Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Feilvalg ? Realistisk valg????. Hva ligger til grunn for valg ?? Foreldres påvirkning Rådgivers/ lærers påvirkning Samme linje som venner, kjæreste ol.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Feilvalg ? Realistisk valg????. Hva ligger til grunn for valg ?? Foreldres påvirkning Rådgivers/ lærers påvirkning Samme linje som venner, kjæreste ol."— Utskrift av presentasjonen:

1 Feilvalg ? Realistisk valg????

2 Hva ligger til grunn for valg ?? Foreldres påvirkning Rådgivers/ lærers påvirkning Samme linje som venner, kjæreste ol. Status Forventning om å «mestre» (Kjetil Frøyland – inkluderingskompetanse 2014) 14 % av frafallsårsaker er begrunnet med feilvalg.

3 Valgstrategier Hvis en betrakter det å klare seg i skole og yrkesliv som en basisferdighet trenger vi systemer for å veilede de med spesielle behov. Career Management Skills (CMS) er på full fart inn i Europa. Et systematisk valg strategiprogram som gjennomgår holdninger, ferdigheter og kunnskap for å klare seg i yrkes og skoleroller.

4 Valgstrategier Å koble valg til karriereinformasjon er nyttig i praksis Bygger bro mellom karriereinformasjon, meg og mitt valg

5 Realitetsorientering De fleste orienterer seg selv gjennom å utforske/ reflektere med støtte fra hjem og skole. Mange finner ikke ut av hva som er viktig kompetanse for å ta et valg. Temaliste kan være et hjelpemiddel og bakgrunn for et mer helhetlig og realistisk valg

6 Du som velger helse- og oppvekstfag må bry deg om og kunne ta hensyn til andre mennesker. Du bør ha gode kommunikative evner og evne til samhandling for å kunne arbeide med mennesker i alle livssituasjoner. I flere yrker kreves det politiattest. Utdanningsprogrammet fører fram til yrker hvor egne holdninger, kunnskaper om helsefremmende arbeid, livsstilssykdommer, arbeidsmiljø og kulturforskjeller er viktig, og hvor det stilles krav til helhetlig tenkning og tverrfaglig samarbeid.

7 Du som velger bygg- og anleggsteknikk bør ha praktisk sans, være nøyaktig og ha godt håndlag. Du bør være selvstendig, men også kunne arbeide i team, siden mange bygge- og anleggsprosjekter krever nært samarbeid mellom ulike yrkesgrupper. Utdanningsprogrammet omfatter produksjon, oppføring, ombygging og vedlikehold av bygninger og anlegg med tilhørende tekniske installasjoner, hvor det stilles strenge krav til kvalitet og sikkerhet.

8

9 Verktøykasse: Utdanning.no Ung.no Nav.no Nav`s egenvurdering Veilederforum Jobbkompass Vilbli.no Youtube.no Imdi.no Nokut.no Vox.noVeilederforum.no Job pics Karrierspillet Min karriereplan Work interest explorer (CMS)


Laste ned ppt "Feilvalg ? Realistisk valg????. Hva ligger til grunn for valg ?? Foreldres påvirkning Rådgivers/ lærers påvirkning Samme linje som venner, kjæreste ol."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google