Antisemittismen.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Det virker utrolig! General Dwight D. Eisenhower hadde rett når han ga ordre om at man skulle filme og ta bilder.
Advertisements

VIETNAMKRIGEN Krigen mellom SØR-VIETNAM og NORD-VIETNAM fra 1963 til USA og Australia støttet Sør-Vietnam - og Kina og Sovjet støttet kommunistiske.
I.
Profetene i Det gamle testamente
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
Midtøsten, Iran, Afghanistan
Antikken.
Religionskritikk Forbanna religion!!!!!.
Julemesse, Misjonssalen Sandnes 30. november 2013 Asbjørn Kvalbein
Skaper eller tilfeldigheter? Problemer med å tro?
1.
Konflikter som preget verden
Å vokse i erkjennelse og erfaring
Mangfold og det flerkulturelle samfunn
Høy- og seinmiddelalder i Europa (Del 1)
Polen Polen ligger i Øst-Europa og strekker seg fra Østersjøen i
Lys til verden 2008/09 6 misjonsorganisasjoner sammen om felles prosjekt i Nidaros I den mørke årstid, la oss tenne lys og være med og gjøre Jesus kjent.
JØDEDOMMEN HØYTIDER ROSH HASHANA JOM KIPPUR SUKKOT HANUKKA PURIM
Det vanskelige konfliktområde
826 – Han gikk den tunge veien
Marius Vøllestad Bø vgs
Marius Vøllestad Bø vgs
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”
”Jeg er ikke god nok for Gud!”
Matteus 2,1-12.
Nattverden.
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”. Forandring fryder Ap.gj. 9,1-20 Saulus fnyste ennå av trusler og mord mot Herrens disipler. Han gikk til ypperstepresten.
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
KONFLIKTOMRÅDE MIDTØSTEN - der tre verdensreligioner møtes;
EROBRINGER Vikingene erobret store deler av Norden og litt ned mot de Britiske øyer og Frankriket.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
En profet er en forkynner som taler med fullmakt fra Gud
Og.
Det flerkulturelle samfunnet
Adam & Eva. Adam & Eva Av Espen, Benjamin og Martin E Kristendommen Av Espen, Benjamin og Martin E.
Kriger og revolusjoner
Vinnerlaget og Seierherren! Bibeltime på Sørlandssommer 2014 Vinnerlaget og Seierherren!
BIBELEN Lovbøker: de fem mosebøkene.
Påske.
Kjærlighet – mellom søsken
Johannes 3, påsken i Det Gamle Testamentet
Islam.
Hvordan vanlige mennesker gjennomlevde krigsårene
Olav den hellige ( Haraldsson)
Afrika og Asia Kamp for større selvstendighet. Hva skal du lære i kapittel 7? Den arabiske verden kjemper for selvstendighet etter VK1 Hvordan flere jøder.
1. Verdenskrig Mål: Du skal vite hvorfor 1. verdenskrig brøt ut og hvordan krigen utviklet seg Du skal ha kjennskap til hvordan det var å leve.
Profetene i Det gamle testamente.. Profetene i Det gamle testamente.  900 – 500 f. Kr.  Ordet profet kommer fra det hebraiske og arabiske ordet Nabi,
DEN AMERIKANSKE REVOLUSJON (en revolusjon = en veldig stor og rask forandring) Før 1500: Indianere alene i Amerika. Mange ulike grupper, ulike språk, ulike.
Livet i det okkuperte Europa. Forskjell på okkuperte land I alle land led folk men det var en fordel å være av den «ariske» eller germanske» rasen Gestapo.
Å vere jøde. Den som er fødd av ei jødisk mor, er jøde. I dag er det 14 millionar jødar. Dei er spreidde over heile verda, dei fleste i USA og Israel.
 Konflikten mellom Israel og Palestina.  CA 6 Mill. Jøder blir drept under 2. VK  Stor sympati for jødene etter 2. VK  Enighet om at jødene skulle.
Matrix s Et av 1800-tallets største og viktigste byggeprosjekter Knyttet sammen Middelhavet og Rødehavet Ble mulig å seile fra Europa til India.
Studer bildene på de neste sidene og svar på oppgavene som følger til slutt. Jerusalem på Jesu tid.
-Eit uroleg område der ulike folkegrupper kjempar om same landområda -Tre verdsreligionar har røtene sine her; kristendommen, jødedommen og islam MIDTAUSTEN.
FØRSTE VERDENSKRIG Skyttergravskrig, Russland, USA, Tyskland og det sivile livet.
1. verdenskrig. Hvordan var krigen? Tyskland: Krig på to fronter (to steder): Hvor? I Frankrike og Russland. Tyskland prøver å ta Frankrike fort for å.
SØR-AMERIKA verdensdel og kontinent. Språk i Sør-Amerika I de fleste landene i Sør-Amerika snakker de spansk. I Brasil snakker de portugisisk. I noen.
Dette er ord som kanskje ikke alle forstår. MORSMÅL
Viktige historiske hendingar i
Romantikeren og jødeforkjemperen
Gjennomgang av periodeplanen for uke 42-46:
DET GAMLE TESTAMENTE Sammendrag.
JØDISK TRO OG TRADISJON
Det gamle testamentet - hva har GT å si oss i dag?
Den første verdenskrig
Den Gud bruker. Den Gud bruker 1 Ord av Nehemja, sønn av Hakalja 1 Ord av Nehemja, sønn av Hakalja. Det var i måneden kislev i det tjuende året, mens.
Islamske riker Daniel. Islamske riker Daniel Ottomanske riket (Fra 1299 til 1918) Det Ottemanske flagget--> Ottomanske riket (Fra 1299 til 1918) En.
Bibelen Det greske ordet biblia betyr bøker. Bibelen består av 66 bøker. Tekstene ble utvalgt på kirkemøte i Nikea, 325 e.Kr.
Jødedommen En oversikt over viktige historiske hendelser i jødedommen
Introduksjon til Israel-Palestina-konflikten
Utskrift av presentasjonen:

Antisemittismen

Tidslinje I 1429 F.KR blir jødene slaver. I 1273 F.KR blir de ti bud gitt av Gud til Moses. I 1273 F.KR dør Moses og Josva blir jødenes nye leder. I 1248 F.KR fører Josva jødene til Israel. I 586 F.KR blir templet i Jerusalem blir ødelagt av assyrerne, og jødene blir send til babylon. I 134 e.KR tar Romerne og utsletter Israel som jødisk land. Mange jøder blir slaver I 1190 e.KR De kristne drar til Israel for å gjenerobre Jerusalem. De jødene de treffer på reisen blir drept. I 1814 e.KR er det en lov i Norge som blir opprettet som sier at ingen jøder kan komme til Norge. I 1840 e.KR kjemper Henrik Wergeland for jødene så kan komme til Norge. I 1856 e.KR oppheves den loven. I 1940-1945 e.KR ble det drept 6 millioner jøder i andre verdenskrig.

Antisemittisme. På 1700-tallet ble jødene sett på som en egen rase. I dag finnes det ikke en egen jødisk rase,men vi kan si at jødene er en etnisk rase. Det hatet som ble rettet mot jødene kalles antisemittisme

korstog Ridderne og kors farene ville egentlig ta muslimene men det var for langt Så de ville kristne jødene kors farene sloss i Palestina og Egypt og Israel Kors farene bygde borger Rundt kysten av Jerusalem og oppover slik at de jødene ikke kunne rømme Fra 1248-1254 kriga kors togene mot egypterne Ludvig 9 ledet kors togene men han ble tatt til fange

Jødehatet 2 verdenskrig Jødene fikk stemplet en J på legitimasjonene og butikkene sine. De ble sendt til konsentrasjonsleirer og ble gassa.

Jødene i verden Det finnes jøder over hele verden. Nedenfor finner du oversikt over hvor mange det er i ulike land. Canada: 310 000 jøder USA 5 575 000 jøder Brasil 100 000 jøder Argentina 213 000 jøder Sør Afrika 114 000 jøder Australia 89 000 jøder Israel 4 145 000 jøder Storbritania 300 000 jøder Russland 430 000 jøder Frankrike 530 000 jøder Ukraina 325 000 jøder Norge 1200 jøder

Takk for oss Anders Henriette Lars Kent Niklas Elisabeth Og Henrik