Sang til Grefsen kirkes innvielse søndag 3. mars 1940 Forfatter: «O. K

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Velkommen til Barnas gudstjeneste!
Advertisements

I.
O store Gud, når jeg i undring Aner Hva du har skapt i verden ved ditt
Fra ord til liv Mars 2011.
Barnet som gave og oppgave
”Sammen bygger vi kirke i verden” Anne Birgitta Langmoen Kvelland
Fra ord til liv Mars 2012.
Gudstjeneste med Skattejakt.
”Se, vi går opp til Jerusalem”
”Ærligere sammen” Anne Brigitta Langmoen Kvelland.
lig velkommen til 4års gudstjeneste i Hof menighetshus
Fra ord til liv mai 2009 “Tjen hvernadre, hver og en med den nådegave han har fått, som gode forvaltere av Guds mangfoldige nåde.” (1. PT. 4,10)
Jesus – kilden til glede
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
1.
Hvem er Jesus?.
Forunderlige nåde. Du gråter med De gråtende. Himmelens konge
En måte å lese Bibelen på
Med sekken full av penger!
lig velkommen til gudstjeneste og juletrefest i Hof menighetshus
Velkommen til gudstjeneste
lig velkommen til høsttakkefest med dåp i Botne kirke
Tenn lys. Et lys skal brenne for denne lille jord
Fra ord til liv Fra ord til liv Mai 2012 Mai 2012.
Gudstjeneste 1.søndag i advent 2008 i Gruben kirken Dra ut, dra ut gjennom portene og rydd en vei for folket! Bygg, ja, bygg en kongsvei og rens den vel.
Hva er vitsen med å gifte seg?
Skattejakt-samling på torsdag
Fellesskap med Gud. Johannes 3,30: Han skal vokse, jeg skal avta. Nåden skal vokse, synden skal avta.
Deg være ære, Herre over dødens makt!
TROSOPPLÆRINGSPLAN FOR RØNVIK MENIGHET
Velkommen til ettårssamling
Velkommen til Barnas gudstjeneste!
Velkommen til dåpskurs!
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
Matteus 2,1-12.
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Tro - å komme til tro - å dele troen i hverdagen - å leve i tro (ut av båten)
Domssøndag Siste søndag i kirkeåret Matteus 25 (2 fortellinger)
Tro & Tilhøre Gode vaner for å pleie forholdet til Jesus.
Åndenes og Åndens makt.
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”. Forandring fryder Ap.gj. 9,1-20 Saulus fnyste ennå av trusler og mord mot Herrens disipler. Han gikk til ypperstepresten.
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
TILBEDELSE … med og uten musikk.
1 Å tjene skaperen eller skapelsen  Givertjeneste handler om penger ”Gi, så skal det bli gitt dere! Et godt mål, stappet, ristet og overfylt, skal bli.

De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Ein intelligent quiz! Fasiten ligger i kommentarfeltet til hver enkelt slide.
 Dersom jeg ikke får se naglemerkene i hendene hans eller får legge fingeren i dem og stikke hånden i siden hans, kan jeg ikke tro.
Første søndag i adventstiden 2012
Problemet og løsningen:
Levende vann Joh 4,10 Jesus svarte: "Om du hadde kjent Guds gave og visst hvem det er som ber deg om drikke, da hadde du bedt ham, og han hadde gitt deg.
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
I DINE HENDER ER NÅDE Å FÅ
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
STILLE BØNN Takk Gud, Han som er din Far
Matt 1:23: Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel - det betyr: Med oss er Gud. For et barn er oss født, en sønn.
STØRST AV ALT 5.Klasse Bibelklubb!!!.
100 lure ord å lære.
2.samling: Guds Sønn vår frelser Høsten Den lamme mannen. Bruk gjerne bilder fra Sprell Levend –opplegget om du har abonnement på dette. Ellers.
Salme 32, en læresalme 5 S-er
Å kjøre bil og å stå i bilkø
Og.
Joh 14,6 Jesus sier til ham: Jeg er veien, sannheten og livet
Kroppen som Gud har villet
«Verden er grunnleggende urettferdig.»
“Disippel-høring”.
Johannes 3, påsken i Det Gamle Testamentet
Sanger Glade jul Å jul med din glede Jeg er så glad hver julekveld Et barn er født i Betlehem Så går vi rundt om en enerbærbusk Deilig er jorden.
Kapittel 11 Dåp og konfirmasjon i Den norske kirke
Utskrift av presentasjonen:

Sang til Grefsen kirkes innvielse søndag 3. mars 1940 Forfatter: «O. K Sang til Grefsen kirkes innvielse søndag 3.mars 1940 Forfatter: «O.K.» = Olav Kristiansen, lærer ved Lilleborg skole Melodi: «Apostlene satt i Jerusalem»

1.Ja, nå har vi fått hva vi lengtet til, en kirke vi vår kan kalle, med Guds ord og alter og klokkespill som samler oss alle, alle!bli med på kirkevei, der vet jeg Gud vil møte deg. på kirkevei. Her er det rom for alle. På vei til barnedåp 1.des.1940

2. Så trofast og trygg ligger kirken her på høyden og ser mot fjorden, og viser oss alle at Norge er det fagreste land på jorden.m, bli med på kirkevei, der vet jeg Gud vil møte deg. På vei til barnedåp, 1.desember 1940. I barnevogna: John Erik Skjefstad med på kirkevei. Her er det rom for alle. På vei til barnedåp 1.des.1940

3.Vårt land er et rom i vår Frelsers hus hvor folket hos ham får leve, arbeide og lytte til Åndens sus og hjertet mot himlen heve.

4.Og derfor vi vandre vår kirkevei til ordet og guddomstalen, fra Nydalen, Grefsen, fra hver en lei, fra Kjelsås og Maridalen!

5.Men hvorfra du kommer til kirken her, så ser du den strålende stjerne som står over huset hvor Jesus er - som en gang i tider fjerne.

6. Og følger du stjernen til kirken hen, og møter du ham her inne, da blir du så glad som de vise menn, da vil du din Frelser finne.

Hvem var tekstforfatteren «O. K. » Hvem var tekstforfatteren «O.K.» ? Mange av oss har spurt folk i passende alder om de kjente til hvem tekstforfatteren «O.K.» var, men uten hell. Under minnesamværet etter Alf Sivertsens gravferd 31. mars, også han Lilleborg-lærer, ble gåten løst. På vårt spørsmål svarte Bjørn Guii-Larsen spontant at han husket salmen i programheftet for kirkeinnvielsen i 1940, at "O.K." var lærer Kristiansen på Lilleborg, og at han bodde i Kapellveien.   Oslo Adressebok 1940-1944 viser: "Kristiansen, Olav, lærer (Lilleborg) Kapellv. 58, Grefsen".    Marianne Wedervang Bruland i Kapellveien 56 sier at Olav Kristiansen var hennes morfar, at han ved siden av lærergjerningen var en aktiv salme-, sang- og prologdikter, at han skrev "Lilleborgsangen" og at han gjerne kan ha skrevet Grefsen-salmen i 1940. Studert til prest noen år hadde han også gjort. Med jubileumshilsen Øivind Østang og Trygve Magelssen