 3 stilles til dem som er eller har vært tillitsvalgt i skolen.

6 TABELLVERKET  I tabellverket til denne rapporten finnes svarfordelingen på samtlige spørsmål i den rekkefølge spørsmålene er stilt. Hver tabell viser svarfordelingen totalt og etter respondentens kjønn, alder, bosted, utdanningsnivå og etter husstandsinntekt. Vi har også brutt ned på barnas alder. Merk at denne siste variabelen er multi. Respondentene med flere barn vil kunne ligge i flere kolonner på variabelen.  Over kolonnene i hver tabell vises netto antall intervju som er gjennomført totalt og innen de ulike undergrupper i linjen for "Antall intervju"..  Merk at landsdelene er delt inn på følgende måte: Oslo, Østlandet ellers (inkl Aust- Agder), Vestlandet (Sogn og Fjordane - Rogaland pluss Vest-Agder), Møre og Romsdal - Trøndelag, og Nord-Norge  Utvalget er ikke veid  Resultatene er gjengitt i prosentandeler  Feilmarginer: Se feilmargintabell på neste side  I Ipsos MMIs analyseprogram ligger det en automatisk signifikanstest. Der hvor det er betydelige utslag, fremkommer det piler i tabellens celler:  Svarte piler som peker opp = betydelig over nivået for totalutvalget  Hvite piler som peker ned = betydelig under nivået for totalutvalget 6

7 Feilmarginer 77

8 8 Resultater

9 ** Q.Sp1 ** Hvor godt passer følgende beskrivelser på ditt møte med skolen? Alle utsagn er rettet positivt, slik at å oppnå store andeler grønt og gult, er et godt resultat. Stort sett føler foreldrene seg velkomne på skolen og de oppmuntres til å holde kontakt med skolen. For to av faktorene er det «bare» litt over halvparten av foreldrene som svarer Passer meget eller ganske godt. Dette er at skolens rektor prioriterer samarbeid med foreldrene, og at de opplever å få konkrete råd om hvordan de skal støtte barnas skolegang. Foreldre til de yngste barna ser ut for å mene at det vi spør om passer godt noe oftere, men det er ikke mye som skiller undergruppene av spurte.

10 ** Q.Sp2 ** Har du nå eller tidligere påtatt deg verv som tillitsvalgt på skolen (FAU, SU, SMU, klassekontakt, driftsstyre)? 54% av foreldrene har nå eller tidligere påtatt seg verv som tillitsvalgt på skolen.

11 ** Q.Sp2 ** Har du nå eller tidligere påtatt deg verv som tillitsvalgt på skolen (FAU, SU, SMU, klassekontakt, driftsstyre)? Vi ser at mødre tar betydelig oftere på seg slike verv enn det fedrene gjør. Videre er foreldre med lav utdanning underrepresentert blant de med tillitsverv.

12 ** Q.Sp3 ** Hvor stor innflytelse vil du si at du har / hadde i skolens drift og planer? Filter: Har nå eller tidligere tatt på seg tillitsverv (54%) Nesten alle velger midtkategoriene på skalaen når de skal svare for hvor stor innflytelse de vil si å ha i skolens drift og planer gjennom tillitssvervene. 29% svarer «ganske stor innflytelse», mens hele 52% svarer «liten innflytelse». Denne svarfordelingen er svært lik for de ulike undergrupper av spurte.

13 13 © 2014 Ipsos. All rights reserved. Contains Ipsos' Confidential and Proprietary information and may not be disclosed or reproduced without the prior written consent of Ipsos. Karen Lillebø Karenslyst allé 20 Postboks 64 Skøyen, NO-0212 Oslo E-postadresse: karen.lillebo@ipsos.com


Laste ned ppt "Rapport FUG - om foreldres møte med skolen september 2014 © 2014 Ipsos. All rights reserved. Contains Ipsos' Confidential and Proprietary information."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google