Litteraturhus Nord-Trøndelag -Arrangørerfaring fra små og mellomstore bibliotek Kari Hortman, Nord-Trøndelag fylkesbibliotek.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Å kunne kommunisere om seksualitet
Advertisements

OM – AV –FOR MANGFOLDIGE MUSEUMSBRUKERE KUNNSKAP OM – MEDVIRKNING AV – FORMIDLING FOR MANGFOLDIGE BRUKERE 2 fokusgrupper 1 med studenter 1 med lærere (kort-kort.
Spill for eldre med tidlig demens
Dialogmøte med biblioteksjefene februar – mai 2011 Oppsummerte fokusområder.
”Psykisk helse i skolen –Noe å snakke om -Noen å snakke med?"
Levanger kommune rådmannen Dialogseminar Åre 15. – Rådmannen Ola Stene - Status og hovedutfordringer 1 Status og hovedutfordringer pr 16. februar.
KOMMUNIKASJONS- STRATEGI
KOORDINATORFORUM FOR HABILITERING OG REHABILITERING
4. Formidlingsparaplyen Et Litteraturhus-tiltak i regi av bibliotekene og fylkesbiblioteket i Hedmark.
Norske museers omdømme
OPPLEVELSER FOR LIVET… Velkommen til Lillehammer.
HISTORIEN OM DE 4 LYSENE.
LESER SØKER BOK LESEÅRET Samarbeid med 220 bibliotek BOK TIL ALLE-NETTVERKET AV BIBLIOTEK I NORGE:
- roller og forventinger
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
Presentasjon av Trafikkprosjekt for ungdom TS Fokus Lillehammer 2005.
NY I DRAMMEN. Nykommere-hvem? Progoramområde 6 Kultur2.
”Vi vil bli flere". Vil vi bli flere?.....Hvorfor? …Hva vil vi ha de nye til?
ZIPPYS VENNER Et program fra Organisasjonen Voksne for Barn.
Rolighetsmoen barnehage
Prosjektets hovedmål «Å gi innbyggerne et rikt program for opplevelser, læring og deltakelse, gjennom å utvikle bibliotek i Nord-Trøndelag som lokale.
Oppgave i nettkommunikasjon Samarbeid mellom HiHm og HVe.
"Kulturbuss utan grenser" " Kulturbuss utan grenser”: Et mobilt bibliotek- og kulturformidlingstilbud i det sørsamiske språkområde i Jämtland, Dalarna,
PÅ SAMME LAG for å bedre læringsutbytte for alle
Vår spennende barnehagehverdag på Rød VI OPPLEVER FIN LEK, KOSER OSS VELDIG, OG DANNER STADIG NYE VENNSKAPSBÅND PÅ RØD AVDELING. HER ER SMÅ GLIMT FRA VÅR.
Nanna Maries hjem har vært et senter for foreldre og barn i regi av Kirkens Bymisjon i 27 år. Vårt arbeid består i å støtte foreldre slik at de kan ta.
Prosjektet er støttet av:. Hovedmål ”Det sømløse bibliotek – region Oppland” innebærer at innbyggerne i Oppland skal oppleve et helhetlig bibliotektilbud.
Et malekurs for mennesker som sliter psykisk
Kapittel 8 Hovedpunkter.
Litteraturhus Nord-Trøndelag – en distriktsløsning Ved Terje Sørvik, fylkesråd for regional utvikling.
Strategi for NRK Norges viktigste kilde til ny forståelse og felles opplevelser.
Dynamiske hyllesignaturer
Mosjøen 4.mai 09 Kjell Amundsen 1 Kommunikasjon og Sosial kompetanse Dialogkonferanse Mosjøen Kjell Amundsen.
AVSKJEDSFEST Søndagskveld hadde vi ”åpen” havn, der slekt og venner kunne ta med grill/grillmat for å komme og kose seg litt sammen med oss, slik at vi.
Glomdalsmuseet som formidler av vårt kulturelle mangfold.
Opplæringspakken for barnerepresentantene Møte med administrasjon, politikere og media Hvordan få fram det jeg vil si.
Litteraturhus Vestfold Prosjekteier: Vestfold fylkesbibliotek Støttet av: Nasjonalbiblioteket.
Redd Barna og Sinna mann
Hvilke familietilbud trenger de yngste
Arrangementsutvikling og gjennomføring i praksis..
Side 1 Hvor er vi… … og hvor vil vi Nytt bibliotek i Krona UKO
Kapittel 36 Reza forteller om sin arbeidserfaring.
ETIKKKAFFE Høstkonferansen Bodø 7 og 8 Oktober 2014 Elin Johansen, Dønna sykehjem.
Kokkelering fra Drammensbiblioteket til Øvre Eiker bibliotek KOKEBOK FOR DEBATT I BIBLIOTEK «KJØR DEBATT!» FREDRIKSTAD BIRGITHE SCHUMANN-OLSEN,
KOMMUNIKASJON MED SPILLERE OG MEDIA. PÅ BANEN…OG UTENFOR BANEN AKTØRER Spillere, lagledelse, publikum, media DOMMEREN Ærlig, blid, tydelig, seg selv,
Revidert biblioteklov - nye muligheter!
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
Bygg- og Anleggsteknikk Liker du å arbeide med hendene? Har du lyst til å jobbe med noe interessant? Vil du ha muligheten til å kunne sette spor etter.
Filosofi Vi har sett i humanismen at det også utenfor religionenes verden finnes oppfatninger av hva som er viktig i livet og hvordan vi bør leve: Kompetansemål.
Kapittel 9 Kulturmøter i samtidstekster Karin Beate Nøsterud/NTB scanpix.
TRØ TE I LAG Bibliotekutvikling sammen. hovedmål: samarbeid om bedre bibliotek i Trøndelag Delmål: videreutvikle en lærings- og delingskultur i folkebibliotekene.
Prosjekt til fordypning Navn Navn på fordypning. Innhold  Her presenterer du hva du skal snakke om:  Eksempel: I denne presentasjonen skal jeg snakke.
Hva er viktig for deg? Jobb Bolig Venner FamilieFritid Fysisk aktivitet- /trening Mat/ måltider Aktivitetshjulet kan brukes som inspirasjon før og under.
Les meg- Litteraturformidling Ragnhild My Ragnhild Malfang Født i 75 Samboer Mor til 3 på 21, 19, og 1 Har jobbet i skolebibliotek, som barne- og.
« Små scener « Presentasjon biblioteksjefmøte Stjørdal
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
Noen enkle studieteknikker ved innlæring av DRI-emner
Helsesøsterkongressen 2017
Creative response process
En positiv skoleforelder.
KOMPETANSEHEVING MOLDE 31. OKTOBER 2017 OVERGREP OG VOLD
Tips for bruk av sosiale medier
Ulvejakt og media.
Konflikt Forslag til spørsmål: - Hva ser dere på bildet?
Hvordan støtte barn og unge når ALS rammer familien
EN KORT PRESENTASJON AV PROSJEKTET
Bibliotekloven i Norge
SØLVBERGET MAKERSPACE
Dybdelæring – regneark B – Samarbeid
Utskrift av presentasjonen:

Litteraturhus Nord-Trøndelag -Arrangørerfaring fra små og mellomstore bibliotek Kari Hortman, Nord-Trøndelag fylkesbibliotek

«At vi har kunnet tilby mange flere arrangementer har ført til en mental endring hos oss selv. Vi ser mye tydeligere at arrangementer bør være en selvfølgelig del av det biblioteket tilbyr. Før var arrangementer «noe ekstra», sånn er det ikke lenger. Man når fram til nye brukere på andre måter gjennom aktiv formidling. Det imøtekommer et behov vi ikke har sett før.» Torunn Sandstad Næss, prosjektdeltaker og biblioteksjef i Inderøy:

Erfaringer fra prosjektet Holdningsendring: Arrangementer er viktige Og vi kan få det til Praktisk gjennomføring av arrangementer Samarbeid Bibliotekrommet fungerer godt som et sted der folk møtes, snakker sammen, blir utfordra.

Aina Basso og Harald Medbøe i samtale på Steinkjer bibliotek Taternes historie og sigøynernes samtid, samtale mellom en skjønnlitterær forfatter, en fotograf og en journalist.

Bibliotekenes fortrinn Biblioteket har så mange måter å formidle og aktivisere folk på. Å spille på flere strenger samtidig forsterker opplevelsen og aktiviserer publikum. Det finnes mange gode krefter å spille på lag med Folk har tillit til biblioteket

Eventyret om Verran folkebibliotek

Små bibliotek i små samfunn har noen fordeler Blir lettere lagt merke til når man gjør noe nytt Lett å finne samarbeidspartnere Det skapes lett synergier Små rom kan være en fin ramme for store samtaler

Ytringer om ytringer Interessante debattanter og engasjert publikum Positivt med et redaksjonsutvalg med folk fra forskjellig fagområder Annerledes og oppkvikkende å diskutere samfunnsaktuelle tema utfra verdier og begreper Men: For lite spissa tema, vanskelig å få til en god samtale mellom debattantene, vi kom kanskje ikke så dypt inn i temaene som vi hadde ønsket

Biblioteket som nærdemokratiarena Debatter, samtaler, foredrag, dialogmøter, utstillinger, ytringstre Biblioteket har mange måter Biblioteket har mange venner Store samtaler kan foregå i små rom