Økonomiorganisasjon 2007 Månedsrapporteringen –Praktisk gjennomføring av rapportering er utfordrende fordi det kun er jeg (og Inger Lise) som ser helheten.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Risiko Sannsynlighetsgradering:1 = Lite sannsynlig (kan inntreffe mindre enn én gang hvert 100. år) 2 = Mindre sannsynlig (kan inntreffe mellom én gang.
Advertisements

IK-Bygg på web: Formål IK-Bygg web skal bidra til å avdekke avvik i forhold til helse, miljø og sikkerhet. Det stilles strenge krav til hvilken forfatning.
En innføring i spillet: Lag En Setning
Risiko Sannsynlighetsgradering:1 = Lite sannsynlig (kan inntreffe mindre enn én gang hvert 100. år) 2 = Mindre sannsynlig (kan inntreffe mellom én gang.
- felles forståelse av hva dialogen handler om - det vi samarbeider om er håndterbart for alle parter - dialogen er meningsfull for alle parter Samarbeidets.
Transaksjonskostnader
Christina Ødegård sin lærlings tid
Uni Eiendom FDV Veien videre
Gjenfinningssystemer og verktøy II
Å skrive for Internett Ingunn Selvik 5. Mars 2007.
Identifisere og tydeliggjøre kompetanse
Helseforum – 27. Januar 2004 Allan Andreassen Februar 2004.
Tankens kraft Vi blir det vi tenker!.
Risiko Sannsynlighetsgradering:1 = Lite sannsynlig (kan inntreffe mindre enn én gang hvert 100. år) 2 = Mindre sannsynlig (kan inntreffe mellom én gang.
LAGE RAPPORT MEDARBEIDERUNDERSØKELSEN.
Levanger kommune Driftskomiteen Medarbeiderundersøkelsa 2009 – Øystein Lunnan DK Orientering DK Medarbeiderundersøkelsa 2009.
FYLKESMANNEN I NORD-TRØNDELAG Kommunal- og familieavdelingen.
Annen styringsinformasjon
Hvordan få til endringer? Johan Grieg Alberts 7. Oktober 2004
Usikkerhet skal integreres i prosjektstyringen
25 kommuner tar grep om egen utbygging Trude Andresen Fagsjef KS EffektiviseringsNettverkene.
”Når vi bestemmer selv”
BMS på gausdøl BUKERUNDERSØKELSER DIALOG VIRKSOMHETSSTYRING
Morgendagens kompetanse
Regnskapsfører og Sparringpartner / rådgiver
Presentasjon av hovedprosjekt 23E Student:Veileder:Oppgavestiller: Ronny A. HansenArne B. MikalsenNordborg Kristen Videregående Skole
Fasilitetsundersøkelse Orientering til LMU Oslo 26. august.
IPT - Telemark Kartleggingsprosjekt IPT Paul Alfsen Njål Myrseth.
PPS 2007 og BI rpporteringsløsninger 11 april 2007.
Læremidler – hvordan de kan støtte læringsarbeidet
Kapittel 4 oppgave h Bind setningene riktig sammen og med logisk innhold.
Vedlegg 3 Fjorårets budsjettsprosess - alle komiteer Svar fra representanter fra byrådspartiene ® (rev:2.0.70) Fjorårets.
© Eurokompetanse a.sISO 9000:2000 august 2001 nr. 1.
Oppfølging av stipendiater ved ISS.. phd- studentene ved ISS Ca 65 phd- studenter ved ISS som er tilknyttet et av våre phd-program (sosiologi eller statsvitenskap)
Stolt og unik Liv Overaae KS nfu konferanse 4. november 2008
Hva er det vi har behov for å få hjelp til av spesialisthelsetjenesten? Av Per Willy Ormestad, Sosionom m/spesialkompetanse i sosialt arbeid på rusfeltet.
NÅ SKAL VI LÆRE OM LIKNINGER.
FADDERBEDRIFT EN ORDNING SOM GJØR AT ELEVER BLIR KJENT MED EN BEDRIFT OG EN FADDER GJENNOM LÆRINGSOPPDRAG.
CARISMA Context-Aware Reflective Middleware System for Mobile Applications.
# Rapporten skal kun benyttes av Universitetet i Oslo til de formål den er ment og skal ikke distribueres til andre parter uten vårt skriftlige samtykke.
Effektiviseringsnettverk Prosjektet - som i første rekke er et samarbeid mellom KS og KRD - ble initiert i 2001 av daværende Regjering som et ledd i satsingen.
”Justert organisasjon” Økonomiplanseminar 8.mars 2006 Inger Marie Bakken.
HeV-prosjektet Helhetlig virksomhetsstyring
Og.
Prosjektsamarbeid eDialog24 og Telehuset. Telenor Telehuset AS 100% eid av Telenor i eget AS Mer enn 10 års erfaring i markedet Markedsleder på SMB og.
INTERKOMMUNALT SAMARBEID I VOKSENOPPLÆRINGEN Follo Kvalifiseringssenter IKS (FK) Opprettet kommuner (Frogn, Ski og Vestby) Antall deltakere 250/565.
Trykkavløp Lyseren Status Pr er det Ca. 500 påmelde på trykkavløp. Ca. 400 av disse har også valgt å melde seg på vann. Disse tallene.
Hovedpunkter høringsuttalelsene kvalifikasjonsrammeverk v/ seniorrådgiver Tone Flood Strøm.
Jarles tanker FF organisasjon 1. februar Grunnpilarer for valg Hensiktsbasert Kundeorientert Effektiv.
Økonomioppgaver i dag –Månedsrapportering –Juridisk og operasjonell –Budsjettprosess –Prognose/guiding –(Forretningsplan talldel) –Business Cases (goretex)
Sentral vs. desentral økonomifunksjon
K R I S T I A N S A N D K O M M U N E Kan finansierings- systemer brukes for å bedre produktivitet? Om ISF I Kristiansand.
9. Product information Produktinformasjon. Online kjøp Som vi har sett har vi ikke noe produkt å se på, holde i, prøve ut, … Da må vi ta igjen på andre.
Supply Chain Analyzer Hovedprosjekt for Henning Jensen, Atle Rudshaug og Birger Ertsgaard 3dsu, AiTEL, HiST.
Myter – organisasjon og ledelse i barnehagen
:16 1. Hvor enig er du i følgende utsagn? Vurderingen er gjort på en skala fra 1 til 6, der 1 er svært uenig og 6 er svært enig Brukerundersøkelsen.
”Amerikabrev” Sett inn et pronomen som passer. Kjære venner! Jeg vil ganske kort sende dere noen ord fordi jeg vet at flere landsmenn kunne tenke seg.
Foto: Geir Hageskal Anskaffelse av eByggesak - erfaringer fra Trondheim KPR og plan- og byggesakscafé
Bedriftens kostnader Rett eller galt?
UTKAST Prosjektøkonomistyring Felles for forvaltning av nye rapporter og håndtering av innspill til endringer EFP-prosjektet høsten 2013.
Bergeningsrente og KS sitt høringssvar
Utskrift av presentasjonen:

Økonomiorganisasjon 2007 Månedsrapporteringen –Praktisk gjennomføring av rapportering er utfordrende fordi det kun er jeg (og Inger Lise) som ser helheten på kostnader. Kirsten har en del, KS har en del i tillegg til ABC Startsiden. –Pga. rapporteringsfrister så må Kirsten og jeg jobbe parallellt og ikke optimalt som følge av dette. Jeg oppdaterer kostnadskommentarer basert på det jeg vet og spørsmål jeg må ta muntlig, samtidig som Kirsten skriver en rapport som jeg bare kan bruke som avsjekk mot egne kommentarer. –KS legger kun inn svært overordnede kommentarer i Excel og er i liten grad vurdert av Øystein (tror jeg). Guiding –Prosessuelt som på månedsrapportering, og den kommer sent ift. å ha noe klart til vurdering før BR! Dette er en utfordring. På inntekter har vi mer modeller som oppdateres og dette er mer effektivt. Kostnadsguiding krever en større prosess for å få innspill og er derfor mer tidkrevende. –I for liten grad rekker vi å utfordre tallene og enhetene våre, noe som igjen kan medføre at vi ikke klarer å bruke midlene våre optimalt! Vi er i bevegelse men har et stykke å gå Generelt –Mitt inntrykk er at KS Økonomi er ”for tett på” KS-organisasjonen. Økonomi må evne å fokusere også utover egen enhet gjennom å se totaler, da primært ift. Fixed og Mobil. Dette er ikke optimalt i dagens organisasjon. Vi skal selvsagt være godt innvolvert ift. linjen, men må samtidig passe på å være tilstrekkelig objektive ift. overordnede mål!