Meldemsmøte 11. november 2004 Inkluderende arbeidsliv Bakgrunn for arbeidet er et høyt og økende sykefravær, stadig lavere reell pensjonsalder, en avtakende.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Arbeid Trygd Bistans Attføring Trygdekontorprogrammet
Advertisements

Sykefraværsoppfølging?
Virkemidler fra NAV Dialogen som verktøy NAV som støttespiller
Nye krav til oppfølging av sykmeldte fra 1.mars 2007
IA avtalen - bakgrunn Om avtalen Parter i avtalen
Arbeidsplassvurdering på oppdrag fra NAV
Hvordan lykkes i oppfølgingen av ansatte?
Attføringsbedriftenes landsmøte i Tønsberg 11. Juni 2004
Hvordan tillitsvalgte kan bidra til et mer inkluderende arbeidsliv
Trygdeetatens arbeidslivssenter Hans Henrik Andresen Rådgiver.
Samarbeidsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv
IA-verktøy. inkluderende.no Etter IA-avtalen som ble signert i 2010, var partene forpliktet til å utarbeide nytt opplæringsmateriell for å øke kunnskap.
Ny Intensjonsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv Signert av Regjeringen og partene i arbeidslivet 14. desember 2005.
HVORDAN FÅ EFFEKT I SYKEFRAVÆRSARBEIDET?? v/Siren Vetnes Johannessen
Erfaringskonferanse om Funksjonsvurdering i Attføringsbedrifter for IA bedrifter Elsa Sæbø, Rådgiver NAV arbeidslivssenter Akershus.
Videreføring / Ny Intensjonsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv Signert av Regjeringen og partene i arbeidslivet 14. desember 2005 Tone.
NETTVERK TV BHG MARS 2011 Inkluderende arbeidsliv – IA avtale
IA- avtalen
Målet med IA-arbeidet Et arbeidsliv som gir plass til alle som vil og kan arbeide Snakk sammen! Et godt samarbeidsklima og åpenhet mellom partene er en.
Hvordan jobbe godt med IA!
PARTENE I ARBEIDSLIVET OG MYNDIGHETENE EIER IA-AVTALEN
Ny IA-avtale. Utdanningsforbundet Troms Noen viktige tiltak i protokollen – en gjennomgang Poetisk ordstilling Utdanningsforbundet Troms.
Kjernen Arbeidsgiver og arbeidstaker har et ansvar sammen (med god oppfølging fra trygd, aetat og bedriftshelsetjeneste) ArbeidstakerArbeidsgiver.
Kjernen Arbeidsgiver og arbeidstaker har et ansvar sammen (med god oppfølging fra trygd, aetat og bedriftshelsetjeneste) ArbeidstakerArbeidsgiver.
Norsk Industri – Inkluderende arbeidsliv i praksis
Hva skal vi snakke om? IA arbeid Ny IA avtale og tidsaksen
Noen virkemidler Hvilke finnes? Når kan de benyttes?
Intensjonsavtalen om et mer inkluderende arbeidsliv – 31
Intensjonsavtalen – Evaluering 2005  Evaluering forankret i koordineringsgruppen: Arbeids- og sosialdepartementet Moderniseringsdepartementet Rikstrygdeverket.
HVA GJØR EN FYSIOTERAPEUT I NAV?
Funksjonsvurdering og trygd
Landsorganisasjonen i Norge Et mer inkluderende arbeidsliv: Det skal være godt å jobbe Inkluderende arbeidsliv.
IA-avtalen – viktig brikke i regjeringens velferdspolitiske strategi LO STATs IA-konferanse i Oslo 21. mai 2007 Statssekretær Jan-Erik Støstad Arbeids-
Reformer og tiltak som berører spillereglene i det norske arbeidslivet Statsråd Dagfinn Høybråten NHOs årskonferanse 2005.
BEDRIFTSHELSETJENESTEN (1)
Stolt og unik Liv Overaae KS nfu konferanse 4. november 2008
Seatrans Trade and operators 12 Chemical tankers 1 TC 2 Seismic 3 Paper/Industry 2 RO-RO 4 TC 3 Newbuildings.
HÅNDTERING AV SYKEMELDTE
Ny IA-avtale ”Aktiviserings og nærværsreformen”
M. Haanæs Slik kan det gjøres Eksempler og resultater fra ulike prosjekt i PRO tjenesten i Holtålen kommune.
Ola Heen Strømmen, oktober 03
August 14 1 Presentasjon av Inkluderende Arbeidsliv Personalforum ved UiB, 26.mai 2004 Ved rådgiver Ingvild Eikeland Trygdeetatens Arbeidslivssenter.
Siren Risti, nestleder seksjon barnehage, Utdanningsforbundet Bergen
IA-avtale og IA-arbeid i Bergen kommune
Tilrettelegging med TG som virkemiddel gir mennesker muligheter!
Prosjekt Samhandling kommune, lege og NAV sykefravær
Implementering av IA- avtalen Oppgavebeskrivelse
1 Losam utdanning og læringskvalitet Inkluderende arbeidsliv Anne Lise S. Larsen Personalavdelingen Om du ønsker, kan du sette inn navn, tittel.
Vigdis Solheim - Rikstrygdeverket Januar Attføringsmessa 2006 Det inkluderende arbeidsliv. Erfaringer og veien videre.
Kjernen Arbeidsgiver og arbeidstaker har et ansvar sammen (med god oppfølging fra trygd, aetat og bedriftshelsetjeneste) ArbeidstakerArbeidsgiver.
Sykefraværsoppfølging LAMU 17. april 2015
IA-avtalen IA, Side 2 Myndighetene Arbeidstakere Arbeidsgivere.
Fornyet IA-avtale i 2014 Hva er nytt?. Fornyet IA-avtale i 2014 Hva er nytt?
Råd til arbeidsgivere. Psykiske helseproblemer – ofte årsak til sykefravær Halvparten av oss får psykiske helseproblemer i løpet av livet Angst og depresjoner.
Tillitsvalgtes rolle i IA-arbeidet. Likeverdige parter Arbeidsgiver og tillitsvalgt er likeverdige avtaleparter i virksomheten Medbestemmelse etter Hovedavtalen.
IA-avtalen og HMS-arbeid i Halden kommune 10.januar 2014 – 31.desember 2018 ATV-kurs
Tillitsvalgtes rolle i IA- arbeidet 26.oktober 2009 Rådgivere Annelise Nilsen og Linda D.Andersen NAV Arbeidslivsenter.
Hvordan få til IA i praksis?  Program –Nytt regelverk –HFK’s IA- strategi –Trygdeetatens statistikkverktøy –Eksempler –Diskusjon.
Intensjons- og samarbeidsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv Oppdatert pr
Hva er IA-avtalen? GRUNNOPPLÆRING NYE TILLITSVALGTE TRINN3 STAT: ARBEIDSRETT.
Ny IA - avtale Litt om IA, mye om annet Øyvind Steinklev, rådgiver NAV Arbeidslivssenter Aust-Agder.
Hva er IA-avtalen? Denne presentasjonen er oppdatert pr desember 2014.
HTV-konferanse februar
Fornyet IA-avtale i 2014 Hva var nytt?
Tillitsvalgte har en sentral og viktig rolle i IA
Ny IA-avtale for Avtalen ble signert 18. desember 2018
Sykefravær / personalpolitikk
IA skole Omsorgstjenesten.
Utskrift av presentasjonen:

Meldemsmøte 11. november 2004 Inkluderende arbeidsliv Bakgrunn for arbeidet er et høyt og økende sykefravær, stadig lavere reell pensjonsalder, en avtakende vekst i arbeidsstokken og et politisk press i forhold til reduksjon i sykelønna

Meldemsmøte 11. november 2004 Inkluderende arbeidsliv Intensjonsavtale om et inkluderende arbeidsliv, oktober 2001 –Parter i avtalen: Arbeidstakerorganisasjonene Arbeidsgiverorganisasjonene Regjeringen –Inkluderende arbeidsliv (IA) har som mål å gi plass til alle som kan og vil arbeide Avtalen ble fornyet i desember 2003

Meldemsmøte 11. november 2004 Inkluderende arbeidsliv –Avtalens konkrete mål: Redusere sykefraværet Ansette og beholde flere arbeidstakere med redusert funksjonsevne Øke den reelle pensjonsalderen –Alle virksomheter kan bli IA –virksomhet ved å tegne en samarbeidsavtale med trygdeetaten. Avtalen signeres av virksomhetens ledelse, representanter for de ansatte samt trygdeetatens arbeidslivssenter

Meldemsmøte 11. november 2004 Inkluderende arbeidsliv Virkemidlene i avtalen: –Utvidet bruk av egenmelding Opptil 8 kalenderdager per sykdomstilfelle, samlet 24 dager i løpet av 12 måneder –Enklere å sette i gang aktiv sykemelding –Bedriftshelsetjenesten inn i arbeidet og kan få honorar for å få folk tilbake i arbeid –Tilretteleggingstilskudd til utprøving, tilrettelegging, opplæring og arbeidstrening

Meldemsmøte 11. november 2004 Inkluderende arbeidsliv Tidligst mulig aktivitet ved sykdom –Arbeidsgiver og arbeidstaker har et felles ansvar for å finne løsninger som gjør at den sykemeldte raskest mulig kan komme, helt eller delvis, tilbake til jobb. Arbeidsgiver har ansvaret for å drive med systematisk forbedring av arbeidsmiljøet Arbeidstaker har ansvaret for å bidra til å skape et godt arbeidsmiljø

Meldemsmøte 11. november 2004 Inkluderende arbeidsliv Arbeidstaker har også ansvar for å si fra om hva som kan bli bedre ved en virksomhet, og også opplyse om sykefraværet har sammenheng med arbeidssituasjonen Arbeidsgiver skal tilrettelegge arbeidssituasjonen for den som er sykemeldt. Arbeidsgiver og arbeidstaker skal utarbeide en oppfølgingsplan

Meldemsmøte 11. november 2004 Inkluderende arbeidsliv Medspillere: –Fastlegen –Trygdeetaten –Tillitsvalgt –Verneombud –Bedriftshelsetjenesten –Arbeidslivssenteret

Meldemsmøte 11. november 2004 Inkluderende arbeidsliv Har fått fokus på arbeidslivet: –Hva forårsaker fravær –Hva er nærværsfaktorene –Hva vil det si å være inkluderende Viktig med tillit mellom leder og ansatt –Kan ikke bestemme at vi skal ha tillit, tillit er noe man bygger opp. I dette arbeidet kommer det fram at arbeidsplassen skal være et sted der det er bra å være.

Meldemsmøte 11. november 2004 Inkluderende arbeidsliv Hvilke resultater ser vi så langt? r.pdfhttp:// r.pdf –Statistisk Sentralbyrå: Nedgang i sykefraværet med 0.7% fra 2. kvartal 2003 til 2. kvartal Nedgangen er i det legemeldte fraværet Nedgang i alle næringer Nedgang i alle aldersgrupper Nedgang i alle fylker

Meldemsmøte 11. november 2004 Inkluderende arbeidsliv Trygdedirektør Arild Sundberg: ”Offentlig sektor har store utfordringer i forhold til å få ned sykefraværet ” Opplever stadig et politisk press mot sykelønna –Regjeringen sender motstridende signaler om dette: har inngått en IA-avtale, men snakker stadig om at det går for seint og kommer med signaler i forhold til å redusere sykelønna

Meldemsmøte 11. november 2004 Inkluderende arbeidsliv Konklusjon???