Regionale fagråd Regionale fagråd er frivillige samarbeidsorganer i spørsmål knyttet til anadrom laksefisk. De er først og fremst rådgivende organer og.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ytringsfrihet for offentlig ansatte i Oslo og Akershus
Advertisements

Høstmøte i Stjørdal Jeger- og Fiskerforening, Fiskesesongen
Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk August 2010 Norges Eiendomsmeglerforbund og Eiendomsmeglerforetakenes Forening ECON Poyry og FINN.
Sjøørret (Salmo trutta L.)
NORGES TURISTBAROMETER Sommersesongen 2014 Prognose for utenlandsk ferie- og fritidstrafikk til Norge.
FYLKESMANNEN NETTVERSFORUM FOR HELSE- OG OMSORGSTJENESTEN 19.DESEMBER.
Leieprisstatistikk for Oslo Markedsleie og gjengsleie for hybler og leiligheter i Oslo 3. kvartal 2009 Leieprisstatistikk for Oslo Utarbeidet av.
1: Markedsleie for hybler og leiligheter i Oslo fjerde kvartal 2006.
Fakta- og analysedagen Stein Gunnes, sjeføkonom Håvard Almås, næringspolitisk rådgiver Frokostmøte
Skoleeiere og skoleledere skal kunne kombinere elementer fra temaene* i videre planlegging og ledelse av utviklingsarbeidet i egen organisasjon. * Evalueringen.
Høring om fiskeforskrifter-laks  Hva skal vi uttale oss om?  Fiskeforskrifter som gjelder elvene(frist 15 januar)‏  Fiskeforskrifter som.
Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk Juli 2010 Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund ECON Poyry og FINN.
Markedsleie for hybler og leiligheter i Oslo andre kvartal 2006.
Copyright © 2013 By Oxford Research AS Kristiansand Copenhagen Stockholm Kotka Brüssels OXFORD RESEARCH - Knowledge for a better society -
1: Gjengs leie for hybler og leiligheter i Oslo fjerde kvartal 2006.
1: Markedsleie for hybler og leiligheter i Oslo tredje kvartal 2006.
Leieprisstatistikk for Oslo Markedsleie og gjengsleie for hybler og leiligheter i Oslo 4. kvartal 2009 Leieprisstatistikk for Oslo Utarbeidet av.
TNS gallup Ledende helsesøstre: Skolehelsetjenesten i grunnskolen og videregående Landsomfattende kommuneundersøkelse september 2003 Seniorrådgiver Bjarne.
Fiskeri- og havbruksnæringens betydning for Norge
Ivar Haug INTERREG ØRESUND-KATTEGAT- SKAGERRAK K-møtet i Re 15. februar 2007 Gjennom 2006 deltok Vestfold/BTV-fylkene i utvikling av et nytt.
Status for sjøørret i Trondheimsfjorden
Byggevarestatistikk - import / eksport Pr. 1. kvartal –2014.
Byggevarestatistikk - import / eksport Pr. 1 kvartal 2013.
Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk Februar 2010 Norges Eiendomsmeglerforbund og Eiendomsmeglerforetakenes Forening ECON Poyry og FINN.
Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk Januar 2010 Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund ECON Poyry og FINN.
Etisk refleksjon som munner ut i viktige kjerneverdier for tjenestene
Rovviltforvaltning – Aust-Agder
Leieprisstatistikk for Oslo Markedsleie og Gjengsleie for hybler og leiligheter i Oslo 2. kvartal 2009 Leieprisstatistikk for Oslo Utarbeidet av.
Leieprisstatistikk for Oslo Markedsleie og Gjengsleie for hybler og leiligheter i Oslo 1. kvartal 2009 Leieprisstatistikk for Oslo Utarbeidet av.
Leieprisstatistikk for Oslo Markedsleie for hybler og leiligheter i Oslo 3. kvartal 2009 Leieprisstatistikk for Oslo Utarbeidet av Opinion for.
Boligbyggs markedsleie- statistikk for Oslo - 4. kvartal 2007 Markedsleien i Oslo steg med 4,2 % fra 3. til 4. kvartal 2007 I hele 2007 steg markedsleien.
1: Markedsleie Markedsleie for hybler og leiligheter i Oslo første kvartal 2007.
Øyepål Espen Johnsen FG Observasjonsmetodikk Fotograf: MAREANO/Havforskningsinstituttet.
Prosjektområde Ytre Oslofjord Kjell Løkke Leder i Styringsgruppen.
Kommunal- og moderniseringsdepartementet Norsk mal: Startside ALTERNATIV A Tips for engelsk mal velg KMD mal ENG under ”oppsett”. Strandsoneforvaltning.
Nye fiske- reguleringer i elv og sjø
Hørings- prosessen i Vestfold våren 2007 Status. Rammene for høringsprosessen Prosessen skal munne ut i fylkesvise preferanser når det gjelder: –Valg.
Gapet mellom behov og tilbud om læreplasser
Mange bekker små gjør en stor Å! Fra helhetlig tenkning til helhetlig handling i ? Kristin Uleberg Vest-Agder fylkeskommune Prosjektleder for.
Langtidsserie utarbeidet av Landbruksdirektoratet Alta
Næringslivets økonomibarometer Resultater for NHO Vestfold- 4. kvartal 2014.
Norges Turistbarometer Vintersesongen 2015 Prognose for norsk og utenlandsk ferie- og fritidstrafikk i Norge Norges Turistbarometer.
Dialog + omforent kunnskap = bedre lakseforvaltning «Til laks åt alle kan ingen gjera» -Eller kan vi det?
Elektronisk fangstrapportering Fagseminar NGSL 13. mars 2015.
Tariffkonferanse i Larvik 10. juni 2010 Nytt fra KS.
VALGFORUM MEDLEMSFORUM FOR VALGADMINISTRASJONEN I KOMMUNENE OG FYLKESKOMMUNENE.
Status for vill anadrom laksefisk i Skjerstadfjorden
Nytt fra forvaltningen
Stamfiskkontrollen for laks
Vårmøte i Stjørdal Jeger- og Fiskerforening, 20. mai 2015 Fiskesesongen 2015.
LAGET AV : | Karina, Borgar, Shanya og Petter
Laksereguleringene 2016 Østfold: Glomma: 22.6 – 15. 9Endres til: 20.6 – dage Fredning av hunnlaks f.o.m. 1.9 Aagaardselva: 1.6 – 24.8Endres til:
Regionale fagråd Regionale fagråd er frivillige samarbeidsorganer i spørsmål knyttet til anadrom laksefisk. De er først og fremst rådgivende organer og.
Havbruksnæringa sitt miljøfond Pengene skal stilles til disposisjon for prosjekter knyttet til fangst av oppdrettslaks til beste for villaksen, i en periode.
Hvor mye villaks er det egentlig
Bedriftsundersøkelsen 2017 Oppland
Læringsnettverk for kommuner
Leppefiskstatistikk Tove Aasheim, Statistikkavdelingen
Nytt fra opptakskontoret
Vill laksefisk i Sognefjorden
Årlig publisering av de enkelte fylkers prognoser for demografiske variable innenfor områdene befolkning, bolig og arbeidsliv.
- Gir statistikken den nødvendige informasjon for regional næringsutvikling trender FoU-utgifter - næringslivets forskerkompetanse.
Juridisk avklaring av sjølaksefiskets rettigheter i forhold til elv
Administrerende direktør Organisasjonsutvikling og økonomi
Uføretrygd 2. kvartal // Eli Sektnan og Geir Arntzen.
Ved fylkeslege Petter Schou
NAVs bedriftsundersøkelse
Pukkellaks (Onchorynchus gorbuscha)
Vitenskapelig råd for lakseforvaltning, forvaltning etter gytebestandsmål og underveisvurdering av lakseinnsiget i 2018 Peder Fiske Takk til Vitenskapsrådet.
Oppsummeringsmøte 2019.
Utskrift av presentasjonen:

Regionale fagråd Regionale fagråd er frivillige samarbeidsorganer i spørsmål knyttet til anadrom laksefisk. De er først og fremst rådgivende organer og har ingen formell myndighet eller lovpålagte oppgaver. I de regionale fagrådene utveksles synspunkter, og rådene søker å komme fram til felles problemløsninger og enighet om forvaltningsstrategi og tiltak. ”Det regionale fagrådet for laks og sjøørret i Skagerak og Oslofjorden er et godt eksempel på et velfungerende råd, og det har også egen hjemmeside. Se Regionalt fagråd kan også oppnevnes for hele fylker.” (Fra Miljødirektoratets hjemmeside

Lakseregion Østlandet 28 laksevassdrag Ca. 150 sjøørretvassdrag

Bestandstilstand for laks Østlandet (Antall vassdrag = 28)

Omfatter følgende 14 vassdrag:AkerselvaOslo og Akershus * Nasjonalt laksevassdrag AskerelvaOslo og Akershus LysakerelvaOslo og Akershus NeselvaOslo og Akershus SandvikselvaOslo og Akershus Enningdalselva *Østfold Glomma/AagaardselvaØstfold HerrelvaTelemark KammerfossvassdragetTelemark SkienselvaTelemark LierelvaBuskerud DrammenselvaBuskerud ÅroselvaBuskerud Numedalslågen *Vestfold

Samlet fangst av laks (kg) i Drammenselva, Numedalslågen, Enningdalselva og Glomma siste 11 år.

Fangst av laks (kg) i Drammenselva, Numedalslågen, Enningdalselva og Glomma siste 12 år.

Rapportert fanget laks i sjølaksefisket for de ulike fylkene i Merk at Agder består av fylkene Aust- og Vest-Agder, mens Østlandet består av fylkene Østfold, Buskerud og Vestfold. Fylkene hvor det ikke er åpnet for ordinært fiske er utelatt fra tabellen. Fangstene er ikke korrigert for innslag av rømt oppdrettslaks. Fangsttall fra forskningsfiske er inkludert. Kilde: SSB. Sjølaksefisket

Rapportert fanget laks (tonn) i sjølaksefisket i perioden 1998 til Fangstene er ikke korrigert for innslag av rømt oppdrettslaks. Fangsttall fra forskningsfiske er inkludert. Kilde: SSB.

Fangst 2014 som prosent endring mot fangstene i 2013, og mot gjennomsnittet av fangstene i perioden fra Merk at Agder består av fylkene Aust- og Vest-Agder, mens Østlandet består av fylkene Østfold, Buskerud og Vestfold. Fylkene hvor det ikke er åpnet for ordinært fiske er utelatt fra figuren. Fangstene er ikke korrigert for innslag av rømt oppdrettslaks. Fangsttall fra forskningsfiske er inkludert. Kilde: SSB.

Oppsummering – Østlandet 2014 Laksesesongen 2014 var svakere enn 2013, med en nedgang på ca. 4,5 tonn for de 4 beste elvene. Numedalslågen gikk ned ca. 20% og Drammenselva ca. 40% i forhold til fjoråret. I forhold til gjennomsnitt de siste 12 år var det en nedgang på ca. 9 tonn, eller ca. 35%. Årets laksesesong må derfor karakteriseres som svak. Noe kan muligens skyldes tørr sommer og dårlige fiskeforhold. Nedgang i antall storlaks En liten oppgang for mellomlaks Omtrent uendret for smålaks Sjølaksefiskerne i Iddefjorden melder om en nedgang på ca. 20% fra Har fått mest mellomlaks 5-6 kg. For Østlandet samlet var nedgangen på 80% fra 2013 til 2014.