Politisk arbeid i NEF. Bakgrunn SSE står ikke i umiddelbar fare for å bli lagt ned. Foreligger forslag om samlokalisering av hele OUS på Gaustad i 2025.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Delprosjekt 3 Dobbeltdiagnoser.
Advertisements

I.
Hva ønsker medlemmene ifm det nye regjeringskvartalet? Undersøkelse blant jurister ansatt i departementene, mai 2014.
Hurum PPTs erfaringer med LP
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Sosiale medier - utfordringer for tillitsvalgte. Facebook større enn VG.
KOMMUNIKASJONS- STRATEGI
Vi får Norge til å gro! Fornying av Norges Bondelag – på hugget Uttalelse fra Nordland.
En innføring i spillet: Dobbeltkrig – Grønn
Rita Lucia Endresen. Medlem NFU´s Landsstyre Den første person med utviklingshemming som er medlem i Landsstyret i egen organisasjon.
Spøken som gir deg lykke!
Vest-Agder fylkeskommune Seminar Bokvalitet – etterlyses! Kommunens syn Er planene gode nok? Blir resultatet kvalitetsmessig bra? Foredrag 15. november.
8 Det politiske systemet i Norge
Kunstner: Oddmund Mikkelsen
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Arbeidsgivers losteam Arbeid og psykisk helse
Regulering av arbeidstid for ansatte i vitenskapelige stillinger Orientering til Universitetsstyret
Formannskapsmodellen og det politiske systemet i Stavanger kommune
Ungdommens Bystyre 21 januar 2011 Erlend Jordal (Høyre)
Nina Ramstad Aatlo, KS Advokatene
Morgendagens kompetanse
Lovens formål Rundskriv Q-21/2012
Fasilitetsundersøkelse Orientering til LMU Oslo 26. august.
KARTLEGGING AV FRILUFTSOMRÅDER Dialogkonferansen 2013.
Vannforvaltning som regional planlegging - Verktøy for teknokrati eller politikk? Fagkonferansen, HIOA, 24. oktober 2013 Sissel Hovik.
NORSKE HUSØKONOMERS FORBUND. Hvordan skal vår organisasjonen være i fremtiden? Er vår besøkelsestid over?
Kurt Orre Rådmann Nøtterøy kommune
Harald Sørgaard Djupvik, TNS Gallup april 2013 Norsk Journalistlag og Norsk Redaktørforening Den store kvalitetsundersøkelsen 2013 (Redaktørdelen)
Vedlegg 2 Fjorårets budsjettsprosess - alle komiteer ® (rev:2.0.58) Fjorårets budsjettsprosess - alle komiteer
Hvordan redusere ventetiden for time hos fastlegen?
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Royal Norwegian Ministry of the Environment Frist for behandling av private forslag om regulering12 uker Rapporteringsplikt i reguleringssaker som tar.
EØS-avtalen og kommunalt handlingsrom Innlegg på Åpen landskonferanse, Nei til EU Stavanger 11. mars 2007 Av Seniorforsker Arild Aurvåg Farsund International.
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Norsk Epilepsiforbund
Ny skole i Nordre Bydel - et bydelsprosjekt, ikke bare en ny skole…
ROTARYS OMDØMME MØTER MEDIA
UNG som skyggeredaksjon. Anne Lene Blystad. Jeg er koordinator for UNG-reporter redaksjonen i Hamar Arbeiderblad. Jeg er 22 år, nyutdannet journalist.
Rådet for funksjonshemmede i bydel Frogner og arbeid med universell utforming Rudolph Brynn Leder for Rådet for funksjonshemmede Bydel Frogner.
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
GØY MED GRAMMATIKK: KURS FOR LÆRERE 1. og 2. MARS 2004
LVSH Konferanse 8-9 april 2010 For styret i LVSH Anita Ihle Steen
Foreldreutvalget for grunnskolen i Levanger ( FGIL ) * FGIL er valgt for å være et koordinerende og felles ledd for alle Foreldre arbeidsutvalgene (FAU`ene)
Noen sentrale kjennetegn ved plan- og budsjettprosessen: Det ble jobbet lite med mål og strategier. Kortsiktighet, dårlig sammenheng mellom planer, budsjett.
Og.
Prosjektsamarbeid eDialog24 og Telehuset. Telenor Telehuset AS 100% eid av Telenor i eget AS Mer enn 10 års erfaring i markedet Markedsleder på SMB og.
Kapittel 2 oppgave c Preteritum eller perfektum?
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Nytt medlemssystem. Ble først vurdert i administrasjonen ved slutten av Styret først opplyst om arbeidet i januar. Investering godkjent av styret.
Arbeids- og strategiprogram Arbeids- og strategiprogram Styringsdokument for landsmøteperioden Sentrale mål ved utarbeidelsen: – Ha mer konkrete.
1 1 Informasjonstiltak fra Studieavdelingen Tilbakemelding etter innspill fra studieveiledersamlingen 16. mai 2006 Studiedirektør Hilde Skeie Studieveiledersamling.
(atg-nettverk nov-2011) –Årsmøte i Utdanningsforbundet Bergen mars Det deltar 111 delegater. –Årsmøtet er den viktigste arenaen for å være.
Tilbakeblikk på Arendalskonferansen - og hvor er vi egentlig nå? Innovasjonsalliansen 8. september 2010.
Vedlegg 4 Fjorårets budsjettsprosess - alle komiteer Svar fra representanter fra partier som ikke er i byrådet ® (rev:2.0.70)
Blir velene hørt? Medvirkning i planprosessen i Oslo kommune NIBR-rapport 2011:1 Sosiolog Lillin Knudtzon.
Myter – organisasjon og ledelse i barnehagen
Aktuelle saker i et lederperspektiv Vinter Forutsetninger Å ha minst èn lederrepresentant i alle styrer, fra lokalt til sentralt nivå Alle lokallag.
Politisk påvirkning.
Han sier: Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, men venner.
Klubben og klubblederrollen Skolering av nye tillitsvalgte Lokal introduksjon Utdanningsforbundet Bergen 2013.
Forholdet mellom stat og org. I Norge er det lang tradisjon for at de som blir berørt også skal bli hørt før myndighetene gjør viktige vedtak. De store.
Involvering og forankring av arbeidsgiverpolitikken i Gjøvik kommune. HR – sjef Elin G. Limoseth
Nettkurset i samarbeid og medbestemmelse Dilemma: Ønske om endring av stillingskategori.
Stemmer teller – ressurser avgjør Arbeid med politisk påvirkning.
Kommunalt foreldreutvalg KFU Et fellesorgan for alle foreldre med barn i grunnskolen i din kommune.
Fysioterapirapporteringa i Skjema 1
Gang.
Økonomi Moss kommune som arbeidsgiver
Regionreformen og samfunnsutvikling
Utskrift av presentasjonen:

Politisk arbeid i NEF

Bakgrunn SSE står ikke i umiddelbar fare for å bli lagt ned. Foreligger forslag om samlokalisering av hele OUS på Gaustad i Rapport sendt ut på høring foreslo splitting av barne- og voksenavdelingene til SSE. NEF har visst om dette forslaget lenge, men så rapporten som en mulighet til å rasle med sablene.

Hvordan vi jobber NEFs administrasjon jobber for å få størst mulig gjennomslag for organisasjonens saker med begrenset arbeidskapasitet. Vi er nødt til å gjøre prioriteringer på hvor vi skal legge inn innsats. Vi vurderer både viktighet for medlemmene våre, og om forholdene ligger til rette for å fremme saken. SSE-«nyheten» ble sluppet når den ble fordi forholdene lå til rette for det.

Hvordan vi jobber Overvåke utviklingen i sakene Legge press på beslutningstakere. Få innpass på beslutningsarenaer. Skape allianser. Finne bedre løsninger. Kan være en vanskelig balansegang, da f.eks. mye press på beslutningstakere kan ødelegge for muligheten til å skape allianser e.l..

Hvordan vi jobber Selger saker inn til media når det trengs (skaper press på OUS) Møter med politikere og andre beslutningstakere (finne bedre løsninger) Sitter i referansegrupper (overvåker utviklingen, får innpass på beslutningsarenaer) Samarbeider tett med andre interessenter (skaper allianser)

Hvordan vil vi fremstå? Viktig at NEF fremstår som en pålitelig, troverdig og kunnskapsrik instans. Bak de synlige uttalelsene i media ligger det ofte mye usynlig arbeid og strategiske vurderinger. Uttalelser fra lokale ledd om interessepolitiske saker NEF sentralt jobber med, bør avklares med administrasjonen.

Faglige retningslinjer for epilepsi Sak vi begynte å jobbe med av eget initiativ. Startet ved å kontakte Helsedirektoratet, supplerte med kontakt mot politikere. Viktig å sikre at vi alltid hadde ryggdekning i fagmiljøet for uttalelsene våre. Epilepsinytt ble brukt aktivt som politisk verktøy. Hadde trolig en avgjørende betydnig. Arbeidet har ikke bare sikret at vi nå får retningslinjer, men også at vi kan være med å bestemme hvordan de skal bli.

Epilepsirehabilitering Sak som vi betrakter som så viktig at vi må drive den frem med egne krefter. Laget politisk dokument – NEFs rehabiliteringsmelding – i Deles ut i møter med politikere og andre beslutningstakere. Har også blitt brukt av bl.a. Røysumtunet, som nå har fått avtale som sikrer 8 nye rehabiliteringsplasser. Fortsetter arbeidet med kartlegging av kommunale rehabiliteringstilbud.

Pleiepenger Eksempel på sak som NEF har latt ligge de siste årene. Angår langt flere enn de med epilepsi. Kaasa-utvalget kom med innstilling i 2011, som vi leverte høringssvar til. Skarp kritikk førte til at høringen ble lagt i skuffen. Saken har vært på is siden da. Arbeidsministeren har tatt saken opp igjen nå. Dermed vil dette være noe vi prioriterer igjen fremover.