Laste ned presentasjonen
Presentasjon lastes. Vennligst vent
1
Nasjonalt tilsynsprosjekt 2008-09 Institusjonskjøkken
-oppsummering av resultater, Hokksund Ågot Li Distriktskontoret i Drammen
2
Kampanjens omfang Revisjoner i kjøkken i helseinstitusjoner:
Sykehuskjøkken Hovedkjøkken (produksjonskjøkken) Avdelingskjøkken Avgrenset til kjøkken som leverer til mer enn 50 personer eller institusjoner med mer enn 50 beboere
3
Sjekkliste for hovedkjøkken/produksjonskjøkken
Sårbare grupper (for eksempel allergikere) Varehåndtering for å ivareta næringsinnhold Driftshygiene Personlig hygiene Kjøletemperatur Frysetemperatur Varmholding Nedkjøling Opplæring Sporing og tilbaketrekking av helseskadelige næringsmidler Varemottak Matutkjøring til andre institusjoner og hjemmeboende Avviksbehandling
4
Resultater fra revisjon av hoved- og produksjonskjøkken
Flest avvik innen: Driftshygiene (renhold, soneinndeling, mulighet for kryssforurensing) Avviksbehandling Rutiner for merking av mat til hjemmeboende (der dette er aktuelt)
5
Sjekkliste for avdelings-/postkjøkken
Driftshygiene Varehåndtering Personlig hygiene Kjøle- og frysetemperatur Opplæring Avviksbehandling
6
Resultater fra revisjon av avdelings- og postkjøkken
Flest avvik innen: Rutiner for kontroll med kjøletemperaturer Avviksbehandling Driftshygiene Personlig hygiene Opplæring Liten forståelse fra ledelsen for betydningen av gode rutiner for mathåndtering.
7
Hvor finnes rapporten? På www.mattilsynet.no
Søk på ”institusjonskjøkken” i søkefeltet oppe til høyre og se på artikkel: ”Stort forbedringspotensial på institusjons- kjøkken”
Liknende presentasjoner
© 2024 SlidePlayer.no Inc.
All rights reserved.