L IKESTILLING Likestilling sett fra to studenters synspunkt 2008.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
I.
Advertisements

Høgskolen i Sør-Trøndelag Evalueringen sett fra de evaluertes side.
SLIK SIKRER VI SYSTEMATISK LIKESTILLINGSARBEID Anne Marit Skarsbø Seniorrådgiver Mangfold og likestilling i arbeidslivet 28.september.
Likeverdige tjenester i praksis
Bruk mediene - hvis ikke, vil mediene bruke deg Medieseminar Aurland 20. april Audun Tjomsland.
(Konf+årstall)-QUIZ (dette er en mal som må tilpasses lokalt, la kreativiteten få fritt spillerom! Tilpass etter tema og opplevelser dere hadde i løpet.
Kvinner og menn i ledelse og samspill Hvordan få økt mangfold?
I dette shoppingcenteret hadde kvinner en unik mulighet til å velge seg ut en passende make blant forskjellige menn.....
Hvordan arbeide med likestilling og likeverd i barnehagen?
Likestilling mellom kjønnene
Regjeringens barne – og ungdomspolitikk Kjell Erik Øie Statssekretær.
« gir medlemmene en bedre hverdag». 2 Saker • Kort presentasjon av prosjekt og styringsgruppe • Innmeldingsskjema kvinnenettverk • Kommende seminar/kurs.
Kjønnsbalanse i utdanning og arbeidsliv - hvorfor og hvordan? Kristina Jullum Hagen, 4. juni 2013.
START. Debatt for mer mangfold, mer aktivitet og bedre demokrati i Norges største parti..
KJØNNSROLLER Hva er det?.
Velkommen til TV -konferanse Vrådal og 19. mai 2009.
Richard Dawkins ”Hvisker du en hemmelig bekjennelse til deg selv? Ville du ikke likt å bli klonet? Jeg har aldri innrømmet det før, men jeg tror jeg ville.
1 Utstillingsvindu for kvinner i lokalpolitikken Trøndelag Hva gjør partiene? Anne Jorid Gullbrekken og Inger Marie Bakken Miniseminar Oslo
L IKESTILLINGSPROSJEKT I BARNEHAGENE I E NGERDAL Sømådal barnehage 6 barn Engerdal barnehage24 barn Drevsjø barnehage36 barn.
Gjesteforelesning BoS31 ved HiO. JBI, høsten Kjønn og ledelse Time 1: Presentasjon Kvinne og leder Time 2: Gode råd på veien for deg som ønsker.
Arbeidsgivers losteam Arbeid og psykisk helse
Phd-utdanning etter etterspørsel ? Viserektor for utdanning Berit Rokne Hanestad 23. og 24. oktober 2006, Geilo Vert: Forskingsutvalet ved UiB.
Illustrasjoner: Ingrid Brennhagen
Hva er den katolske kirkens syn på kjønn og kjønnsroller?
Prinsesse eller pirat – et fritt valg!
Primærmedisinsk verksted Senter for Helse, Dialog og Utvikling (PMV) Sverresgt. 10, 0652 Oslo tlf.:
Veiledning av studenter
Helsesøster som samfunnsaktør
Strategi - Metode Likestilling på Sørlandet 2003 De to Agder-fylkene har hatt lavest score på likestillingsindeksen av alle landets fylker i mange.
. Seema AS Fagforbundet Hva binder oss sammen?
Møte i Nasjonalt Råd for Teknologisk utdanning - Høgskolen i Oslo oktober 2007 Tiltaksplan for å styrke realfagene 2007/2008 Geir Anton Johansen.
Kampen om de kloke hodene -og jobben med å få dem ut til næringen…
Jenter og Data – I møtet mellom prosjekt og sponsor Gruppe 2.
Slik drar du bra damer…. Norsk Redaktørforenings høstmøte Molde oktober 2006.
Kun senter for Kunnskap og Likestilling. 2 Hvorfor systematisk likestillingsarbeid? Nødvendig for å sikre at like kvalifikasjoner virkelig betyr i praksis.
Er det behov for et regionalt senter for inkludering og mangfold i Møre og Romsdal?
Jeg heter Yasmin Meralli Jeg er invitert hit på grunn av mine erfaringer som Konsernsjef for mangfold og likestilling i et av Canadas største finanskonsern,
I Sykepleien nummer 11, 2012, bestemte vi å ta opp sosiale medier som tema.
Rekruttering til Byggenæringen april BNLs måldokument for utdanningspolitikk Rekrutteringsbehovet er; –6600 elever i videregående skoles byggorienterte.
Foredrag Rudshøgda 19. september 2009
Bakgrunn, mandat, oppgaver Oppstartsmøte Universitetsdirektør Tor A, Aagedal Råd for samarbeid med arbeidslivet.
Handlingsplaner for likestilling En analyse av planene for 2003 levert av underliggende virksomheter i Oslo kommune pr.1.april 2005.
har vi gleden av å invitere til
”En likestilt barnehage” -
Kjell Erik Øie Statssekretær
Likestillings- og diskrimineringsombudet 13. juni 2014
Foreldreutvalget for grunnskolen i Levanger ( FGIL ) * FGIL er valgt for å være et koordinerende og felles ledd for alle Foreldre arbeidsutvalgene (FAU`ene)
Kjønnsnøytral ledelse – er det ønskelig? Politiske strategier for ledelse Hvordan vektlegges kjønnsperspektivet? Kjell Erik Øie Statssekretær i Barne og.
Bjørnholtmessa ’09 Bjørnholtmessa ’09 En elev- og ungdomsbedriftmesse Bjørnholt skole onsdag den 11. februar. En inspirerende møteplass for ungdom og næringsliv.
ETABLERING AV LOKALT SN-FORUM/GRUPPE. Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening Mål for første møte Bli enig om: Å sammen ta initiativ til lokal SN-forum.
Røde Kors Flyktningeguiden
Samhandling Nyskaping Optimisme Raushet STYRINGSDOKUMENT FOR BARNEHAGEN ER: 1. BARNEHAGELOVEN 2. RAMMEPLAN 3. ENKELTE KOMMUNER HAR UTARBEIDET LOKALE STYRINGSDOKUMENT.
QUIZ- (AS) BJØRNS KIWANISQUIZ Du treffer en person som ser du bærer Kiwanisnåla, og som spør hva det er. Du svarer: ”Jeg er medlem av Kiwanis! ” 1.Hva.
Peace Research Institute Oslo Fordommer Fordummer Oslo, 23. november 2010 Rojan Ezzati.
Hvorfor det utvidede likestillingsbegrep – presentasjon av LDOs veiledning Av Mona Larsen-Asp underdirektør Høgskolen i Lillehammer 24. april 2008.
Og.
- Ungdomsskolegutter inn som en ressurs i barnehagen.
Medvirkning og medborgerskap i skolen
Medlemsutvikling PETS 2011
REGIONALE PROSJEKTE R. Tilflytter Aktivitetsområder basert på tilflytternes behov Kommunikasjon, tilflytterportal Rekruttering Trivsel og inkludering.
HABITUS Habitus – våre sosiale og kulturelle disposisjoner.
Seksuelle SMiso Rogaland.
Barn og unge rapporterer til FN om sine rettigheter
Den røde regndressen Likestilling i barnehagen. Sandefjord
Demensteamet i Sortland I Sortland kommune.  3-delt utviklingsprogram fra Nasjonalt kompetansesenter  Opplæring i drift av pårørendeskole Demensteamet.
Bergen Studentsamfunn LIKESTILLING FOR MENN? Trenger vi likestilling for menn, og i så fall, hvorfor det? Guttorm Grundt; MannsForum.
NTNUs Mentorprogram Svandís Benediktsdóttir Likestillingsrådgiver
Tips og triks Slide slettes!
Tips og triks Slide slettes!
Jobbilag Regionalt rekrutteringssamarbeid i Salten
Utskrift av presentasjonen:

L IKESTILLING Likestilling sett fra to studenters synspunkt 2008

”LIKESTILLING” : HVA ER DET ?

LIKESTILLING UNDER UTDANNELSEN Hvilke fordommer finnes? Diskriminering mot etnisk minoritetsgrupper større problem enn likestilling mellom kjønnene?

LIKESTILLING I ARBEIDSLIVET ”For en mann er det å utdanne seg til sykepleier som å bli plassert på damelandslaget i fotball - uten å ha spilt ball før” Runar Bakken, Førstelektor og sykepleier Høgskolen i Telemark

D EN MANNLIGE SYKEPLEIEREN ”En mannlig sykepleier står tiltalt for overgrep…” ”En 19 år gammel kvinne ble dopet ned av en mannlig sykepleier og voldtatt…” ”Mannlig sykepleier tatt for å ruse seg på jobb…”

LIKESTILLING I ARBEIDSLIVET ”Det nytter ikke å snakke om likestilling med studenter, de kjenner ikke problemet før de kommer ut i arbeidslivet..” Medlem, NCE Kvinnenettverk ”Som ferdigutdannet sivilingeniør fikk jeg fort sekretærjobben på alle møter” Sivilingeniør, Raufoss Industripark ” Vi mangler det nettverket menn naturlig får gjennom kameratskap. Det er f.eks ikke like naturlig for oss å invitere mannlige kollegaer med hjem.. Sivilingeniør, Raufoss Industripark

K VINNENETTVERK PÅ RAUFOSS ? Bidra til rekruttering av jenter til realfag i skolen Bidra til å få frem kvinnelige ledere og styremedlem på alle nivåer i NCE-bedriftene Skape bevissthet rundt karriere og karrieremuligheter. Skape en arena for faglig og tverrfaglig utveksling av erfaring på alle nivå i alle bedrifter

H VA KAN VI GJØRE I SKOLEN ? Finne forelesere med et annet kjønn eller etnisk bakgrunn enn majoriteten (Evt leie inn eksterne) Invitere representanter fra ulike nettverk og sette likestilling og diskriminering på dagsorden Ta opp tema blant forelesere og ansatte ved skolen Ta dem som opplever diskriminering på alvor

T AKK FOR OSS !