Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Nasjonalt tilsynsprosjekt Institusjonskjøkken

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Nasjonalt tilsynsprosjekt Institusjonskjøkken"— Utskrift av presentasjonen:

1 Nasjonalt tilsynsprosjekt 2008-09 Institusjonskjøkken
-oppsummering av resultater, Hokksund Ågot Li Distriktskontoret i Drammen

2 Kampanjens omfang Revisjoner i kjøkken i helseinstitusjoner:
Sykehuskjøkken Hovedkjøkken (produksjonskjøkken) Avdelingskjøkken Avgrenset til kjøkken som leverer til mer enn 50 personer eller institusjoner med mer enn 50 beboere

3 Sjekkliste for hovedkjøkken/produksjonskjøkken
Sårbare grupper (for eksempel allergikere) Varehåndtering for å ivareta næringsinnhold Driftshygiene Personlig hygiene Kjøletemperatur Frysetemperatur Varmholding Nedkjøling Opplæring Sporing og tilbaketrekking av helseskadelige næringsmidler Varemottak Matutkjøring til andre institusjoner og hjemmeboende Avviksbehandling

4 Resultater fra revisjon av hoved- og produksjonskjøkken
Flest avvik innen: Driftshygiene (renhold, soneinndeling, mulighet for kryssforurensing) Avviksbehandling Rutiner for merking av mat til hjemmeboende (der dette er aktuelt)

5 Sjekkliste for avdelings-/postkjøkken
Driftshygiene Varehåndtering Personlig hygiene Kjøle- og frysetemperatur Opplæring Avviksbehandling

6 Resultater fra revisjon av avdelings- og postkjøkken
Flest avvik innen: Rutiner for kontroll med kjøletemperaturer Avviksbehandling Driftshygiene Personlig hygiene Opplæring Liten forståelse fra ledelsen for betydningen av gode rutiner for mathåndtering.

7 Hvor finnes rapporten? På www.mattilsynet.no
Søk på ”institusjonskjøkken” i søkefeltet oppe til høyre og se på artikkel: ”Stort forbedringspotensial på institusjons- kjøkken”


Laste ned ppt "Nasjonalt tilsynsprosjekt Institusjonskjøkken"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google