Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

CIP - karriereveiledningsmodell

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "CIP - karriereveiledningsmodell"— Utskrift av presentasjonen:

1 CIP - karriereveiledningsmodell
Begrensende tanker Problemløsnings strategier Kunnskap om meg selv Kunnskap om mine valgmuligheter

2 Kunnskap om: Meg selv: Mine muligheter, eks: Utdanningsprogram
Drømmer Skoleerfaringer; Liker best? Hvordan mestrer du faget? Liker dårligst? Hvordan mestrer du faget? Yrkeserfaring; Likte best ved? Fungerte best? Mislikte mest ved? Fungerte dårligst? Interesser Ferdigheter / evner Personlige egenskaper; Karriereverdier; Hva er viktigst når det gjelder valg av utdanning? Helsesituasjon Hva liker jeg å gjøre på fritiden Utdanningsprogram Arbeidsmarked lokalt Arbeidsmarked nasjonalt Arbeidsmarked internasjonalt Trender

3 Personlige egenskaper
Vi snakker om dine personlige egenskaper. Hvordan ”vi er” kan ha betydning for hva vi trives med eller passer til i jobbsammenheng. Det er ikke noe som er riktig/galt, eller bra/dårlig.

4 Yrkesverdier / karriereverdier
En enkel måte å definere verdier på er ”det som er viktig for deg”. Yrkesmessige verdier er det som er så viktig for deg at du må ta hensyn til det for å få til karrieremessige gode løsninger. Løsninger som ikke er i overensstemmelse med verdiene har mindre sjanse for å lykkes.

5 Utforske: Hva er mine muligheter?
Interesseutforsking Bilder Tekst Utforske: Hvem er jeg? R – Praktisk I – Teoretisk A – Kunstnerisk S - Sosial E- Foretaksom C- Systematisk Hva er min RIASEC kode ? Yrkeslisten Filmer Virkeligheten Utforske: Hva er mine muligheter?

6 Utforsking av muligheter
Snakk med karriereveileder, venner og familie. Informasjon om yrker, arbeidsmarked og utdanning: Youtube.com, jobbfeber.no, tautdanning.no, studievalg.no og utdanning.no, vilbli.no Utdanningstest på studentum.no, interessetest på nav.no Informasjon om utdanningsmuligheter på utdanning.no


Laste ned ppt "CIP - karriereveiledningsmodell"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google