Mottakskontroll.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Slik bruker du vår nettbutikk!
Advertisements

DSB: Direktoratet for Samfunnsikkerhet og Beredskap
Gjennomgang ved sigmund jensen, skanska
Plan for markedssatsing: <sett inn navn på markedssatsing>
Praktisk HACCP arbeid ved Sykehuset Innlandet
CE-merking av byggevarer
Krav til lagring av sterilt utstyr
Hummer på Kvitsøy - status
Demo Transport Invoice Verification(TIV) TakeCargo v.3.5.
Saltfisk – hva gir best kvalitet og utbytte
Kvalitetssystemet ISO 9001:2000
PolymerTrade AS • Litt om PolymerTrade AS • Avfallsbesitterens behov • Innsamlerens behov • Gjenvinnerens behov • Sluttbrukerens behov • Traderens dilemma.
KOMMUNER I INNKJØPSSAMARBEID
MarinPack - FOU- program for sjømatemelballasje Hvordan kan emballasjeindustrien bidra til å firdoble verdiskapningen innenfor marin sektor i Norge innen.
Stoffkartotek-veileder
Case Fiskeribedriften Tapir.
Påbudt merking av matvarer (1)
Levende HMS-system – hva betyr det i praksis?
Dag Wiese Schartum, AFIN
Prosjekt institusjonshygiene
Oppfølging av studenter: Kontroll av registrering og betaling Det er nødvendig å føre kontroll med registrering av studenter hvert semester. Vi har rapportering.
Hygienepakken og sjømatproduksjon – hva er nytt?
3 Jeg og mitt.
I dag: Kort repetisjon om faget webprosjekt Om gruppearbeid
Marinepack-Rammebetingelser Stiftelsen Østfoldforskning v/ Tove P. Berge Spørreundersøkelse blant kunder av norsk laks i EU 2002.
Tilbud/Ordre Et tilbuds system som hjelper deg med salgs prosessen.
Husregler.
Legemiddelhåndtering
Hygiene og renhold.
Varekunnskap.
Legemiddelhåndtering
Dag Wiese Schartum, AFIN
Anbudsreglene er bedre enn sitt rykte Bruker vi mulighetene og hva må endres V/ Flemming Bo Hegerstrøm Administrerende direktør, Hospital IT.
Farlig avfall 2010 Nye krav til farlig avfallsbransjen og andre viktige budskap til de frammøtte 14. September 2010 Rica Nidelven Hotel i Trondheim Harald.
Microsoft CRM Visma Business
UTDANNINGSVALG 10.KLASSE
Inneholder din applikasjon personopplysninger?
Vi tar miljøansvar for våre produkter  Elektriske og elektroniske produkter inneholder miljøgifter  EE-forskriften pålegger importører/produsenter å.
MarinePack - FOU- program for sjømatemballering Verdikjede- og strategianalyse av emballering av frosne hvitfiskfileter Jan Gjerde Ole Jørgen Hanssen Kjersti.
Tove Sleipnes Norges Sjømatråd Markedssjef 12. februar 2015
Veilederskjema Quality Hotel og Resort, Sarpsborg 21. – 22. mars 2009.
Diskopplegg.
Aktivt salg.
Kvalitetssikring. er alle tiltak som er nødvendig for å sikre at et produkt vil tilfredsstille angitte krav til kvalitet og trygghet Kvalitetsarbeid krever.
Skolefruktskolen – kurs for skoler med Skolefrukt.
M&L2 Kap. 8 Distribusjonsstrategier Oslo, januar 2010.
Før bruk sjekk av fleksible slanger, ref. prosedyre 6516 Sjekkliste vedlegg 6 «12 kontroll punkter»
Innkjøp fra A til Å Hva gjør vi fra vi lager et konkurransegrunnlag til vi evaluerer og avslutter en anskaffelsesprosess? Ser spesielt på forbedringspunkter.
Bok & Media Skolen 2008 Bestillingsrutiner Hvordan gjør de det i Oslo v/Øyvind Salgsbasert bestilling BIM11 Lagerbasert bestilling BIM10 VaremottakStatistikker.
Orientering konkurranse Fisk og fiskemat 2 årig rammeavtale +1+1 års opsjon.
SAMARBEIDSMØTE Dokumentasjon i forbindelse med retur av hjelpemidler fra kommunene.
LEVERANDØRKONFERANSE «MATVARER 2016» Hva påvirker oppdragsgivernes innkjøp av mat – utover den generelle behovsdekningen? Fairtrade-kommune.
ERFARINGSOVERFØRING Branntilløp Norsk Gjenvinning Feil håndtering av farlig gods.
SERVICE OG SAMFERDSEL UTDANNINGSVALG 10. KLASSE. På Lier videregående skole gis det opplæring i ordinært løp: ›1 gruppe Vg1 Service og samferdsel ›1 gruppe.
Skolefruktskolen – «kurs» for skoler med Skolefrukt
Kjemikaliehåndtering
Kvalitet, risiko og avvik
Punkt 1 - Forstår hva de skal lære og hva som forventes av dem
Leif Krane, Datakvalitet AS, Tromsø
Leif Krane, Datakvalitet AS, Tromsø
Medlemmer DNE har 210 medlemsbedrifter i 2017
Leif Krane, Datakvalitet AS, Tromsø
Nasjonalt tilsynsprosjekt Institusjonskjøkken
Stortingsvalget 2017 Overlevering av valgmateriell, pakking mm.
Studentombud – en oppsummering så langt
Næringsforeningen i Stavanger-regionen Agenda 2. mars 2018
Attestasjon og anvisning
Mottakskontroll av fiskeråstoff til klippfisk Ålesund 2019
Utskrift av presentasjonen:

Mottakskontroll

Mottakskontroll For å oppnå stabil eksponering og god lønnsomhet i fiskedisken, må det innarbeides gode rutiner for: Varebestilling Leveringsrutiner Mottakskontroll Vareflyt

Mottakskontroll Mottakskontroll skal gjennomføres straks varene kommer til butikken Reklamasjoner skal meldes omgående til leverandør Varer til retur skal straks plasseres for seg selv og merkes Feil skal registreres

Mottakskontroll Fersk fisk og skalldyr har en rask naturlig nedbrytning. Tidsfaktor alene har ingen betydning . . . . . . det er temperatur, håndtering, førstehåndsbehandling, renhold og hygiene som er avgjørende for kvalitet og holdbarhet.

Mottakskontroll Ved visuell bedømming av fersk fisk brukes parametere som beskrives i et vurderingsskjema. Her gis det tallkarakterer som ”faller” i verdi etter hvert som fisken taper ferskhet. Karakter 9: Særdeles god Karakter 8: Meget god Karakter 7: God Karakter 6: Mindre god Karakter 5: Svært lite god

Vurderingsskjema

Gode råd om mottakskontroll Mottakskontroll skal gjøres straks leverandøren kommer med varene Kontroller at: Kvaliteten er tilfredsstillende Produktene holder kjøletemperatur Merkingen er fullstendig Vekt og vareslag stemmer med pakkseddel Riktige vareslag er levert Prisen er som avtalt

Gode råd om mottakskontroll Påse at emballasjen er skadefri og ren Det skal være godt med is i kassene Transporter varene på interne transportenheter av plast Sett varene straks på kjøling – enten i disk eller på kjølelager Signer på følgeseddel at du har gjort jobben med mottakskontroll

Forskriftenes krav Kvalitetsforskrift for fisk og fiskevarer – sist endret 28.februar 2003. Lett bedervelige fiskevarer skal lagres ved temperatur mellom ÷1゚-+4゚C. Engrosemballasje med fisk og fiskevarer skal være merket med ”N” ( for Norge) ”EC” (tilknyttet det Europeiske Økonomiske Samhandelsområdet) Pakkerens godkjenningsnummer Varebetegnelse – skal inneholde fiskeartens navn Nettovekt Holdbarhetstid Temperaturkrav under transport og lagring Oppdrettet fisk skal også merkes oppdrettskonsesjonens registreringsnummer

Forskriftenes krav Fersk fisk og skalldyr merkes av pakker ved mottaksstedet. Slik skal det merkes etter Kvalitetsforskriftens krav:

Forskriftenes krav  Forskrift om merking av næringsmidler – sist endret 22. mars 2003. ☛ Hovedpunkter i § 4: Næringsmidler skal ved frambud merkes med; varebetegnelse, nettoinnhold, holdbarhet, oppbevaringstemperatur, produsentens navn / godkjenningsnummer Sammensatte produkter (fiskemat og lignende) skal også merkes med ingredienslise. Ved frambud av ikke ferdigpakkede næringsmidler skal de ledsages av opplysninger om tilsetningsstoffer og om bestråling

Mottakskontroll Kvaliteten i fiskedisken blir ikke bedre enn det som aksepteres ved mottak !