TILTAKSFORUM 15. OG 16. SEPT 2010 TØRVIS HOTELL Erfaring frå satsing i reiselivet i Sogn Rolf Wikborg.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Vi ser hverandre og erfarer at i Guds rike hører vi sammen
Advertisements

Vi har kjøpt en liten hytte på fjellet, og lurte på om du ville ta med deg familien eller noen venner og komme en tur i påsken for en liten påskepils med.
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
Teknologi i klasserommet
Riktig eller galt? Eller nesten riktig?. Det var elskere som skiltes seg med den største vanskeligheten. (2 feil) Jentene fikk ingen eller veldig litt.
Historien er hentet fra lang tid tilbake, da en mann straffer sin 5 årige datter, fordi hun har mistet en verdifull gjenstand. Den gang de ikke hadde så.
Laget av Embret Lund 1BAA. Hovedlærer når vi lærte det praktiske av ‘’gamle metoder’’ og var flink i det han viste oss. Det syntes også godt at han hadde.
WADAHL Kurs og konferanse – 933 meter over havet 933 meter over havet På Gålå i Gudbrandsdalen, midtveis mellom Oslo, Trondheim og Mørebyene.
“Tenk over dette...” Klikk med mus eller piltaster for neste bilde...
M ÅNEDSEVALUERING JUNI Da er sommerferien her. Håper dere har det fint! I juni har vi feiret Sakada 5 år, Simen 4 år og Sebastian 5 år. HURRA! Det var.
Månedsevaluering november 2011
Anne Lene Lie Trollvik Gjestegård.
Forretningsdriften – strategi og muligheter
Hvordan overbevise velgerne? Hvordan vinne de mange og små debattene? Kvinnenettverket Sogn og Fjordane juni 2007.
Vikingliv Av: Stefan Alexander Øvestad.
Comfort Hotel TRONDHEIM.  Billed av High Tech = Ntnu.
Gammel kinesisk visdom
«Læringslystplan» (PDSA) for klasse……………. ved………………………………………..skole "Læringslystplan" (PDSA)
Kapittel 30 Fag og rutiner på skolen.
OPPLEVELSER FOR LIVET… Velkommen til Lillehammer.
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
Vi var på et kurs i Sverige i hele klassen vår i uke 3, det var Mora videregående skole. Skolen var stor med mange elever, SVERIGE.
Kapittel 48 Elina møter en mann på fjellet.
FOTOALBUM FRA MALLORCA ALCUDIA HØSTEN Var det turist du sa ?  Bahia de Alcudia.
Asylmottak og nærmiljø
EN DAG I UKA GÅR VI PÅ PIRATEN PÅ TUR. VI ER SÅ HELDIGE SOM HAR EN EN LITEN SKOGHOLT RETT VEDSIDEN AV BARNEHAGEN, OG DER HAR VI OGSÅ EN KJEMPE FIN BÅLPLASS.
Til Noas ark.
Grønn framtid 1000 muligheter i landbruket Ett rekrutteringsprosjekt i regi av 4H Nordland Prosjektet er finansiert av Nordland fylkeskommune, Fylkesmannen.
Brasil – Rio de Janeiro ”Rio de Janeiro er en av verdens mest berusende storbyer. Her bader og soler du deg midt i en by med flere millioner innbyggere,
23. MAI GRATULERER MED DAGEN, ULF!.
Sett inn nok på riktig plass.
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
Evaluering av november på Blå avdeling:
Jeg heter Yasmin Meralli Jeg er invitert hit på grunn av mine erfaringer som Konsernsjef for mangfold og likestilling i et av Canadas største finanskonsern,
Erfaringer fra HiL ulike samarbeidsprosjekter innen vurdering 3 hovedmodeller Etterutdanning Veiledning av team Undervisningsrekke.
Livets tog.
Rehabilitering av enebolig
Er uglen smart? Vi har forsket litt og her er svarene.
1 Jobb og omsorgsklemma for gamle foreldre Heidi Gautun Forskningsstiftelsen Fafo.
Kapittel 36 Reza forteller om sin arbeidserfaring.
Besøk på Beracah barnehjem som ligger i Kerala i India
1 Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon Det er ikke rettferdig at over 1 milliard mennesker fortsatt lever i ekstrem fattigdom. Sammen kan vi bekjempe.
NJFF HORDALAND: PÅ SKOLEN Sporløs ferdsel Fiskestanga. Fot – cm Snella Rigging av stang/ snelle Fastsitting Bremsefunksjon Backlash Slukknute Sikkerhet.
1 SKAL DU HJELPE KFUK-KFUM NÅR VI SLUTTER?. 2 VI FIKK SÅ MYE GLEDE I KFUK-KFUM I Y’S MEN FORTSATTE DET.
Tilbakeblikk fra desember på Rød. Natur, miljø og teknikk Barna har fått erfare hvordan teknikk kan brukes i leken.
Telenors satsing på fri programvare Paul Skrede - GoOpen 2009.
Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
Kulturturisten Derfor er Bergen strategisk riktig
Verdensdagen for psykisk helse
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
Månedsplan for Froskene Mai 2015
Fylker, Byer, Elver, Vidder
Velkomen til Sogn og Fjordane Helsing til Stortinget sin kommunal- og forvaltningskomite 27. oktober 2014 Fylkesordførar Åshild Kjelsnes (AP)
Lekseplan for 5.trinn uke 18 Mandag 27. april– torsdag 30. april.
Bruk og vern i Beiarn Trine-Marie Fjeldstad, Trygve Snøtun Beiarn, 11. juni 2012 Foto: Peter Hamlin.
Sparebank1 Hallingdal Invest AS Tunellen II – Nytt flott beliggende tomtefelt i gangavstand til Flå sentrum!
Hemsedal -de skandinaviske alper - midt mellom Oslo og Bergen - kun en times kjøretur fra Sognefjorden - stort og mangfoldig aktivitetstilbud -tiltrettelagt.
Kunderelasjoner v/Olav Slaatsveen Norges Lastebileier-Forbund Skal se på hvordan vi som kunde/bruker opplever trafikksystemet i Norge.
Hverandre-menighet? Hverandre-menighet? Apo.gj.2,42-47 – gode forbilder.
Stjernebilder.
”Veien videre for reiselivet i Verdensarvområdet”
Tall og fakta om reiselivsnæringen
Dette er Storvik i vest- Agder.
Oslo kommune Byrådet Velkommen
Snah Shahin.
Vær med å utvikle Martin Luther College Bangladesh !
Trening & mosjon Lillehammer skiklub.
SLIK BRYTER VI MENSTABUET
YS-Medlemsfordeler inviterer til åpent arrangement
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS mai 2019
Utskrift av presentasjonen:

TILTAKSFORUM 15. OG 16. SEPT 2010 TØRVIS HOTELL Erfaring frå satsing i reiselivet i Sogn Rolf Wikborg

Olav Grov

Wikborg

Aftenposten, 11. mars 2010D2, 22. mai 2009

Effekt i Marifjøra - Investert 40 millioner, skal bygge skøytebane, båthavn - 2 nedlagte gårder, 1 nabohus pusset opp og ett nytt hus bygget - ressurspersoner - Vi har leiet jaktterreng med 2 lokale guider, garantert lønn, ryper og 60 løyver -Omsatt for NOK 10 Million siden vi åpnet i mai i fjor, går i pluss så vidt etter en tung vinter!

Feil vi har gjort - Gjort for mye for raskt med for lite penger! - Med blå øyne holdt åpent i vintersesongen! - Rett og slett for mye å pusse opp, forr mange avgjøelser, for mye tid, for mye innbo!

Hemmelig grunner Trengte en utfordring, hadde litt penger og mye verdier, mye energi, noe å gjøre sammen med min familie, noe skikkelig - Jeg er veldig naiv, dumdristig optimist, liker å gå mot strømmen

Erfaringer Gode lokale håndtverkere kombinert med polakker Må ha flinke folk, Huseby, Brekke, Munthe Olsen, Bukve Aktiviteter for turistene er nøkkel til suksess

Hva skal til - Turistsesongen er kort - må ha lokalmarked -Skuldersesonger er viktig, jakt fiske, kultur arrangementer -Mangler serviceinnstilling, må læres i skolen, cruisebransjen må reguleres, boplikten må vurderes, fleksibilitet i arbeidskraft er nøkkel

Utfordringer Kan vi holde oppe hele vinteren, konferanser med overnatting er vesentlig, alt annet er bytte av penger

Hva skal til Fylke og Kommune må planlegge, koordinere og hjelpe til Lokale banker er vesentlig Tiden er med oss, fjellet og Norge er populært, nå er tiden til å gjøre Sogn og Fjordane verdens beste reisemål (skilt, do, parkering, innstilling, forståelse).

Samarbeid med Skjolden

Sjøveis kommunikasjon er sannsynligvis er den største utfordringen for å utvikle turismen i Sogn – vi vil delta i den men det må dere også

Hvordan få turister til Sogn -Mentalt er det lang avstand til de store byene. -Samabeide med Widerøe, sjøflybrygge. -Samabeide med hoteller og spisesteder på veien, lage turen som en del av opplevelsen.

Hvordan få turister til Sogn Det er veldig mange vakre og spennende steder i Norge. For å skille seg ut og bli husket må man tilby noe virkelig ekstraordinært.