Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

RINF 1200 Opphavsrett m.m..

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "RINF 1200 Opphavsrett m.m.."— Utskrift av presentasjonen:

1 RINF 1200 Opphavsrett m.m.

2 Å studere juridiske fag
Dere skal kunne diskutere og løse rettsspørsmål med utgangspunkt i gjeldende rett Uansett ”pensum”: Det er gjeldende norsk og internasjonal opphavsrett, slik den først og fremst har kommet til uttrykk i åndsverkloven. Kjøp og bruk et særtrykk av åndsverkloven!

3 Retten som den er og slik den burde være
Vi må vite hva som er gjeldende rett, og legge den til grunn ved løsing av rettsspørsmål Vi behøver ikke være enig i det som er gjeldende rett. Men vi må kunne skille mellom det som er gjeldende rett (de lege lata) og hvordan vi synes retten bør være (de lege ferenda).

4 Undervisningen Ingen undervisning er obligatorisk
Forelesninger: Gjennomgang av opphavsrett og noen beslektede emner Kurs: Arbeid med oppgaver hvor dere løser oppgaver. For de av dere som ikke er fortrolige med å løse juridiske oppgaver, er dette muligheten dere får til å lære det. Krever aktiv deltakelse. De av dere som ikke deltar: Om oppgavetypen på eksamen kommer som en ubehagelig overraskelse: Det er deres problem.

5 Temaer Hvorfor opphavsrett?
Hva er vernet av opphavsretten? Verksbegrepet Bearbeidelser, verk inspirert av eksisterende verk Offentlige dokumenter Hva innebærer opphavsmannens enerett? Avgrensninger av opphavsretten Sitat Privat bruk Avtalelisens m.m.

6 Overdragelse av rettigheter, lisenser
Rettighetsforvaltning Vernetid Nærstående rettigheter Teknisk beskyttelse Internasjonalt vern Sanksjoner


Laste ned ppt "RINF 1200 Opphavsrett m.m.."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google